Holger Vitus Nødskov Rune overvandt både nerver og 400 tilskueres massive støtte til lokal hjemmebane-favorit og er i Category 1 finale

Da Holger Vitus Nødskov Rune lørdag for første gang stod i en semifinale i en Category 1 turnering ved Torneo U14 – Messina i Italien som første års U14 var han både oppe mod sin et år ældre italienske modstander og 400 entusiastiske tilskuere, som hujede og heppede på deres helt Fausto Tabacco, som er fra den lokale klub.

Den 6. seedede italiener havde i kvartfinalen vundet 6-2, 6-3 over 2. seedede no. 19 Petr Kapuskin (RUS), der er kendt for sin kanon-serv og killer-forhånd, men russeren frøs nærmest til is på grund af trykket fra publikum.

Holger har tidligere mødt spillere, som fik lokal support, hvilket eksempelvis var tilfældet ved U12 finaler ved Petit As og Passage D’agen i Frankrig, men opbakningen til Tabacco overgik alt, og 1. sæt lignede da også russerens præstation dagen før.
Holger var anspændt og ude af stand til at slå igennem, og de italienske tilskuere var vilde af begejstring over Tabacco’s mange stopbolde, som Holger som følge  af anspændthed  ikke kunne løbe op.

Nedenstående korte (liggende) videoklip viser et eksempel på publikums opbakning til deres lokale helt.

Holger har som bekendt meget høje ambitioner, og han har tidligere antydet, at han på et tidspunkt kan stå i en French Open finale mod en spiller, som har publikums fulde opbakning, og derfor gælder det om at lukke alt andet ude, hvilket han sørgede for efter 1. sæt, som italieneren vandt 6-2.

Derved kunne Holger i de to næste sæt spille sit absolut bedste tennis, og han vandt derefter kampen 2-6, 6-3, 6-3, og han er således meget tæt på et af sæsonens helt store mål, som er at vinde en Category 1 turnering.

I finalen er Holgers modstander hans double-makker, 10. seedede no. 67 Mario Mansilla Diez (ESP), som også forhindrede italiensk deltagelse i finalen, da han vandt over 7. seedede no. 34 Luca Nardi (ITA) 6-4, 2-6, 6-4.

Der vil formentlig alligevel være mange tilskuere på anlægget, idet der er italiensk deltagelse i finalen i Girls singles, når 4. seedede Federica Sacco søndag kl. 0900 møder 6. seedede Noa Krznaric (SRB) lige inden finalen i Boys singles.
Om de italienske tilskuere også vil heppe på den unge dansker, som slog deres lokale helt ud, eller de foretrækker at spanieren hævner dette nederlag, er svært at vide, men mon ikke det bliver de to finalister selv, der afgør slaget på tennisbanen, hvor begge i semifinalen viste, at de kan modstå trykket fra publikum.

Forrige artikelATP 250 ‘s-Hertogenbosch: Løchte et “Muller-hår” fra finale
Næste artikelTE U14 Århus: Elmer Møller øverst på skamlen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.