Discovery Networks har valgt at US Open i den første uge kun sendes live på Eurosport Player som et forsøg, der skal vise, hvordan brugerne tager imod en primært digital oplevelse

Tennisavisen kunne forleden berette, at der i den første uge fra US Open kun vises live kampe på Eurosport Player, og at Eurosport 1 og 2 i Danmark og Finland bliver vist med 2 timers forsinkelse, hvilket blev begrundet med, at Eurosports ejer, Discovery Networks ønskede at skabe ekstra opmærksomhed på “det digitale univers”.

Derfor har Tennisavisen kontaktet Discovery Networks Danmark og anmodet om at få en uddybende begrundelsen for, hvorfor man vælger at forhindre abonnenter, som i forvejen betaler for Eurosports TV-kanaler, i at følge live transmissioner, som er tilgængelige i de omliggende lande.

Kommunikationschef Rasmus Mariegaard fra Discovery Networks har fremsendt dette svar:

”Det er rigtigt, at vi viser første uge af U.S. Open eksklusivt live på Eurosport Player. Kampene vil dog også kunne ses tidsforskudt på Eurosport-kanalerne. Dermed er der ingen, der forhindres i at se kampene”.
 
”Når vi har valgt at lægge første uges kampe live på Eurosport Player, gør vi det som et forsøg. Vi vil se, hvordan vores brugere og seere tager imod en primært digital oplevelse. Vi vil gerne række ud både til eksisterende og potentielt kommende Eurosport-brugere”.
 
”Mediebranchen er midt i en digitalisering, som vi også må tage bestik af. Vi kender ikke alle svarene, men vi bliver ind i mellem nødt til at prøve noget nyt, som det vi gør her, hvor vi har valgt at give vores digitale platforme et lille forspring”.

I skrivende stund har live-transmissionerne på Eurosport Player været i fuld gang i ca. halvanden time, og det har været meget svært – næsten umuligt – at danne sig et overblik over, hvor man lige finder den kamp, som man ønsker at følge, da der ved de fleste af de 9 vinduer er anført “Arthur Ashe Stadium”.

I praksis er det ofte forskellige baner, der dukker op på skærmen, selvom man vælger et vindue, som man tidligere har været inde på, og tilsyneladende kan man slet ikke se kampen fra Arthur Ashe Stadium, hvilket tyder på, at der er nogle indkørings-vanskeligheder, der lige skal overstås.

Tennisavisen har fået oplyst, at der er “Full Production” på Arthur Ashe – Grandstand – Louis Armstrong – Court 17, 5, 10, 13, mens der er “Remote Production” (3 cameras without operator) på Court 4, 6, 7, 11, 12.
Der er således ikke camera på Court 8, 9, 14, 15.

 

Forrige artikelDH mænd: Drama om den sidste plads i slutspillet
Næste artikelDagens kampe tirsdag 29. august: Kerber og Pliskova indleder “forsvars-kamp”
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.