Der var showtime, da Holger Rune fra 0-40 i starten af 2. sæt diskede op med rene lækkerier, som banede vejen mod karrierens første ATP semifinale

Da fredagens 19-årige fødselar Holger Vitus Nødskov Rune i onsdags vandt sin første sejr nogensinde over en top 10 spiller i 2. runde ved BMW Open by American Express i München, var det oplagt benytte både udtryk som “storspil” og  “karrierens hidtil største sejr” i Tennisavisens overskrift.

ATP 250 München: Storspil sikrer Holger Rune karrierens hidtil største sejr

Samme overskrift kan med god ret anvendes igen, da Holger på sin fødselsdag nærmest “rundbarberede” Finlands 23-årige Emil Ruusuvuori i kvartfinalen, hvorved Holger nåede endnu en milepæl ved at nå sin hidtil første semifinale i en ATP 250 turnering.

I modsætning til sejren over ATP-ranglistens no. 3 Alexander Zverev, hvor der for de fleste var tale om en stor overraskelse eller vaskeægte sensation, ville det til gengæld være en overraskelse for de fleste, hvis Ruusuvouri kunne spænde ben for Holger, der i øjeblikket er sprængfyldt med selvtillid, og derfor er han i stand til at levere tennis på et meget højt plan.

Det blev fra kampens start klart, at Holger fortsatte i samme spor med både tempo og præcision, hvorved Ruusuvuori intet kunne stille op mod den danske opvisning i 1. sæt, hvor Holger uddelte “æg” (6-0)

Tilsyneladende havde Ruusuvouri derefter under et toiletbreak nulstillet mentalt, så han var klar til at yde mere kvalificeret modstand i 2. sæt, hvor han kom flyvende fra start, idet han efter en sjælden fejl fra Holger bragte sig foran 40-0 ved at presse Holger i de næste to point.
Imidlertid løftede Holger derefter sit spil til magiske højder, da han ved et net-fremstød lagde en underskruet flugtning, som gav mindelser om kunststød i billard, idet bolden fik så meget spin, at den skruede bagud i vinkel ud af banen.
I den næste duel fulgte Ruusuvouri med til nettet, da han pressede Holger dybt i baghånden, men han blev passeret af en sublim baghånd på tværs af banen.

Ruusuvouri fortsatte dog ufortrødent med at presse Holger rundt i begge hjørner, og han havde ham tilsyneladende helt på krogen, da han igen gik til nettet efter en præcis bold helt ude i forhånds-hjørnet, hvor Holger med endnu en magisk cross vinder – denne gang med forhånden – igen passerede den chanceløse finne.
Sidstnævnte duel kan genses herunder fra Tennistv

Ruusuvouri havde hidtil i partiet intet gjort forkert, men det hele prellede af, da Holger under denne “showtime” diskede op med lutter lækkerier, som derefter førte til dansk fordel, da Holger igen passerede Ruusuvouri efter en duel ved nettet.
Da Ruusuvouri derefter med sin eneste fejl i partiet sendte bolden i nettet, så Holger brød til 1-0, fik frustrationerne frit løb, da han kylede bolden ud af stadion, hvilket dommeren i henhold til reglerne var nødt til at give en advarsel for, selvom der formentlig var almen forståelse for hans reaktion.

Holger slap på intet tidspunkt grebet om kampen, som reelt blev afgjort, da Ruusuvouri kom bagud 0-40 i sit næste serveparti, hvor Holger udnyttede den 2. break-mulighed i partiet, og han fulgte op med at vinde sit eget serveparti til 4-0.

Herefter fik Ruusuvoui dog pyntet på resultatet, da han vandt sine servepartier til både 1-4 og 2-5, inden Holger efter 40-0 i egen serv lukkede kampen på den 2. matchbold efter 1 time og 1 minuts opvisning.

I forlængelse af sejrsinterviewet, hvor hvor Holger fremhævede, at selvtilliden efter sejren over Zverev var en væsentlig årsag til, at han præsterede på så højt niveau, blev der sunget fødselsdagssang, og han fik overrakt en fødselsdagskage.

Der bliver dog ikke tale om at fejre dagen, da Holger har en kamp igen i morgen, hvor han i semifinalen kl. 1500 møder Oscar Otte, der formentlig på hjemmebanen får den største opbakning fra tilskuerne, selvom han i sin sejrstale mente, at hans hjemby Køln var et bedre sted end München, men han fik dog reddet situationen med nogle rosende bemærkninger om stedet og turneringen.

Efter de seneste præstationer kan Holger ikke undgå favoritværdigheden i semifinalen, hvor en sejr vil bringe ham i top 50.

Umiddelbart efter sejren over Zverev havde Unibet Casper Ruud som den sandsynligste vinder af turneringen, og på samme liste var 7. seedede no. 38 Miomir Kecmanovic (SRB) no. 2, mens Holger var no. 3 på listen.

I mellemtiden er Casper Ruud dog sendt ud af turneringen af den 8. seedede “flyvende hollænder” no. 41 Botic Van De Zandschulp, der hos bookmakerne er favorit i semifinalen mod Kecmanovic, der vandt 7-6(5), 6-2 over 4. seedede no. 20 Nikoloz Basilashvili (GEO).

Sidstnævnte semifinale spilles lørdag kl. 1300, inden Holger og Otte mødes tidligst kl. 1500, hvilket kan følges på TV 2 Sport.

 

 

Forrige artikelWTA 1000 Madrid: Sikker sejr til Kostyuk mod Clara Tauson uden kampform
Næste artikelITF Junior: Oliver Bønding britisk top 10 junior som 14-årig efter Grade 4 titel
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.