Dansk-amerikanske Julia Boserup havde initiativet i starten af kampen i 2. runde mod 11. seedede Elina Svitolina, men lidt for mange fejl mod den boldsikre ukrainer udgjorde forskellen

Det er ikke hverdags-kost for 25-årige Julia Boserup at deltage i hovedturneringen i en Grand Slam, men efter sejren i 1. runde ved Australian Open over den tidligere French Open vinder Francesca Schiavone, stod hun i 2. runde overfor 11. seedede Elina Svitolina (UKR) på en af de største arenaer, Margaret Court Arena i den første kamp på onsdagens program.

I kampens indledning var der dog ikke meget, der tydede på, at Julia lod sig dupere af at spille på denne berømte arena, og Svitolinas taktik med at lade dansk-amerikaneren starte med at serve, gav ikke pote, idet Julia fra start spillede uimponeret og tog initiativet, hvorved hun bragte sig foran fra 40-15.

Svitolina havde stort besvær med selv at holde serv, da hun først måtte redde to breakbolde ved 15-40 og derefter endnu en break-mulighed kort efter, men hun holdt alligevel stand og udlignede til 1-1.

Julia fortsatte med at styre kampen, da hun med en 40-0 føring var på vej mod en føring på 2-1, som kunne have været 3-0, hvis hun havde udnyttet blot en enkelt af break-mulighederne i partiet inden, men 5 tabte bolde i træk bevirkede, at det i stedet blev break og 2-1 føring til Svitolina.

I ukrainerens næste serveparti blev det 0-40, og denne gang holdt Julia fast ved at bryde rent tilbage til 2-2, men i et jævnbyrdigt parti, hvor Svitolina to gange havde break-mulighed, blev den sidste udnyttet til endnu et ukrainsk break til 3-2, og hun holdt derefter serv til 4-2, da hun ved 15-30 vandt tre bolde i træk i egen serv.

Forspringet blev forøget yderligere, da Julia igen fik brudt sin serv efter at have afværget break-bold ved 30-40 og ikke udnyttede egen fordel, hvorved Julia var bagud 2-5 og dobbelt break.

Der blev dog skabt fornyet spænding i sættet, da Julia tog det ene break tilbage ved 30-40, og med et rent serveparti reducerede hun til 4-5 og tvang Svitolina til selv at serve for sættet, hvilket ikke rystede ukraineren, der med en rent serveparti sikrede sig sættet 6-4.

2. sæt startede skidt for Julia, der straks blev brudt ved 30-40, men i det næste monster-lange parti havde Julia først break-mulighed ved 30-40 og derefter yderligere 4 muligheder, hvor den sidste blev udnyttet til udligning til 1-1.

Svitolina bragte sig igen i front, da Julia ikke fik lukket sit næste serveparti ved 40-30, og ukraineren selv udnyttede sin første break-mulighed, og vinderkursen blev for alvor lagt, da hun efter 40-30 bragte sig på 3-1, og derefter igen brød Julias serv på 2. break-mulighed til 4-1, og da hun selv holdt serv ved 40-15 til 5-1, var kampen reelt afgjort.

I kampens sidste parti kom Julia bagud 15-40, men hun afværgede de to første matchbolde, og senere endnu en matchbold, inden Svitolina på den 4. matchbold sikrede sig sejren 6-4, 6-1.

I modsætning til 1. sæt, hvor Julia var helt med og havde sine chancer, blev forskellen i spillernes rangering udstillet, idet Svitolina lavede ganske få fejl, når hun ikke var presset til det, og selvom Julia ofte havde overtaget i duellerne, skulle der lidt ekstra til for at afgøre duellerne, som i stedet ofte endte med fejl, når Julia forsøgte at presse ekstra på, og Svitolina udnyttede prompte, når Julias bolde blev for upræcise.

Kerber i 3 sæt mod landsmand rangeret 87

I de øvrige kampe i øverste halvdel i runden har 1. seedede Angelique Kerber (GER) endnu ikke ramt det niveau, som skal til for at genvinde titlen, da hun mod sin landsmand no. 87 Carina Witthoeft måtte ud i endnu en 3-sæts kamp, men som det også var tilfældet i 1. runde, vandt hun 3. sæt 6-2, og den samlede sejr blev 6-2, 6-7(3), 6-2.

Det er ikke sikkert, at Kerber kan tillade sig at præstere på samme niveau i 3. runde, hvor hun møder tjekkiske Pliskova, der sendte 27. seedede Irina-Camelia Begu (ROU) ud 6-4, 7-6(8), selvom det dog ikke er 5. seedede Karolina Pliskova, der er tale om, men tvillingesøsteren no. 60 Kristyna Pliskova.

Rundens største overraskelse må være, at 10. seedede Carla Suarez Navarro (ESP) tabte 6-7(1), 3-6 til no. 78 Sorana Cirstea (ROU), mens det er knap så uventet, at no. 44 Alison Riske (USA) vandt over 20. seedede Shuai Zhang (CHN) 7-6(7), 4-6, 6-1.

Det burde betegnes som en større overraskelse, at no. 150 Mona Barthel (GER), der er videre fra kvalifikationen, sendte den 29. seedede OL-vinder Monica Puig (PUR) ud 6-4, 6-4, men guldvinderen har ikke imponeret siden OL, og derfor kan betegnelsen “mindre sensation” ikke bruges om dette resultat.

7. seedede Garbine Muguruza (ESP), der måtte redde sætbold i 1. runde mod no. 109 Marina Erakovic (NZL), var heller ikke overbevisende, da hun i 2. runde vandt 7-5, 6-4 over no. 163 Samantha Crawford (USA), men i begge sæt trådte favoritten i karakter, da tingene skulle afgøres.
Muguruza kan sagtens få problemer igen i 3. runde mod 32. seedede Anastasjija Sevastova (LAT), som i US Open 2016 sendte spanieren ud i 2. runde.

Natten til torsdag spiller Caroline Wozniacki 2. runde mod no. 97 Donna Vekic (CRO) efter kl. 0100 på Rod Laver Arena, og der kan være god grund til at blive oppe og se både den første kamp, hvor det afgøres, om Caroline i tilfælde af sejr som bebudet møder 9. seedede Johanna Konta (GBR) eller no. 47 Naomi Osaka (JPN), som Caroline besejrede i finalen i Tokyo sidste år.

Måske kan man herefter få nogle timers søvn, inden 2. seedede Serena Williams møder no. 62 Lucie Safarova (CZE), som på en god dag muligvis kan volde amerikaneren problemer, men med en indbyrdes statistik på 0-10 er det dog mere end tvivlsomt.

Eurosport har oplyst, at Carolines kamp vises på hovedkanalen.

Forrige artikelITF Junior Columbia: Hannah Viller Møller uddeler femte æg i single
Næste artikelAustralian Open 2017: Caroline vandt sikkert og er i 3die runde
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.