Den danske IT-iværksætter Janus R. Nielsen fra AnyTech365 har tilbudt wildcard til Holger Rune i ATP Challenger, hvor IT-virksomheden er hovedsponsor

Inden der blev lukket ned for internationale tennisturneringer på grund af corona-situationen var ATP Challenger turneringen AnyTech365 Tennis Open i Marbella planlagt til afvikling fra 30. marts, og når man gik en tur langs strandpromenaden i den populære ferieby ved Spaniens sydkyst, kunne man allerede i februar måned møde en plakat med reklame for turneringen.

AnyTech365
Foto: Privat – Plakat ved Strandpromenaden i Marbella.

Allerede på daværende tidspunkt havde arrangørerne tilbudt wildcard til Holger Vitus Nøskov Rune, og tilbuddet gælder stadig, når turneringen med flere måneders forsinkelse gennemføres fra 24. oktober til 1. november.

Hovedsponsor for turneringen er IT-virksomheden AnyTech365, og den danske IT-iværksætter Janus R. Nielsen, der er CEO for virksomheden, var ikke et sekund i tvivl om at pege på den danske tenniskomet Holger Rune på grund af de imponerende tennisresultater, som han havde leveret, og Holger selv glæder sig til turneringen, som han har store forventninger til, hvilket han sætter disse ord på i en skrivelse fra AnyTech365:
Wildcardet betyder rigtig meget for mig, og jeg har glædet mig virkelig meget til turneringen. Det er noget jeg har set frem til i lang tid. Jeg har fået spillet en hel del turneringer på grus, så jeg føler selv, at jeg er i god form. Når jeg kigger på de andre spillere, kan jeg se, at det bliver en stærk turnering, så det bliver fedt at komme ned og spille på et højt niveau på anlægget i Marbella.

Janus R. Nielsen har også store forventninger til en spændende turnering på et højt niveau med flere spillere fra top 100, og han udtrykker begejstring for, at det er lykkedes at få turneringen stablet på benene:
Jeg glæder mig over, at vi i det hele taget kan afholde turneringen. Vi har været klar siden marts, men det satte corona en stopper for. Nu ser vi fremad og glæder os over, at turneringen starter på lørdag.

SPT-FO-2019-D14-0806-HOLGER-VITUS-NODSKOV-RUNE-WINS-14013.JPG
ISF LTD – Holger Vitus Nødskov Rune, vinder af French Open junior 2019.

Han er stolt af, at Holger har taget imod wildcardet, og han fremhæver, at Holger som junior vandt French Open, der ligesom turneringen i Marbella er på grus, og han håber at Holger kan overraske og vinde nogle kampe.
De samme forventninger udtrykker Holger således:
Jeg håber selvfølgelig på at vinde. Jeg føler mig i god form og arbejder meget fysisk i øjeblikket. Så jeg går stærkt efter at gå hele vejen, men jeg ved også, at det bliver svært.

Også Ronnie Leitgeb, der er Tournament Manager, glæder sig over at afholdelsen af tennisturneringen bliver en realitet, og han fortæller, at alle forholdsregler i forbindelse med COVID-19 bliver taget meget seriøst.

Holger lægger ikke skjul på sine ambitioner om at blive Verdens bedste, og i skrivelsen fra AnyTech365 udtrykker han fremtidens målsætning med disse ord:
Min long-term-dream er at vinde alle Grand Slams så mange gange som muligt. Og helst flere gange end Federer og Nadal.
Federer har længe været Holgers helt store idol, men han indrømmer at han igen er begyndt at hælde en smule til Nadal efter at have set finalen ved French Open mod Novak Djokovic.

Holger er bevidst om de udfordringer der er forbundet med at spille mod de mere rutinerede spillere:
Det er klart, at de er fysisk stærkere på seniorniveau, så derfor bliver det fysiske en udfordring, men også en naturlig udvikling. Det kræver mere udholdenhed og kampene er meget længere. Se bare på finalen mellem Djokovic og Nadal som tog 3 timer og 5 minutter, hvorimod juniorfinalen tog 1 time og 3 minutter. På seniorniveau skyder de mange flere bolde over nettet, så det gælder om at være i god form, og det synes jeg er fedt. Det skal jo være svært. Ellers ville alle kunne gøre det.

Når turneringen indledes lørdag den 24. oktober på tennisanlægget i Puente Romano i Marbella, kan der på grund af corona-situationen ikke spilles for fuldt hus.
Til gengæld kan kampene følges på livestream fra 3 baner direkte fra hovedsponsorens webside på https://anytech365.com/tennis-tournament/#Livestream.

Der er trukket lod til kvalifikationen, som indledes lørdag kl. 1000.
Deltagerne er er i intervallet 239-323 på ATP-ranglisten.

Når der trækkes lod til hovedturneringen, må Holger være indstillet på, at han kan møde en spiller fra top 100, idet de højst rangerede på deltagerlisten er
77 Marco Cecchinato (ITA) – tidligere no. 16
86 Federico Coria (ARG)
92 Pedro Martinez (ESP)
96 Gianluca Mager (ITA)
99 Roberto Carballes Baena (ESP)

Ovenstående billede fra Holgers første træning efter ankomsten til Marbella viser, at Holger er “on fire” forud for turneringen, hvor han ikke er den eneste 17-årige deltager, idet en af deltagerne er Carlos Alcaraz, der i forrige uge vandt en ATP Challenger turnering for 3. gang i karrieren.

Tilføjelse: Lodtrækning til hovedturnering

[1] (86) Federico Coria (ARG) vs. (Q)
(169) Steven Diez (CAN) vs. (WC) (354) Carlos Gomez-Herrera (ESP)
(148) Bernabe Zapata Miralles (ESP) vs. (PR) (217) Tommy Robredo (ESP)
[7] (110) Pedro Sousa (POR) vs. (225) Alexandre Muller (FRA)

[4] (99) Roberto Carballes Baena (ESP) vs. (Q)
(133) Federico Gaio (ITA) vs. (WC) (242) Nicola Kuhn (eSP)
(136) Carlos Alcaraz Garfia (ESP) vs. (145) Lorenzo Giustino (ITA)
[6] (108) Jaume Munar (ESP) vs. (Q)
==
[8] (125) Jozef Kovalik (SVK) vs. (189) Jay Clarke (GBR)
(155) Carlos Taberner (ESP) vs. (207) Ramkumar Ramanathan (IND)
(131) Daniel Elahi Galan (COL) vs. (Q)
[3] (96) Gianluca Mager (ITA) vs. (160) Alessandro Giannessi (ITA)

[5] (102) Andrej Martin (SVK) vs. (170) Joao Domingues (POR)
(150) Blaz Rola (SLO) vs. (206) Maxime Janvier (FRA)
(WC) (548) Holger Vitus Nødskov Rune (DEN) vs. (219) Elliot Benchetrit (FRA)
[2] (92) Pedro Martinez Portero (ESP) vs. (181) Mario Vilella Martinez (ESP)

Forrige artikelTE U16 Hoehr-Grenzhausen: Emma Kamper Malmkjær finalist i tysk Category 2 turnering
Næste artikelTE U14 Telde: Double titler til både Cecilie Agerbek Fridthjof og Alexander Nordal Clausen på Gran Canaria
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.