Uden deres bedste spiller Borna Dewald på holdet var Kroatien helt chanceløs mod Danmark i den første kamp ved U14 EM for hold

Danmarks U14 hold skal i dagene 26-28. juni forsøge at kvalificere sig til at deltage, når der senere spilles om Europamesterskabet for hold udendørs.
Tidligere på året lykkedes det ikke at gå videre, da kampen om mesterskabet foregik indendørs.

TE U14 EM: Danmark taber til Slovakiet

Danmark deltager i Zone B B14 2016 European Summer Cups i Royan i Frankrig, og i 1. runde var modstanderen Kroatien, hvis bedste spiller Borna Dewald måtte melde afbud på grund af en skulderskade, og uden ham på holdet var der klasseforskel på holdene.

På den seneste U14 rangliste er Elmer Møller efter den seneste titel i Grade 2 avanceret til 13. pladsen, hvilket er lige foran Holger Vitus Nødskov Rune på 14. pladsen, og derfor er det denne gang Elmer, som spiller 1. single på holdet, da rangeringen skal følges.

Kamprækkefølgen ved sådanne turneringer er 2. singlen før 1. singlen, og derfor var det denne gang Holger, som indledte mod no. 223 Lovro Suevich, som var totalt chanceløs mod Holger, der fra start til slut var meget offensiv og med ganske få fejl, og han vandt 6-0, 6-0.

Elmer lod heller ingen tvivl være om udfaldet, da han ligeledes vandt i sikker stil 6-2, 6-1 i 1. singlen mod no. 216 Marino Jakic.

Den tredje dansker på holdet er Oskar Brostrøm Poulsen, som spillede doublen sammen med Holger, og det blev igen en sikker danske sejr over Lovre Erceg/Lovro Suevich 6-0, 6-2, selvom coach Lars Christensen bad spillerne eksperimentere med forskellige serveåbninger og returmønstre.

Lars forventer væsentlig større modstand i mandagens kamp mod Schweiz, hvor han forventer et helt lige opgør i den afgørende kamp om, hvem der kvalificerer sig til slutspillet, selvom Danmark er seedet 1 i puljen.
Derfor skal drengene spille op til deres bedste, men Lars tilføjer, at de er klar og tror på det.

Schweiz vandt 3-0 over Estland, og 1. singlen no. 25 Jeffrey Von Der Schulenburg vandt 7-5, 6-3 over Alexander Georg Mandma, som er no. 12 på ranglisten lige foran både Elmer og Holger.
I 2. singlen vandt no. 81 Jenn Marc Malkowski over no. 130 Mark Lajal 7-5, 6-0.

Ukraine og Frankrig spiller ligeledes om at gå videre, efter at de begge vandt 3-0 over henholdsvis Finland og Slovenien.

Lars Christensen har fremsendt ovenstående billede af de tre danske deltagere

Forrige artikelNy tennisbog giver unikt indblik i en svunden tid
Næste artikelITF Helsingborg: Olga Helmi klar til 2. runde af kvalifikationen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.