Holger Rune og Elmer Møller, der er seedet 1 og 2 i den kommende uges Category 1 turnering i Frankrig, kan både møde de bedste europæere og nogle af de bedste fra USA

Når den prestigefyldte TE U14 Category 1 turnering Les Petits As Mondial Lacoste 2017 i Tarbes, Frankrig afvikles i 23-29. januar, er der berettigede forventninger til en ren dansk finale mellem de to topseedede Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller, som for 2 år siden vandt de fleste U12-turneringer, hvor de stillede op, og de var desuden med til at vinde EM for hold både indendørs og udendørs.

I deres første år som U14 sidste år var de suverænt bedst til at hamle op med den ældste årgang 2002, og derfor er de på det nye års Tennis Europe (TE) rangliste no. 1 og 2, og de får i førnævnte turnering lejlighed til at prøve kræfter med alle fra top 10, og derudover deltager flere amerikanske spillere, som i sidste uge totalt dominerede ved Category 1 turneringen Nike Junior International Bolton Teen Tennis i England, hvor Derreck Chen (GBR) og Stefan Popovic (SRB), der er henholdsvis no. 6 og 11 hos TE, var topseedet.

Begge semifinaler i Bolton blev rent amerikanske opgør, hvor Martin Damm vandt over Alexander Bernard, og Toby Alex Kodat vandt over Aidan Mayo, hvorefter Toby i finalen vandt over Martin 7-5, 6-0.

Toby, der i øvrigt er halvbror til 27-årige Nicole Vaidisova (CZE), som i maj 2007 var no. 7 på WTA-ranglisten, nåede i slutningen af 2016 semifinalen i Eddie Herr International Championship efter sejr 7-6(1), 4-6, 7-6(1) over Rumæniens bedste årgang 2002 David Ionel, som Holger også havde besvær mod, da han ved TE U14 Masters sidste år besejrede rumæneren i kvartfinalen 6-3, 4-6, 6-1.

Holger kan tidligst møde Toby, der er seedet 5, i en eventuel semifinale, men forinden kan han i kvartfinalen møde 7. seedede Aidan Mayo, der har wildcard. Mayo vandt i Bolton 6-1, 6-1 over 9. seedede Jack Pinnington Jones (GBR), som er no. 35 hos TE.

Inden et eventuelt møde med Mayo, skal Holger i 1. runde (R64) tirsdag først forbi no. 27 Louis Davey (GBR), og i 2. runde venter vinderen af opgøret mellem no. 271 Joshua Dous Karpenschif (FRA) og Hamza El Amine (Morocco), der deler 27. pladsen med Louis Davey.

I 1/8-finalen er den sandsynligste modstander 15. seedede no. 11 Stefan Popovic (SRB), der som nævnt var seedet 2 i Bolton, hvor han dog allerede i 1/8-finalen tabte 5-7, 6-4, 4-6 til James Van Herzeele (BEL), der havde været gennem kvalifikation.
Belgieren tabte herefter i kvartfinalen til Aidan Mayo 3-6, 4-6.

Udover de førnævnte amerikanske spillere kan Holger i kvartfinalen eventuelt møde 9. seedede no. 5 Daniels Siniakov (CZE), og i semifinalen er mulige modstandere bl.a. 4. seedede Luca Nardi (ITA), 12. seedede no. 8 Carlos Alcaraz Garfia (ESP) og 14. seedede no. 10 Mikhail Gorokhov (RUS).

Holger har overfor Tennisavisen ikke lagt skjul på, at det er et af årets helt store mål at vinde denne turnering, som er januar måneds absolutte top-prioritet, og derfor var deltagelsen i Grade 4 turneringerne i både Bromma og Malmø tænkt som forberedelse hertil – at han så nåede kvartfinalen i Bromma og finalen i Malmø, hvor han begge steder tabte til 16. årige Bastien Presuhn (GER) kan kun styrke hans selvtillid og tro på, at dette er muligt.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Tennisavisen – Holger møder op fyldt med selvtillid efter finalepladsen ved Grade 4 i Malmø

Elmer Møller indleder mandag i 1. runde mod no. 38 Mehdi Sadaoui (FRA), der har wildcard, og i 2. runde venter enten no. 74 Danilo Raicevic (MGO) eller en kval-spiller.
I 1/8-finalen kan Elmer møde 13. seedede no. 9 Tsotne Dzimistarishvili (GEO) eller no. 17 Mili Poljicak (CRO).

Hvis Elmer som forventet går videre til kvartfinalen, kan han møde den 8. seedede amerikaner Alexander Bernard, der som nævnt nåede semifinalen i Bolton, hvor han i kvartfinalen vandt 7-5, 3-6, 7-6(4) over William Nolan (GBR), der er no. 99 hos TE.
En anden mulig modstander i kvartfinalen er 11. seedede no. 7 Konstantin Zhzhenov (RUS).

Klarer Elmer disse forhindringer, kan han i semifinalen møde 3. seedede Hamad Medjedovic (SRB), der er lige efter Holger og Elmer på ranglisten, eller 6. seedede Martin Damm, der som nævnt tabte finalen i Bolton.

Elmer Møller
Foto: Jesper Bak – Elmer vinder af TE U14 Riga 2016

Blandt deltagerne er desuden no. 27 Leo Borg, som er søn af en svensk tennis-legende med samme efternavn.
Leo møder i 1. runde mandag no. 85 Giorgio Tabacca (ITA), og i tilfælde af sejr venter 1. seedede no. 7 Konstantin Zhzhenov (RUS) eller no. 102 Romeo Bastien (FRA).

Leo kan i tilfælde af sejr også møde amerikansk modstand i 1/8-finalen, hvilket i så fald bliver mod 8. seedede Alexander Bernard, hvorefter han eventuelt kan møde Elmer i kvartfinalen.
Leo har fået styrket sin selvtillid, da han forleden vandt sin første TE titel i single.

Turneringen er således en enestående mulighed for, at både Holger og Elmer kan få en klar fornemmelse af, hvor de lige nu står i forhold til både den europæiske elite og nogle af de bedste amerikanere, hvor Toby Kadat forrige uge var no. 1 på den nationale rangliste.
Nedenstående billede er fra ovennævnte turnering i Bolton.

Forrige artikelFM junior 2017: Med 14 guldmedaljer var Fruens Bøge topscorer ved de Fynske Mesterskaber
Næste artikelSM Indendørs: Stort galleri med 95 billeder
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.