Tennisturneringer har det med at tiltrække de allerbedste talenter fra hele verden. Der er mange gamle veteraner i sporten som den dag i dag stadig formår at imponere og sætte standarden for nyere spillere. 

Der er naturligvis tale om legender som Federer og Djokovic som er henholdsvis 38 og 33 og som dermed har en del år på bagen. Vi kigger nærmere på favoritterne, som du også kan læse mere om i denne artikel.

Novak Djokovic – Serbien

Der er ikke mange tennisturneringer, hvor Djokovic ikke rangerer som en af de absolutte favoritter. Serberen har fået en fænomenal start på den nu tennissæsonen og kronede det med en sejr ved Australian Open. Hvis du har tiltro til Djokovic, kan du kigge nærmere på hans odds med denne bonus.

Selvom Djokovic har haft en hæderkronet karriere, er der stadig et par krydser, som mangler at blive sat i rekordbøgerne – han har b.la. fortsat ikke vundet French Open. Som alle andre atleter er tennisspillere selvfølgelig motiverede af en sådan milepæl, og Djokovic er næppe en undtagelse når det kommer til denne regel.

Roger Federer – Schweiz

Federer har mange sejre under bæltespændet, men måtte se sig slået af hjemmebaneikonet Andy Murray til OL i 2012. Federer startede 2020 sæsonen skadet, men meldte tidligt ud, han fortsat jagter medaljerne – skadet eller ej!

Federes medaljeskab er dekoreret som få andre. Den schweiziske tennislegende er efterhånden fyldt 38, hvilket gør det næste OL til den sidste mulighed i hans karriere for at vinde en guldmedalje. Finalenederlaget i 2012 var Federers bedste mulighed, men man skal på ingen måder udelukke hans muligheder til næste OL.

Rafael Nadal – Spanien

Nadal vandt guld i double ved OL i 2016 og guld i single i 2008, men det betyder ikke at karrieren stopper her. Tværtimod har den spanske tennisstjerne gjort det klart, at næste mål er at sikre endnu en OL sejr.

Både Djokovic, Federer og Nadal har eftersigende sat deres øjne efter den næste OL-turnering, hvilket ligger op til noget af et drama næste gang OL afholdes.

Nadal vil igen repræsentere Spanien i både double og single disciplinen, hvilket selvfølgelig forøger chancen for at vinde endnu en guldmedalje. Nu må vi se hvad der sker!

Outsiderne

De tre store i tennisverdenen: Federer, Nadal og Djokovic vil altid kunne udfordre de yngre talenter, men det er samtidigt også tydeligt at de ikke længere ligger helt i toppen når det kommer til at præstere igen-og-igen på et højt plan.

Stefanos Tsitsipas og Dominic Thiem er begge nyere hotte navne og hjemmebanefavoritten Kei Nishikori vil prøve at genvinde noget af den form, som gjorde ham til en af tennisverdenens mest spændende unge spillere for få år siden.

Forrige artikelDTF udsætter starten for turneringstennis
Næste artikelUniversal Tennis Rating kan bidrage til at bevare kampformen
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.