Selvom Emma Kamper Malmkjær var stolt over at spille sig til finalen i tysk Category 2 turnering, ærgrer hun sig alligevel over manglende mod til at spille frit

14-årige Annelieke Saustrup Steenhuisen og 16-årige Emma Kamper Malmkjær, der er klubkammerater i den sportsligt ambitiøse Vejle Tennis Klub, har i denne uge været i Tyskland, hvor de har deltaget i U16 Category 2 turneringen International Playsight Cup i Hoehr-Grenzhausen.

Emma udtrykker betydningen af at kunne rejse sammen med en god klubkammerat med disse ord:
Det er dejligt at have en at spille double og slå ind med. Samtidig har opbakningen fra begge vores familier være stor.

Annelieke mødte i 1. runde i single 7. seedede Indira Lepage (BEL), som vandt en overbevisende sejr 6-0, 6-0.
Til gengæld var det de små marginaler, der forhindrede at Annelieke sammen med Emma fik mere end en enkelt kamp i double, hvor de efter match-tiebreak blev besejret 7-5, 2-6, [10-8] af det 4. seedede franske par Justine Bretnacher og Mathilde Ngijol Carre.

Emma havde større succes i single, hvor hun var godt spillende, og derved gik hun hele vejen til finalen.
I 1. runde (R32) vandt Emma 6-4, 6-2 over Mirthe Moens (BEL), og i 1/8-finalen 6-4, 6- over Laura Shelekhova (GER).
I kvartfinalen afgav Emma det eneste sæt inden finalen, idet Amelie Justine Hejtmanek (GER) vandt 1. sæt, men Emma fik kontrol over begivenhederne resten af kampen, som hun vandt 4-6 , 6-2, 6-1.
I semifinalen vandt Emma igen i 2 sæt 6-2, 6-3 over Emilie Thunus (HEL), inden hun i finalen mødte 1. seedede Rose Marie Nijkamp (NED), der sikrede titlen med cifrene 6-1, 6-3.

Selvom Emma var stolt af sin præstation, ærgrer hun sig alligevel over, at hun især i 1. sæt ikke holdt tilstrækkeligt tryk og længde i duellerne, så hun kunne sætte sine angrebsslag ind, og hun tilføjer:
Min finalemodstander var nok lidt bedre end mig, så hvis jeg skal vinde sådan en kamp, så skal jeg turde at spille mere frit.

Emma og Annelieke er vendt hjem til Jylland for at spille holdkampe for Vejle.
Efter planen skulle de derefter direkte videre til Cypern for at spille yderligere to internationale turneringer, men efterfølgende er de dog – formentlig som følge af corona-situationen – frameldt turneringen.

Forrige artikelDH herrer: Topopgør i Lyngby
Næste artikelChallenger Marbella: Dansk sponsor giver wildcard til Holger Rune
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.