Med finalepladsen ved US Open leverede Caroline Wozniacki en gigantisk overraskelse. Men også en præstation, der giver helt nye perspektiver for danskerens muligheder de kommende sæsoner.

Hun stor med et kæmpe smil på, Caroline Wozniacki. Selvom hun lige havde tabt klart i finalen ved US Open til Serena Williams kunne hun ikke skjule, hvordan finalen i sig selv var en tilfredsstillelse at nå. Det berettede danskeren også yderligere om, da hun efter kampen mødte den samlede verdenspresse.

[quote_box_center]”Jeg er selvfølgelig skuffet over ikke at vinde, men jeg må bare erkende, at Serena var en bedre spiller end mig. Min lidt nervøse start var der ikke råd til, når man møder en klassemodstander som hende. Dog vil jeg se tilbage på de seks sejre, jeg har fået her i New York og klappe mig selv på skulderen over at have vist overfor mig selv, at jeg har niveauet til at spille med om de store trofæer,” sagde Caroline Wozniacki efter finalen i US Open i New York.[/quote_box_center]

Hendes far og træner Piotr Wozniacki virkede også ret afklaret, set i forhold til, hvordan hans datter blev kørt rundt på banen i finalen. Han mener nemlig, at datteren allerede har sendt et tydeligt budskab til rivalerne på WTA-touren.

[quote_box_center]”De andre spillere har set, hvad Caroline har præsteret her i New York. Hun har genvundet den respekt hun havde, da hun var nummer 1 i verden. Faktisk vil jeg sige, at hun har endnu mere respekt nu, da hun kan mere end dengang. Du kan ikke bare slå bolden over, og så håbe på fejl mod hende. Se kvartfinalen mod Errani, Caroline knuser en dygtig spiller, der ikke kan spille offensivt, det var et vigtigt signal at sende,” forklarede Piotr Wozniacki efter opgøret.[/quote_box_center]

Han og datteren kunne dagen efter glæde sig over, at Caroline Wozniacki igen er at finde i verdensranglistens top 10, efter i en periode at have været helt udenfor top-20. Det endda efter en sæson, hvor det ”kun” blev til et enkelt godkendt Grand Slamresultat – New York. I Australien blev det til nederlag i tredje runde, I Paris i første runde og Wimbledon fjerde runde. Ikke godt nok, hvis man vil rykke fra udkanten af top-10 op i den bedste halvdel.

Willander tror på mere

Den danske optur er blevet bemærket af de store internationale tenniseksperter. Her har man i de seneste sæsoner sat spørgsmålstegn ved, om Caroline Wozniacki nogensinde ville komme tilbage til fordums styrke. Det er man ikke længere i tvivl om hun vil, spørgsmålet er nærmere, hvor god hun vil blive, og hvor mange Grand Slams hun vil vinde. Sådan lyder det fra den svenske tennislegende Mats Willander.

[quote_box_center]”Jeg var blandt tvivlerne, det indrømmer jeg blankt, men det er jeg ikke mere. Caroline har understreget i turneringen her, at hun har evnen til at udvikle sig som spiller, at tilføje nye facetter i spillet. Det følte jeg mig ikke sikker på før, men hun har virkelig rykket. Når hun kan det, så er der i princip ingen øvre grænse for, hvor god hun kan blive. Efter at se hende her i New York føler jeg mig sikker på, at hun er en af dem der gang på gang vil gå dybt i Grand Slamturneringerne de kommende år og også meget vel vinde dem,” forklarer Mats Willander.[/quote_box_center]

Indtil videre er der stadig kun blevet til to andenpladser ved Grand Slamturneringer for Caroline Wozniacki. Udover dette års finale ved US Open i New York nåede hun også finalen i USA for fem år siden. Perspektiver i dette års finale er dog, som Mats Willander beskriver, nogle ganske andre af, end da Wozniacki som 19-årig senest nåede finalen i 2009.

Singapore og sæsonfinalen

Det forsømte forår, hvor både et forlist forhold og flere skader kom i vejen for danskerens evne til at levere gode resultater på banen gør, at der med optimisme i sindet kan kigges frem mod sæsonens sidste etape, Asien. Her sker der ofte det, at flere spillere er slidte eller skadet efter en lang sæson med mange kampe. Selvom Wozniacki på det seneste har spillet meget, så virker hun endog ekstrem sulten på at slutte året godt af og kravle yderligere et par pladser op på verdensranglisten.

Det vil hun uden tvivl gøre, hvis det lykkedes hende at kvalificere sig til sæsonfinalen, der i år for første gang spilles i Singapore. Eftersom Wozniacki ikke har været med de seneste sæsoner, så vil der her være en god chance for at høste de point der skal til for at slutte året i top-8. En sådan placering vil give en ekstra favorabel seedning, når der i starten af det nye år spilles Australian Open i Melbourne.

[quote_box_center]”Singapore er mit helt store mål for resten af året, det er der man gerne vil være efter hver sæson. At kvalificere sig i år vil blot være en ekstra understregning af, at jeg er tilbage på det niveau jeg tidligere havde,” forklarede Caroline Wozniacki om resten af sæsonen.[/quote_box_center]

Danskeren spiller tre turneringer forud for en potentiel sæsonfinale i Singapore. Tokyo, Wuhan og Beijing.

Forrige artikelITF turneringer: 1. runde nederlag til Martine Ditlev og Julia Boserup
Næste artikelWTA Wuhan: Caroline Wozniacki fightede sig til semifinale mod Bacsinszky
Per Colstrup Vinkel
Per Vinkel er professional journalist og tenniskommentator. Hans mangeårige arbejde, interesse og engagement i tennissporten, gør Per til en af de bedste danske tennisjournalister.