Clara Tauson spiller søndag finale i double i Grade 1 turnering, hvor hun blev stoppet i semifinalen i single af atletisk og veltrænet Italiener

14-årige Clara Tauson var selv dybt skuffet, da det ikke lykkedes at spille sig helt frem til finalen ved Grade 1 turneringen “1. City of Wels Junior – Grand – Prix 2017 Powered by EWW – Gruppe” i Østrig, hvor hun i semifinalen blev besejret med cifrene 6-1, 7-5 af 16-årige Elisabetta Cocciaretto (ITA), der på den aktuelle ITF-rangliste er no. 101, da hun i sin egen bevidsthed har den opfattelse, at det var en kamp, som hun kunne vinde.

Skuffelsen er dog i høj grad samtidig udtryk for et meget højt ambitions-niveau, for Clara har ingen grund til at være skuffet over sin egen præstation, og hun ramte bolden ganske udmærket, men på dette høje niveau skal marginalerne også falde rigtigt ud for at trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Italieneren er både atletisk og veltrænet, og hun havde som regel et kvalificeret svar på selv velplacerede bolde fra Clara, og både fysisk og mentalt var modstanderen på et højt niveau, hvilket også gælder Clara, men de næsten to års forskel spiller på det punkt en ikke uvæsentlig rolle.

Desuden var marginalerne ikke helt med Clara, da hendes server, der i tidligere kampe normalt sad lige indenfor stregerne, denne gang oftere ramte på den forkerte side, især i 1. sæt, hvor Clara måtte nøjes med at vinde et enkelt parti.

Spillet i 2. sæt lignede det første, men Claras server begyndte at sidde, og hun opsøgte sine muligheder, og hun havde også et par chancer uden at det dog lykkedes, og hun tabte et jævnbyrdigt sæt 5-7.

Clara havde tidligere på ugen mulighed for at træne sammen med Italieneren og dennes træner, hvilket gav et indblik i den professionalisme, der findes omkring udvikling af Italienske talenter.
Eksempelvis træner Elisabetta på det italienske forbunds elite center, og hun rejser med sin faste træner fra elitecentret, og det blev oplyst, at hun modtager op til 70.000 Euro i støtte fra forbundet.
Unægtelig helt andre vilkår end der tilbydes de største Danske talenter.

De seneste resultater betyder, at Clara formentlig vil være i top 80, når de optjente rangliste-point medregnes, og derfor er deltagelse ved US Open for juniorer 3-10. september reelt indenfor rækkevidde, hvis der i øvrigt er økonomisk basis for, at Clara kan få mulighed for det.

Der er entry-deadline 25. juli, og withdrawal deadline 22. august.
Tennisavisen vil som opfølgning på den opståede mulighed for Grand Slam deltagelse forsøge at få en tilkendegivelse herom fra Dansk Tennis Forbund, som ifølge en pressemeddelelse 26. juni 2017 har indgået en sponsoraftale med Formueforvalteren C World Wide, hvorved talentudviklingen angiveligt får tilført ekstra ressourcer.

Formueforvalteren C WorldWide og Dansk Tennis Forbund indgår sponsoraftale

Selvom Clara angiveligt var skuffet over nederlaget i semifinalen, formåede hun at mobilisere den nødvendige kampgejst, inden hun i semifinalen I double sammen med Kristyna Lavickova (CZE) mødte det bomstærke 1. seedede Ukrainsk-Russiske par Anna Laguza/Ekaterina Vishnevskaya, der lagde stærkt ud og bragte sig komfortabelt foran.

Clara og hendes makker lod sig dog ikke kyse, og de fandt det rette tempo og arbejdede sig stille og roligt frem til sæt-gevinst 6-4.
I Claras serv ved 1-1 i 2. sæt kunne det se ud til, at modstanderne havde fundet et middel til at vende kampe, da stillingen blev 0-30, men 13 vunde bolde i træk bragte Clara og makker tilbage på sejrskursen, og med cifrene 6-4, 6-3 var de klar til søndagens finale, hvor de møder Selma Stefania Cadar/Andreea Prisacariu (ROU), der kom endnu nemmere til finalen på en walkover.

 

Forrige artikelDagens kampe søndag 23. juli: Finale dag i 3 ATP og 2 WTA turneringer
Næste artikelPå papiret bør Caroline Wozniacki kunne vinde turneringen i Båstad. Men papir er taknemmeligt.
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.