Holger Vitus Nødskov Rune fortsætter med at imponere, da han søndag vandt sin første Grade 3 titel og banker på til French Open

Hvad er størst? – et tordenskrald eller Rundetårn? – er et spørgsmål som ofte stilles for at illustrere det vanskelige ved at sammenligne ting, som er vidt forskellige.

Da Holger Vitus Nødskov Rune – 3 uger inden han fylder 15 år 29. april – fik debut mod Egypten som den suverænt yngste dansker nogensinde på Davis Cup holdet og vandt en imponerende sejr 6-2, 7-6(14) over ATP-ranglistens no. 311 Youssef Hossam, var der tale om en præstation, som kandiderer til at være “det hidtil største” i karrieren.

Ser man isoleret på Holgers resultater som junior, var “det hidtil største”, da han blev U14 Europamester i 2017, hvor han derefter opnåede endnu et højdepunkt, da han med en titel i Riga i Letland i slutningen af august indfriede sit næste mål, som var at vinde en ITF Grade 4 turnering, hvilket han sidst på året gentog med endnu en Grade 4 titel i Kenya.

Derfor var et naturligt nyt mål for Holger i 2018 at forsøge at vinde i den næste kategori, som er Grade 3, hvilket han var tæt på i slutningen af marts, hvor han var i finalen i Casablanca i Marokko.

I den forløbne uge har Holger gjort endnu et forsøg, og denne gang strøg han helt til tops ved Grade 3 turneringen ITF/CAT Juniors Megrine i Tunesien, da han i finalen vandt 6-3, 5-7, 6-4 over 16-årige Chris Rodesch fra Luxembourg.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Aneke Rune

Inden finalen havde Holger opnået følgende resultater:
R32: (WC) (676) Elves Marouani (TUN) 6-4, 6-2
1/8-finale: Khololwam Montsi 6-0, 6-0
Kvartfinale: Nicholas David Ionel (ROU) 2-6, 7-5, 7-6(2)
Semifinale: Max Wiskandt (GER) 6-2, 6-3

Sandsynlig mulighed for deltagelse i French Open

Resultatet betyder, at Holger optjener 100 point til ITFs rangliste, hvor han formentlig avancerer til en placering omkring no. 100, hvilket sandsynligvis er tilstrækkeligt til, at han kan deltage ved juniorernes udgave af French Open allerede i år, hvor hans mål i Grand Slam sammenhæng ellers er US Open til efteråret.

Holger fortsætter til Algeriet, hvor han i den kommende uge deltager ved en Grade 2 turnering i Thiemcen, hvor han uden tvivl vil forsøge at give sig selv en Grade 2 titel i fødselsdagsgave.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Aneke Rune

Turneringen blev ikke nogen succes for 17-årige Sebastian Grundtvig, som i sin første kamp måtte trække sig med en skade, og han måtte ligeledes trække sig fra den planlagte double sammen med Holger.

Sebastian Grundtvig
Foto: Sportsfotograf.com.

16-årige Hannah Viller Møller nåede kvartfinalen i single hos pigerne, hvor hun først vandt 64, 6-3 over Fanni Gecsek (HUN) og i 1/8-finalen 6-4, 4-6, 6-1 over Selin Lidya Sepken (TUR).
I kvartfinalen mod Selena Janicijevic blev det fransk sejr 6-3, 6-2.

I double nåede Hannah sammen med Joanne Zuger (SUI) semifinalen, hvor de tabte 3-6, 1-6 til Carol Plakk (EST) og Luisa Meyer Auf Der Heide (GER).
Hannah og Zuger havde i 1/8-finalen vundet 6-3, 6-1 over det tunesiske par Nour Allani og Amel Sammari, og i kvartfinalen blev det 6-4, 6-0 over Hania Abouelsaad (EGY) og Sarah Lisa Aubertin (TUN).

Hannahs makker Joanne Zuger var i single finalen, hvor hun blev besejret af 1. seedede Adrienn Nagy (HUN)

 

 

Forrige artikelDagens kampe søndag 22. april. Kei Nishikori kan blive første japanske Master 1000 Champion.
Næste artikelSå starter Caroline Wozniacki “opvarmningsprogrammet” til næste Grand Slam
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.