For anden uge i træk spilles der TE på KB´s grus. I sidste uge var det Holbæks TE, der benyttede sig af faciliteterne. Og mandag var det KB´s egen - TE Copenhagen 2016 U16, der blev skudt i gang.

Styrkeforholdet mellem etablerede og erfarne TE-spillere og de hjemlige turneringsspillere blev tydeliggjort af de mange æg, der blev delt ud på førstedagen. For den tabende halvdel, et på en gang både ubarmhjertigt og lærerigt udskilningsløb. Men der blev kæmpet hårdt for hvert point. Den egentlige forskel udløstes af vinderens evne til at træffe den rigtige beslutning og time slaget i et splitsekund i en lang duel, eller ved den korte løsning i den sublime serv, hvor det var både power og placering, der snød modstanderen.

Og de ved det godt – de tabende. De ved, hvorfor de har tabt. Og nogen gange er den viden mere motiverende end en sejr. Hvis nederlaget kan omsættes til en fornyet og en optimeret indsats på træningsbanen, er rollerne måske byttet næste gang de kæmper i første runde i en TE.

Når anden runde går i gang tirsdag formiddag, er det oversidderne fra mandag, turneringens favoritter, der skal bevise deres værd. Efter at topseed Emma Shasteen (Sverige) har måttet trække sig fra turneringen, er det sidste uges finalist, Ida Hasselbalch (HRT), der er højest seedet hos pigerne. Hun lægger ud i mod Charlotte Ellegaard (Lyngby), som mandag besejrede svenske Emilia Roslund 6/0 7/5. Vinderen af sidste uges TE, Katharina Huhnholz (Tyskland) havde trukket Roskildes Mille Elsborg i mandagens første runde. Og tyskeren viste igen stor styrke med en sejr på 6/3 6/2. Hillerøds Nina Vicic, der mandag slog KB´s Frederikke Woller Kvist 6/4 6/2, skal tirsdag formiddag forsøge at sætte en stopper for den stærke tyskers sejrsrække.

Hos herrerne er KB´s Eric Vanshelboim topseedet. Han træder ind i anden runde mod tyskeren Mike Steib, der indledte turneringen med 6/0 6/0 over Oliver Eliasen (KB). Vanshelboims overmand fra sidste uges TE-finale, Jesper Andi Jørgensen (KB) møder i sin første kamp i turneringen Carl Emil Overbeck (HIK). Overbeck vandt mandag 6/3 6/1 over Alexander Garde (Hillerød). Gentoftes 2. seed Oskar Brostrøm Poulsen, der i sidste uge blev sendt tidligt ud af TE-turneringen af formstærke Gustav Theilgaard (Hillerød), skal forsøge at revanchere sig i denne uge. Og han indleder mod tyrken Ali Gulen, der mandag slog Romeo Porsing (HIK) 6/2 6/4.

Resultater 1. runde

Frederik Larsen (DK) vs Lukas Obel (DK) 6/1 6/4

Lukas Goldstein Wendelboe (DK) vs Alex Halken Rasmussen (DK) 6/3 6/2

Boris Bojovic (Sverige) vs Vladimir Ristic (DK) 6/3 6/2

William Gormsen (DK) vs Philip Scheuer-Larsen 6/1 6/2

Mads Tagensen (DK) vs Sebastian Wolder Jensen 6/0 6/1

Manuel Gade Kryger (DK) vs Mads Springborg 6/0 6/1

Elliot Heine (DK) vs Theodor Boisen (DK) 6/4 6/3

Gustav Theilgaard (DK) vs Claus E. N. Holmen 6/0 6/2

Tobias Bo Kudsk (DK) vs Haris Huskic 6/2 6/1

Elias Harden (DK) vs Esben Josephen 6/0 6/1

Marcus Gram Petersen (DK) vs Marius Nyrop-Larsen 6/2 6/0

Olof Svensson (Sverige) vs Victor Bech Frandsen 6/2 6/0

Sofia Seron Pawlik (DK) vs Viktoria Gavran 4/6 6/3 5/7

Sofie Vindberg Nielsen (DK) vs Camille Ramm Larsen 6/2 6/4

Lena Maria Schade (Tyskland) vs Rachel Heine (DK) 6/4 6/3

Ann Maria Muuli (Estland) vs Katerina Norup Hansen (DK) 6/1 6/1

Anna Aagaard Nielsen (DK) vs Anine Wilberg (Norge) 7/5 6/4

Helene Wilberg (Norge) vs Rebecca Marmetschke (DK) 7/5 6/3

Nikoline Gullacksen (DK) vs Ann-Sofie Lyhne Moltke-Leth 6/3 4/6 6/3

Sille Larsen (DK) vs Amalie Piculell (DK) 6/2 6/2

Laura Isabel Putz (Tyskland) vs Louise Flintsøe 6/2 6/2

Forrige artikelITF Huy: Søren Hess-Olesen bremset i kvalfinalen
Næste artikelConnecticut Open: Caroline taber fejlbehæftet kamp
Avatar photo
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.