Efter 8 nederlag på stribe lykkedes det for Julia Boserup at få brudt stimen, da hun på Hawai vandt over den tidligere top 10-spiller Sara Erani

26-årige Julia Boserup nåede i februar 2017 et af sine store karriere-mål, da opnåede en WTA-rangering i top 100, hvilket var kulminationen af en forrygende sæson i 2016, hvor hun etablerede sig i mange danskeres bevidsthed, da hun under Wimbledon nåede 3. runde, og blev interviewet til dansk TV på taget af Wimbledon.

Julia Boserup når et stort karriere-mål som top 100

Da Julia i april 2017 for en stund boede hos sin søster nær Sortedams Sø havde Tennisavisen en snak med Julia om de muligheder, som den nyvundne status som top 100 spiller gav af muligheder, og hun gav samtidig – både overfor Tennisavisen og DR Sporten – udtryk for, at hun gerne vil repræsentere Danmark, hvis det bliver en reel mulighed for hende, hvilket formentlig forudsætter at hun formår at fastholde en rangering, som gør dette ønske realistisk muligt.

Portræt: Top 100 giver Julia Boserup nye muligheder

Opholdet i Danmark var samtidig indledningen på den europæiske grussæson, hvor Julia fik den værst tænkelige start, da hun kom alvorligt til skade med den ene ankel, og grussæsonen bød ikke på de resultater, som Julia selv havde håbet på.

Julia fik heller ikke samme succes i græsturneringerne som året før, da hun tabte ved Wimbledon i 1. runde 3-6, 6-4, 3-6 til Shelby Rogers (USA).

I en længere periode har Julia både døjet med sygdom og skader, hvilket har påvirket præstationerne, da hun ikke har kunnet træne optimalt, og i flere kampe har energien manglet mod slutningen af kampene, hvilket uden tvivl har været en medvirkende årsag til, at Julia siden slutningen af juni måned har tabt 8 kampe i træk, hvilket på ingen måder er gavnlig for selvtilliden.

I denne uge deltager Juli i WTA K125 turneringen Hawai Open i Honolulu, hvilket formentlig bliver årets sidste turnering, og efter den lange stime af nederlag tydede lodtrækningen ikke på, at det ville blive anderledes denne gang, da hun i 1. runde skulle møde 30-årige Sara Errani (ITA), der har været no. 5 på WTA-ranglisten.

Måske var Julia selv klar over, at hun var nødt til at “stå tidligt op”, hvis hun skulle bryde stimen.

Hvis man ville følge kampen herhjemme i Danmark på WTA TV skulle man til gengæld blive længe oppe, da tidsforskellen betød, at kampen først startede efter dansk midnat.

Hvis man trodsede tidspunktet og alligevel fulgte 1. sæt, tydede sættets udvikling på, at det kunne blive til endnu en 1. runde exit, da Julia blev brudt til 2-4, og selvom hun havde 3 muligheder for at udligne til 4-4, holdt Errani serv til 5-3, men da italieneren servede for sættet lykkedes det omsider for Julia at bryde tilbage til 5-5.

Det var dog en stakket frist, idet Errani herefter brød rent til 6-5 og igen havde mulighed for at serve sættet hjem, men efter at have afværget en sætbold lykkedes det endnu en gang for Julia at udligne til 6-6, hvorefter det alligevel endte med, at Errani løb med sættet efter 7-5 i tiebreak.

I betragtning af mønstret fra nogle af de tidligere kampe, hvor Julia enten tabte i 2 sæt eller var løbet tør for energi i 3. sæt, var der ikke meget der tydede på, at Julia kunne vende slagets gang, men for dem der prioriterede nattesøvnen fremfor at følge kampen til ende, ventede en overraskelse næste morgen, hvor et check af nattens resultater afslørede, at Julia havde vundet de efterfølgende to sæt og dermed kampen 6-7(5), 6-4, 6-3, og dermed var stimen på 8 nederlag i træk omsider blevet brudt.

Blandt deltagerne i samme turnering er svenske Rebecca Peterson, der også er videre til 1/8-finalen, idet hun i 1. runde vandt 7-6(0), 6-4 over 19-årige Usue Maitane Arconada (USA), som i juniortiden ofte var makker med Emilie Francati.

Rebecca Peterson
Foto: Morten Sylvest – Rebecca Peterson (Båstad 2015)

I Honolulu har Rebecca Peterson og Julia Boserup valgt at spille double sammen, og de møder omkring 3-tiden natten til onsdag det koreanske par Na-Lae Han/Su Jeong Jang.

Julia møder i 1/8-finalen i single vinderen af opgøret tirsdag kl. 21 mellem 7. seedede Misaki Doi (JPN) og Asia Muhammad (USA), og Rebecca Petersons modstander findes natten til onsdag i kampen mellem 4. seedede Sachia Vickery (USA) og Danielle Collins (USA).

Tilføjelse: Julia Boserups modstander i 1/8-finalen bliver Misika Doi, der vandt 4-6, 7-6(3), 7-6(3) over Asia Muhammad.

Forrige artikelDagens kampe tirsdag 21. november: Næppe store seertal inden Davis Cup finalen
Næste artikelDagens kampe onsdag 22. november: Gensyn med Fed cup finalist og svensk succes
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.