Trods modstand vandt Holger Rune tennisfinalen i München. Den unge dansker, som kun er 19 år gammel, viser sit helt exceptionelle talent især i de sidste 10 spektakulære minutter.

Efter næsten tre timers spændende kamp humpede Holger Rune. Nu skulle tiebreak i tredje sæt afgøre kampen. Over en lang periode var kampen mellem Rune og hollænderen Botic van de Zandschulp ekstremt intens. Kampen var bestemt også interessant for bookmakerne og bettingfans kan finde velrenommerede bookmakere på oddsbonus360.dk platformen, der udlover lukrative odds.

Forløbet af det spændende spil

Ligesom i de foregående uger havde den unge Rune fuldstændig domineret første sæt. Inden da var han for alvor stormet ind i finalen i Monte Carlo, men denne kunne han ikke afgøre selv. I München gav den unge dansker dog ikke et sæt fra sig. Men så fik Rune pludselig problemer med sit udstyr, fordi hans grebtape blev ved med at løsne sig.

Van de Zandschulp kunne så udnytte denne fase af manglende koncentration til sin fordel og vandt andet sæt 6/1. Men så blev det rigtig dramatisk i det afgørende sæt. Dramaet begyndte, da Rune skadede sin skulder, og som om det ikke var nok, sin ankel. Han kommenterede selv følgende: “Jeg var forvirret over, at jeg kun kunne tage en medicinsk pause – min ankel måtte ikke tapes“.

Ikke desto mindre var han i stand til at afværge tre matchbolde og dermed redde sig ind i tiebreak. I begyndelsen af dette vigtige sæt havde han fået en smertestillende medicin, som endelig viste sin virkning. Samtidig gjorde adrenalinen formentlig resten. For nu dominerede han ligesom i starten af kampen igen. Rune forsvarede succesfuldt sin titel i München med 6/4 – 1/6 – 7/6.

Den unge danskers udvikling

Senere sagde Holger Rune, at han havde udviklet et meget specielt forhold til denne bane i München, og at det var en vigtig turnering for ham. Det er velkendt, at mange tennisspillere udtrykker sig på denne eller lignende måder, om ikke andet fordi sponsorerne gerne hører den slags, men her synes der at være sandhed bag udtalelsen.

Da den 19-årige for et år siden deltog i München, fik han et wild card af turneringsdirektør, Patrik Kühnen. Allerede dengang viste danskeren en masse talent. Dem er der dog mange af i herretennis. Især her leder man stadig efter efterfølgere til de tre store.

De tre store er Federer, Nadal og Djokovic. I øjeblikket er kun to af dem stadig aktive. Turneringsdirektør Kühnen har altid haft en meget god fornemmelse for talenter og har hentet dem meget tidligt til München. Derfor gav han også Rune en chance. Inden for blot et år har han nu gjort sig fortjent til at være kandidat til flere sejre. Det hele startede med sejren i München, som blev fulgt op af en semifinaleplads ved French Open og turneringssejre i Stockholm og Paris.

Fra wild card til favorit

Wild cardet var begyndelsen i München, og blot et år senere kom han til BMW Open allerede som en favorit i international tennis. Det er ikke kun det faktum, at han var i stand til at vinde kampen fra favoritpositionen, der taler for hans modenhed, men også hans følgende ord: “Hvis jeg vil vinde de store turneringer, der kommer i de kommende uger, er det vigtigt for mig at få følelsen for at vinde … man har mange nerver i disse øjeblikke, det lykkedes ikke for mig i Monte Carlo.

Problemet med udstyr

I finalen i München blev Holger Runes ungdommelige side dog samtidig afsløret. Senere forklarede den unge dansker, at hans udstyr i grunden altid var meget pænt. Han kunne dog ikke selv skifte sit grebtape. Det var også grunden til, at kameraerne pludselig viste hans mor Aneke i andet sæt. Hun var nemlig ved at passe på sin søns ketsjer på tribunen. Det var meget stressende øjeblikke for Rune, som han selv sagde senere. Han var tæt på at tabe finalen i ATP-turneringen, fordi han blev distraheret af sit eget udstyr.

Afbrydelse af skaden

Men der er bestemt ingen grund til at give ham skylden for den unge danskers skadesafbrydelse, for der var ingen taktik bag. Han kommenterede som følger: “Jeg havde virkelig store problemer“. Hans kampmodstander blev helt sikkert og tydeligt sat ud af kurs af afbrydelsen for behandling, men han sagde også, at så snart en fysioterapeut kom ind på banen, så må Rune “have haft noget”.

Finale i tennisturneringen i München

Van de Zandschulp kunne ikke lære ret meget af denne finale. For Rune derimod er situationen nok noget anderledes. Han giver indtryk af at være særdeles nysgerrig, og som om han næsten ikke kan vente med at få mere erfaring i sin karriere. En meget vigtig erfaring for den unge dansker vil dog formentlig finde sted uden for tennisbanen, da han nu har vundet vinderbiler i München, men ikke må køre dem. Hans plan er formentlig at tage et “ekspreskørekortkursus” i Danmark i lavsæsonen. Der kan det gøres på blot tolv dage.

Holger Rune’s karriere

Den unge dansker er nu en af verdens ti bedste tennisspillere. Han er i øjeblikket placeret som nummer otte i verden. I slutningen af marts sagde han til den italienske avis “Gazetta dello Sport”, at han så sig selv som en del af den fremtidige Big Three sammen med Alcaraz og Sinner.

Denne udtalelse kan tilsyneladende underbygges faktuelt, for som tidligere nummer et hos de unge er det allerede lykkedes ham at bryde ind i top 100 i verden for første gang i januar 2022. Tusindvis af store talenter kan kun drømme om denne virkelig bemærkelsesværdige præstation. Men udviklingen var også helt betagende i efterdønningerne, for allerede ved årets udgang var han kommet ind i verdens top 10.

Rune er dog ikke kun kendt for ikke at skygge for risici og altid angribe, når det er muligt, men også for sit hårde ordvalg. Ophobede følelser kan hurtigt bryde ud af ham bare sådan. Hans mor Aneke ynder at kalde ham et hidsigt hoved på dette punkt.

Forrige artikelTE/ITF Junior: Første single titel til Cecilie Fridthjof og flere danske fremgange
Næste artikelTurneringer uge 19+20: Udsigt til både Murray og Djokovic i Rom for Holger
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.