Roger Federer nærmer sig et karrierestop, men bekræftede dog for nyligt hans planer om at konkurrere ved OL i Tokyo næste år, da han jagter den eneste medalje, han stadig mangler - OL-guld i herresingle.

Roger Federer gik glip af OL i Rio de Janeiro i 2016 grundet en knæskade, og der har været tvivl omkring hans deltagelse ved næste års OL i Japan. Efter en opvisningskamp mod John Isner for nyligt i Tokyo afslørede han dog, at han stiller op til OL for femte gang i karrieren.

Jagter OL guldet i herresingle

Den 20-dobbelte grand slam vinder har allerede en OL-guldmedalje på CV’et. Den kom da han sammen med Stan Wawrinka ved OL i Beijing 2008 vandt i herredouble. I London 2012 måtte han nøjes med en sølvmedalje i herresingle, efter at han tabte til skotske Andy Murray i finalen.

Han har derfor aldrig vundet en OL-guldmedalje i singlekategorien, og har derfor gjort det til en prioritet i hans karrieres efterår, hvor han grundet hans alder, må vælge sine slag med omhu.

Endnu et Wimbledon

Det forventes dog, at han også deltager i næste års Wimbledon, som slutter bare to uger før OL starter. Federer skrev endnu engang historie ved dette års udgave af turneringen, bare ikke for at vinde. Således var schweizeren med til at spille den længste single-finale i Wimbledons historie, hvor han endte med at tabe til Novak Djokovic.

Kigger vi frem mod næste års Wimbledon, er han også stadig blandt favoritterne til at vinde. Federer giver således odds 5.00, hvis han ender med at udbygge hans nuværende rekord på otte Wimbledon-titler. Det er derfor stadig en Federer, man ikke skal afskrive, på trods af hans alder.

Schweizeren fylder 39 år under OL-turneringen som finder sted fra den 24. juli til den 9. august. Bare tre uger senere, drager han så sammen med alle de andre verdensstjernerne vestpå, hvor hard court sæsonen venter i USA. 

Kilde: Pixabay

Familien tager med til Japan

OL har altid haft en speciel plads i Federers hjerte. Det kom frem i et interview med CNN for nyligt, hvor han fortalte at hans første OL i år 2000, var meget specielt for ham, da det var hér at han kyssede hans nuværende kone for første gang.

Hvert OL har siden været meget specielt for ham. Han uddyber og fortæller videre, at det der afgjorde hans beslutning denne gang, var at han hans familie havde valgt at tage med ham til Japan.

Han kan ikke lide at være alene, og det var derfor af afgørende betydning for ham, at hans familie tager med.

Hård konkurrence

Det bliver dog ingen nem opgave for Federer at vinde hans OL-guldmedalje, da verdensetteren Novak Djokovic ligeledes deltager til OL i Japan.

Han mangler ligesom Federer også den eftertragtede guldmedalje til samlingen, og de får begge konkurrence fra Andy Murray og Rafael Nadal, der også forventes at spille med om guldet næste år i Japans hovedstad.

Federer skal bruge et wildcard, for at være i stand til at konkurrere ved OL, da han ikke deltog i Davis Cup for Schweiz i denne omgang. Nu må vi bare vente spændt på at legene begynder til sommer. 

Forrige artikelWTA finals Shenzhen 2019: Barty er klar til finalen
Næste artikelWTA finals Shenzhen 2019: Ashley Barty vandt endelig over Svitolina
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.