Holger Vitus Nødskov Rune blev sparet i 1. singlen, hvor Elmer Møller efter endnu en 3-timers kamp udlignede til 1-1 efter britisk sejr i 2. single mod Oskar Brostrøm Poulsen, hvorefter Elmer og Holger sikrede 2-1 sejr i double

15-årige Elmer Møller fortjener næsten at blive benævnt som “marathon-manden”, da han formentlig er den spiller, der har tilbragt flest timer på banen ved Junior Davis Cup i Budapest.

Elmer har både i de 3 indledende puljekampe og i kvartfinalen mod Italien spillet både single og double, og da flere af singlerne har varet mere end 3 timer, viser en sammentælling af de 4 første kampe, at han i alt har tilbragt 14 timer, hvoraf singlerne udgør ca. 9½ time.

Junior Davis Cup: Holger Rune havde no. 5 og US Open finalist på krogen

Efter nederlaget i kvartfinalen mod 1. seedede Italien, som er omtalt herover, skulle Danmark lørdag møde Great Britain i en kamp om placeringerne 5-8, og her valgte holdkaptajn Lars Christensen at give en pause til holdets 1. single Holger Vitus Nøskov Rune, der under kampen mod Lorenzo Musetti havde haft problemer med ryggen.

Oskar Brostrøm Poulsen
Foto: HTA/Peter Bor- Peter Zador – Oskar Brostrøm Poulsen debut i single ved Junior Davis Cup

Derfor fik Oskar Brostrøm Poulsen, der fik Davis Cup debut i doublen mod Italien, også debut i single, hvor han i 2. singlen mod James Pinnington-Jones tabte 0-6 i 1. sæt.
Oskar var væsentligt bedre med i 2. sæt, hvor britten blev fulgt helt til dørs, inden han sikrede sejren 6-0, 7-5 og bragte Great Britain foran 1-0.

Foto: HTA/Peter Bor- Peter Zador

Omrokeringen betød samtidig, at Elmer denne gang spillede 1. single for Danmark, og efter 1. sæt kunne man forledes til at tro, at han ikke behøvede at tilbringe over 3 timer igen, idet Great Britain’s Felix Gill vandt 1. sæt sikkert 6-1.

Junior Davis Cup 2018
Foto: HTA/Peter Bor- Peter Zador – Lars Christensen giver gode råd til Elmer Møller

Trods de mange timer på banen var Elmer dog indstillet på at tage endnu en længere tørn for holdet, og efter mere en 3 timer lykkedes det for Elmer at sikre dansk sejr 1-6, 7-5, 6-4 og udligne stillingen til 1-1.

Elmer Møller
Foto: HTA/Peter Bor- Peter Zador

Kampen skulle derfor afgøres i doublen, hvor Danmark ligesom i de 3 puljekampe stillede med den ubesejrede konstellation med Elmer og Holger, der i løbet af godt en time vandt 6-4, 6-3, og dermed har Elmer efter 4 kampe tilbragt i alt 18 timer og et kvarter i kamp for Danmark, heraf 12½ time i single.

Sejren betyder, at Danmark spiller om 5-6. pladsen, hvor de søndag kl. 1030 møder Japan, der lørdag vandt 2-0 over Brasilien efter stensikre sejre i begge singler.

Finalen bliver en gentagelse af finalen ved Europamesterskaberne for U16 hold, hvor Frankrig tidligere på året vandt titlen efter sejr over Spanien, der lørdag overraskende vandt begge singler over favoritterne fra Italien.
I den anden semifinale vandt Frankrig 3-0 over Argentina.

Rettelse: Frankrig vandt finalen ved EM for U16 hold 3-0 over Italien, der i semifinalen vandt 2-1 over Spanien

I Junior Fed Cup vandt USA 2-0 over Slovakiet og Ukraine vandt over Rusland 2-1.
Derfor bliver finalen mellem 1. seedede USA og 2. seedede Ukraine.

Både Davis Cup og Fed Cup finalerne kan følges på livestream på disse links:
Livestream
http://ws1.crionetmedia.com/streaming/2018/JuniorDavisFed/Court1.html
http://ws1.crionetmedia.com/streaming/2018/JuniorDavisFed/Court2.html

Alle kampe kan følges på livescore på dette link:  http://ws1.crionetmedia.com/livescore/2018/Budapest/

Forrige artikelJunior Davis Cup: Holger Rune havde no. 5 og US Open finalist på krogen
Næste artikelJunior Davis Cup: Danmark slutter på forrygende 6. plads
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.