Elmer Møller får efter sejr i 1/8-finale og nederlag i kvartfinalen en ny chance i Consolation-rækken. Det samme gør Sebastian Grundtvig, som tabte i 1/8-finalen, men ligeledes er i Consolation kvartfinale mandag

Tennisavisen var som omtalt lørdag sent ude af starthullerne i forbindelse med dækningen af den prestigefyldte Junior Orange Bowl for U14 og U12.
Turneringen har været afholdt siden 1948, og flere prominente navne har vundet turneringen, f.eks. Jimmy Connors, Andy Murray, Niklas Kulti, Magnus Norman, Tommy Haas, Bernard Tomic m.fl.

Avisen Miami Herald har gjort et stort nummer ud af at fortælle, at Andy Roddicks nevø, J.C. Roddick har vundet et par kampe ved dette års turnering, men på Tennisavisen vil vi meget hellere berette om danske spilleres resultater.

Som nævnt i lørdagens omtale deltager Elmer Møller i U12-rækken.
En væsentlig årsag til, at det har været muligt, er at Elmer 24. september 2015 på Aarhus Rådhus modtog 15.000 kr. til dette formål fra Aarhus Idrætsfond – Royal Casino, der ved samme lejlighed tildelte 5.000 kr. til Patrick Kristensen som tilskud til en tur til Østen.

Efter den forrygende start med 2-sæts sejre i de tre første runder, blev det til endnu en sejr i 1/8-finalen lørdag, hvor Elmer vandt over 2. seedede Hugo Hashimoto (USA) 7-6(6), 6-2.
Tennisavisen har ad omveje fået opsnust lidt info fra kampen, hvor Elmer kom bagud 1-5 i 1. sæt, inden han fik udlignet til 5-5, og han var desuden bagud 5-6, inden han udlignede og vandt 8-6 i tiebreak. 2. sæt blev vundet stensikkert.

I søndagens kvartfinale var modstanderen Eduardo Morais (POR), der stoppede Elmers sejrsrække ved at vinde 6-2, 2-6, 6-2.
Turneringen er dog ikke slut for Elmer af den grund, idet han går videre til Consolation-rækken, hvor han går direkte til kvartfinalen og møder Tomas Moretti (ARG) mandag kl. 1500cet.

Elmer Møller, Patrick Kristensen

I U14 rækken var Sebastian Grundvig ligeledes videre til 1/8-finalen efter tre kampe, hvor den sidste blev vundet efter tiebreak i 3 sæt.
Lørdag var Sebastian igen i 3 sæt, da han mødte Anton Matusevich (GBR), der tog sejren 6-3, 4-6, 6-3.

Et sindrigt system sørger dog for, at Sebastian kunne gå videre i Consolation-rækken, hvor han blev placeret ind i 5. runde, hvor han gik videre på walk over mod Lorenzo Musetti (ITA), der var anført som “(inj)”, der må være forkortelse for injured – skadet, hvorefter han i næste runde, der benævnes som Quaterfinal Qual, vandt over Juan Manuel Cerundolo (ARG), der måtte trække sig, da Sebastian førte 3-0 i 1. sæt.

Dermed er Sebastian i kvartfinalen, hvor han mandag kl. 1600cet møder Liam Draxi (CAN), der er gået direkte til Consolation kvartfinalen, da han i hovedturneringen tabte i kvartfinalen til den 4. seedede russer Timofey Skatov 2-6, 1-6.

Forrige artikelOrange Bowl: Elmer og Grundtvig forrygende fra start i USA
Næste artikelOrange Bowl: Grundtvig finaleklar i Consolation – Elmer skadet
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.