Simona Halep har opfordret sin coach Patrick Mouratoglou til et tættere samarbejde med Holger Rune og hans team indtil forventet comeback i starten af 2023

Siden Holger Vitus Nødskov Rune som 6-årig begyndte at spille tennis, har Lars Christensen haft en hovedrolle som både træner og coach, hvilket fortsat vil være tilfældet fremover.

I årets 4 resterende turneringer – som er opremset herover – får Lars dog assistance fra Patrick Mouratoglou, som tidligere har fungeret som coach for Serena Williams, og nu er coach for Simona Halep.

Imidlertid er den rumænske stjerne ude af spillet i en længere periode, og i mellemtiden er  det aftalt, at Mouratoglou i samarbejde med Lars fungerer som coach for Holger, indtil Simona Halep vender tilbage til touren.

Samarbejdet er beskrevet i denne pressemeddelelse, som blev udsendt 12. oktober 2022.

Forud for årets sidste 4 turneringer – som fremgår herover – har Holger haft et par ugers turneringspause, hvor han har tilbragt noget af tiden hjemme i Danmark og oplevet efterårets fremkomst.

Herefter er Holger draget videre til Monte Carlo for at opbygge ny energi og forberede sig til de kommende opgaver.

Opslaget herunder tyder på, at Holger derefter var sprængfyldt med energi, da forberedelserne fortsatte på Mouratoglou Tennis Academy i Nice, hvor Holger siden 13-års alderen i flere år jævnligt har opholdt sig sammen med Lars, hvorved Holger har haft mulighed for at træne sammen med nogle af de bedste spillere, og disse ophold har givet masser af inspiration, som både har udviklet Holger som spiller og Lars som træner, ikke mindst som følge af en super sparring med Patrick Mouratoglou og andre, som er tilknyttet akademiet.

I forbindelse med førnævnte pressemeddelelse giver Patrick Mouratoglou udtryk for, at han har haft et særligt bånd til Holger og hans team, og at det er det rigtige tidspunkt at arbejde tættere sammen.

Muligheden for et tættere samarbejde opstod, da Simona Halep, der har haft Patrick Mouratoglou som coach side april 2022, har været nødsaget til at gennemføre en operation, som holder hende væk fra touren resten af året.
Ifølge pressemeddelelsen opfordrede Halep til samarbejdet med Holgers team, indtil hun forhåbentlige vil være tilbage på touren i starten af 2023.

Holger er beæret over at have Patrick Mouratoglou i sit trænerteam, hvilket han udtrykker således:
Det er en fantastisk mulighed for at arbejde tæt sammen med en af de bedste tennistrænere i verden. På det niveau, hvor vi er lige nu, og selvom det kun er i et par måneder, tøvede vi ikke med at tage chancen for at arbejde sammen med Patrick for at tage det næste skridt”.

Udover samarbejdet i de kommende turneringer, vil aftalen også omfatte forberedelserne til 2023 i vinter-perioden.
Mouratoglou havde denne kommentar til samarbejdet:
Jeg er virkelig spændt på at arbejde sammen med Holger. Han har et godt team med sin mor og Lars, som han har været sammen med, siden han startede med at spille. Denne form for relationer er sjældne og dyrebare. Det er jeg beæret over at være en del af, og mit mål er at hjælpe Holger med at nå sine mål“.

Pressemeddelelsen opremser Holgers opstigning på ranglisten i 2022, hvor han brød ind i top 100 i januar og top 50 i maj efter den første ATP titel i München, og efterfølgende til den nuværende rangering som no. 27.
Desuden nævnes præstationen ved US Open 2021, hvor Holger i sin første Grand Slam optræden vandt et sæt over daværende no. 1, Novak Djokovic, samt at han kun 9 måneder senere nåede kvartfinalen ved French Open.

Endvidere fremhæves Holgers dedikation for sporten og hans utrolige arbejdsmoral, samt hans passion for tennis og ikke mindst hans indre ild, hvilket Patrick Mouratoglou sammenfatter således:
Jeg tror på Holger, først fordi han er en vinder, og han er en nummer et. Han var nr. 1 i Europa Under 14, så blev han nr. 1 i juniorer. Så på hvert trin af sin unge karriere tilhørte han toppen. Han er så modig og modstandsdygtig. Disse egenskaber er mestrenes kvaliteter“.

Siden Holger i 2016 har trænet på Mouratoglou Academy har han været støttet af “the Champ’seed Foundation”, der indsamler midler for at støtte tennistalenter, der ikke har de økonomiske ressourcer.

I slutningen af pressemeddelelsen opremses en lang række bedrifter fra Holgers imponerende resultater i perioden 2015-2022.

Desuden dette citat, da Holgers team satte et mål om at nå top 300:
Hvorfor ikke top 100?” samt
Intet andet har gjort mig så skør, besat mig så meget eller fået mig til at føle mig så god som at spille tennis“.

På billedet (øverst) med Holgers team ses fra venstre: Aneke Rune, Lars Christensen, Holger Rune, Patrick Mouratoglou, Lapo Becherini (fysisk træner), Mike James (kampanalytiker)

Forrige artikelTurneringer uge 41: Efter “mandefald” på ITF-touren håbes på dansk succes i Californien
Næste artikelNintendo Switch Sports: Husker du Wii Sports? Så vil du elske det nye tennisspil på din spilkonsol.
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.