Holger Vitus Nødskov Rune deltager i disse uger i et par TE U16 turneringer i den høje Category 1, hvor han for alvor bliver testet mod nogle af årgangens bedste. I denne uge indledte han med sejr over Spansk EM spiller

Normalt har vi på Tennisavisen rimelig styr på, hvornår de bedste Danske spillere deltager i internationale turneringer, men i sidste uge lykkedes det for 14-årige Holger Vitus Nødskov Rune at deltage i en Italiensk Category 1 turnering i Foligno, indtil Tennisavisen først efterfølgende blev gjort opmærksom herpå.

Forklaringen er at Holger ikke stillede op i sin egen U14 årgang, men i U16 hvor han kan møde skrappe modstandere, som ofte er et par år ældre og blandt årgangens bedste.
Det er en helt bevidst strategi, der kan være til gavn for Holgers videre udvikling, når han er tvunget til at finde et højt niveau frem i alle kampe, og de helt uundgåelige nederlag kan være lærerige og medvirke til at styrke den mentale udvikling.

Strategien betyder samtidig, er der altid vil være en nærliggende risiko for at ryge tidligt ud af en turnering, hvilket hidtil har været uvant for Holger, der i sin egen årgang sjældent får kampe, hvor der for alvor er kamp om sejren.

Det var lige præcis, hvad der skete ved sidste uges turnering, da Holger i 1. runde tabte 0-6, 7-6(5), 4-6 til den 2 år ældre Alejo Lorenzo Lingua Lavallen, som er blandt Argentinas bedste årgang 2001, og han nåede efterfølgende semifinalen, hvor han tabte til 1. seedede Jaimes Caldes (ESP).

Da Holger indtil videre er stormet frem til en rangering som no. 483 hos ITF, hvor han er den eneste top 500 spiller fra årgang 2003, forventer Holger selv, at han er i stand til at vinde over alle, og derved lægger han et stort pres på sig selv.
Derfor er det ekstra vigtigt at påpege, at den mentale og spillemæssige udvikling gennem træning og kampe er det vigtigste lige nu, da resultaterne kommer helt af sig selv, når man kan spille frit og nyde glæden ved spillet og ikke lade sig hæmme af for høje forventninger.

Denne uges Category 1 turnering 53° TORNEO AVVENIRE i Milano er en traditionsrig turnering, hvor mange store navne har deltaget, og blandt deltagerne er både de bedste fra Sydamerika og Spanien.

Holger er seedet 6, og han mødte i 1. runde (R64) Javier Vazquez Bennassar, som var med på det Spanske EM hold (indendørs), som var i finalen.
Det var en meget skiftende kamp, hvor Holger var foran 2-1 og bagud 2-4, inden Holger vandt 1. sæt i tiebreak 7-5.
I 2. sæt var Holger bagud 1-2, hvorefter han kom foran 4-2 og 4-3, inden han vandt kampen 7-6(5), 6-3.

I 2. runde venter den et år ældre Mattia Bernardi (ITA), der både kan være meget offensiv og spille en solid defensiv.

Hos pigerne deltager Clara Tauson, som Holger varmede op inden hendes 1. runde kamp mod Francesca Bottardi (ITA).
Da resultatet fortsat ikke var oplyst sent mandag aften, må det vente til tirsdag, hvor vinderen ved 12-tiden møder Gabriela Martinez Asensi (ESP).
Clara er ligesom Holger seedet 6.

Forrige artikelDagens kampe tirsdag 13. juni: Eurosport viser kampe fra Stuttgarts græs
Næste artikelITF Istanbul: Landa tæt på imponerende comeback
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.