Når WTA-ranglisten opdateres 13. februar, er Julia Boserup no. 100, og dermed indfries et af hendes helt store mål i karrieren

Tennisavisen har de seneste par år jævnligt berettet om tennisspilleren Julia Boserup, som har både amerikansk og dansk statsborgerskab, da begge hendes forældre er danske, og mange i det danske tennis-miljø følger med interesse med i hendes karriere.

Under Wimbledon 2016 blev den danske interesse for Julia Boserup, der træner i Newport Beach Tennis Club i Californien, endnu større, da hun var med helt fremme i 3. runde, og danske seere kunne følge hende i aktion på TV3 Sport, som desuden havde interview med dansk-amerikaneren, som med sin sympatiske fremtoning og flotte spil fik mange nye tilhængere blandt det danske tennis-publikum.

Wimby whites ???❤️ Excited for another chance to play in round 3 @wimbledon

Et billede slået op af Julia Boserup (@jboserup) den

Julia gjorde sig også positivt bemærket under dette års Australian Open, hvor hun i 2. runde tabte til 11. seedede Elina Svitolina (UKR), efter at hun i 1. runde havde sendt den tidligere French Open vinder Franceska Schiavone (ITA) ud af turneringen.

I starten af februar deltog Julia i $100.000 turneringen Dow Tennis Classic i Midland i Michigan, hvor hun i semifinalen blev besejret af den 5. seedede tysker Tatjana Maria, hvilket betød avancement fra no. 119 til no. 103 på den aktuelle rangliste, men når den næste rangliste foreligger 13. februar, hvor sidste års point fra WTA-turneringerne i St. Petersburg og Teipei er forældede, vil Julia være no. 100 på ranglisten.

Dermed har Julia opnået et af de mål, som hun tidligere har fortalt om til Tennisavisen, der for halvandet år siden bragte dette portræt af Julia

Portræt: Julia Boserup har WTA top 100 som mål for 2015

Tennisavisen har bedt Julia sætte ord på, hvad det betyder for hende, samt forsøge at beskrive årsagerne til, at hun på det seneste har fået større stabilitet i præstationerne, som tidligere var mere svingende.

Julia fortæller, at hun er rigtigt glad for at kunne nå et af sine mål og se, at der står no. 100 ved siden af hendes navn, og hun tilføjer

Det er en god fornemmelse at gå op på listen, men det er også en realitet, at det kun er et nummer. I tennis verden er det en rutchebane tur, hvor det går op og ned, og der er mange faktorer der spiller ind. Det er derfor vigtigt for mig at fokusere mere på at være glad for at spille og at blive bedre hver dag.

En medvirkende forklaring på at Julia ikke tidligere har været i nærheden af top 100, kan have sammenhæng med skader og helbredsmæssige problemer, men Julia har aldrig ønsket, at det bliver nævnt, når Tennisavisen har berettet om hendes turneringer, hvilket hun udtrykker på denne måde

Jeg har haft tider, hvor jeg har været skadet eller har haft problemer med mit helbred, og der har været tider, hvor jeg derfor har følt at jeg ikke kunne leve op til forventningerne i en sport, der har tendens til at fokusere på numre.
Jeg er meget heldig, at jeg nu har en træner (Raj Chaudhuri), som forstår at sætte tingene i perspektiv, og det har jeg lært en masse af.
Vi tager en uge ad gangen og gør det bedste vi kan, alt efter hvad helbredet og nye udfordringer dikterer.
Vi fokuserer på hvad vi kan, for at jeg kan blive bedre, og det har helt sikkert hjulpet mig på alle måder.

Julia finder det rigtigt spændende, at rangeringen betyder, at hun kan komme ind i flere WTA-turneringer, og hun er netop rejst til Doha, hvor hun håber på at komme ind i kvalifikationen.
Torsdag aften fik hun endelig bekræftet, at hun er inde i kvalifikationen.

Ugen efter er hun ligeledes sikret deltagelse i kvalifikationen i Dubai, og hvis hun klarer sig godt og slipper videre til hovedturneringen i flere WTA-turneringer, kommer stadig flere danske seere formentlig til at stifte bekendtskab med Julia, der har disse bemærkninger om Wimbledon-eventyret

Jeg havde nogle gode højdepunkter i 2016. Wimbledon var en fantastisk oplevelse, og det var spændende, at den danske presse dækkede min oplevelse, så min familie og venner i Danmark kunne følge med.

  Graduation day ?#PSUgrad   Et billede slået op af Julia Boserup (@jboserup) den

Julia har udover sin tennis stor fokus på, at hun står godt rustet uddannelses-mæssigt, når tennis-karrieren er overstået.
I december 2016 “graduated” hun fra Penn State University, hvor hun har gennemført en online uddannelse, og hun betegner det som en rigtig god følelse at være færdig med disse studier, og hun tilføjer

Jeg har altid godt kunnet lide at lave skole arbejde, og det hjælper at have andet end tennis at tænke på.
Jeg glæder mig dog til ikke at skulle have bogen frem hver gang jeg ikke er på banen.
Mine studier er ikke helt ovre endnu, jeg har tænkt mig at gå på business skole en dag, så jeg læser lidt for at forberede mig på optagelses prøven, så jeg er klar, når det bliver aktuelt, men som sagt er det at forbedre mig skole-mæssigt også godt for livs balancen.

Julia har ikke sat nogle konkrete mål op for 2017, men hun slutter med denne kommentar
Jeg ved ikke hvad 2017 vil bringe men håber selvfølgelig på nogle flere gode oplevelser og nye mål.”