August Holmgren havde lært mest fra det første møde for 3 uger siden mod Romain Bauvy, der ikke kunne finde modtræk. Thomas Schwencke Lindqvist tabte i 2. kvalrunde

Efter sejren i 18-årige August Holmgrens debut på Davis Cup holdet mod Norge, måtte han forsøge at klare sig på egen hånd, da han i Påsken deltog i kvalifikationen til $15.000 turneringen Egypt Men’s Futures i Sharm El Sheikh i Egypten, hvor han tidligere har haft Philip Ørnø med som coach.
Flere af de øvrige fra Augusts klub i Gentofte er af sted på camp, dog ikke Cheftræner Jonas Svendsen, der er taget med Emilie Francati til Litauen sammen med det Danske Fed Cup hold.

August var dog ikke helt uden selskab, idet 20-årige Thomas Schwencke Lindqvist ligeledes var med i Egypten, og desuden deltog yderligere nogle spillere, som August kender fra tidligere turneringer.

Thomas jagter fortsat sine første point til ATP-ranglisten, og det bliver ikke i den uge det kommer til at lykkes for ham, idet han i 2. kvalrunde tabte 1-6, 2-6 til 13. seedede Daniel Glancy (IRL), efter at han havde siddet over i 1. kvalrunde.

Tennisspilleren Thomas Schwencke Lindqvist
Foto: Sportsfotograf.com – Thomas Schwencke Lindqvist

Det samme var August, hvilket passede ham fint, så han havde en ekstra dag til at vænne sig til underlaget, inden han i 2. kvalrunde mødte 28-årige Jaime Pulgar-Garcia (ESP) i 2. kvalrunde.
August fortæller, at han startede stabilt, men han spillede ikke hurtigt nok, hvilket han ellers betragter som et af hans største våben.
Derfor blev der spillet lange point, hvor de blot flyttede rundt på hinanden uden at presse modstanderen, og da Spanieren havde større sikkerhed, blev det ham der løb med 1. sæt 6-4.

August har på det seneste arbejdet på at finde et ideelt intensitets-niveau, og i 2. sæt forsøgte han at peppe sig mere op end normalt, hvilket bevirkede at han fik løftet sit niveau.
Derved formåede han at øge tempoet og stadig spille relativt sikkert, og han kunne serve for sættet ved 5-3, hvor han dog fik brudt sin serv, men han vandt alligevel sættet 6-4.
Da de fik nye bolde i 3. sæt fik August for alvor styr på kampen, som han vandt 4-6, 6-4, 6-1.

I kvalfinalen var modstanderen Romain Bauvy (FRA), som var seedet 1 i kvalifikationen, men August havde for blot 3 uger siden vundet 6-7(7), 6-4, 6-4 over Franskmanden i 2. kvalrunde samme sted, og derfor vidste August, hvordan hans modstander spillede.
Det omvendte var formentlig også tilfældet, men det var tilsyneladende August, der havde lært mest af den første kamp, idet han denne gang vandt i 2 sæt 6-4, 6-3.

Her fortæller August om kampen:
Jeg formåede at starte med et højt intensitetsniveau uden at overforcere mine slag.
Vi holdt serv indtil 4-4, hvor jeg breakede.
Vi havde mange gode point. Jeg spillede helt vildt fedt! Jeg holdt serv meget nemt og pressede ham i næsten alle hans partier. Det var sjovt at se at han ikke vidste hvad han skulle gøre for at vinde.

August får en ekstra hviledag, inden han i 1. runde af hovedturneringen møder ranglistens no. 987 22-årige David Jorda Sanchis (ESP).

Forrige artikelUM 2017: Danmarksmestrene er kåret.
Næste artikelFed Cup: Lodtrækning giver god chance for kamp om oprykning
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.