Det ser jo ganske tilforladeligt ud med Caroline som eneste top 10 spiller. Og dog - helt så enkelt, let eller ligetil er det nu ikke.

Man skal ikke tage noget for givet. For det første er Båstad turneringen en lille, hyggelig grusbaneturnering, der sæsonmæssigt ligger lidt skævt mellem græsbane- og hard court turneringerne. For det andet er der nogle forventede modstandere, som umiddelbart ikke ser truende ud, men ved nærmere eftersyn p.t har momentum, er på vej fremad, har spillet til at kunne slå Caroline.

Såfremt det går efter seedningen vil Caroline møde disse spillere:

1. runde. Useeded Pauline Parmentier, 31 år, #107. 2 vundne WTA titler i karrieren.
2017 w/l 15/17. H2H 2-0 til Caroline.
Parmentier burde ikke udgøre nogen trussel for Carolines videre færd.

2. runde. Useeded Viktorija Golubic, 24 år, #103. 1 vundet WTA titel i karrieren.
2017 w/l 5/16. H2H 1-0 til Caroline.
Golubic burde være en overkommelig opgave.
Modstanderen kan også blive en kvalifikationsspiller, såfremt hun slår Golubic i 1. runde.

3. runde. Kvartfinale. 9. seeded Johanna Larsson, 28 år, #48. 1 WTA titel i karrieren.
2017 w/l 18/15. Har ikke taget de helt store skalpe i år. H2H 0-0.
Johanna kan spille tennis på et ganske højt niveau, har en stærk forhånd. Men holdbarheden kniber det ofte med gennem en kamp. Johanna bør ikke volde en koncentreret Caroline store vanskeligheder.

4. runde. Semifinale. 5. seeded Carla Suarez Navarro, 28 år, # 34. 2 vundne WTA titler i karrieren.
2017 w/l 16/14. H2H 5-2 til Caroline.
Carla har senest slået Caroline på grus i Madrid i år. Carla svinger noget, men hun har spillet til at kunne slå Caroline og må anses at være en trussel, som Caroline dog atter bør kunne overkomme ved koncentreret spil.

En outsider kan være Carolines onde ånd 8. seeded Julia Görges, 28 år, #45. 2 WTA i titler i karrieren.
2017 w/l 23/15. H2H 4-5 til Caroline.
Görges har i en periode ikke rigtigt præsteret, men hun har gjort det ganske godt på det seneste. Egentlig burde hun ikke være en særlig stor udfordring for Caroline, men ikke desto mindre har hun haft overtaget i 5 ud af 9 møder. Görges er bestemt ikke en ønskemodstander, og Caroline skal være meget fokuseret på sit eget spil og spille på højeste niveau for at slå Görges, såfremt hun måtte blive modstanderen.

5. runde. Finale. 2 seeded Anastasija Sevastova, 27 år, #17. 2 WTA titler i karrieren.
2017 w/l 24/15. H2H 3-0 til Caroline.
Hun har gjort det godt i år, har blandt andre slået Karo Pliskova, Sam Stosur og Konta. Hun har spillet til at kunne slå Caroline, men hun kæmper af og til med at holde sit niveau gennem en kamp. Caroline skal op på sit højeste niveau og blive der for at slå Sevastova.

En outsider – hvis det ellers er rimeligt at bruge den betegnelse om en 3. seeded – kan være Caroline Garcia, 23 år, #20. 3 WTA titler i karrieren.
2017 w/l 24/14. H2H 2-0 til Caroline.
Garcia kan være en livsfarlig modstander. På en dag, hvor spillet kører for hende, spiller hun formidabel tennis, der er svær at stå imod. En af de unge spillere på vej frem, men hun er endnu temmelig ustabil. Såfremt de skulle mødes, må Caroline ikke overlade det mindste initiativ til Garcia. Får hun lov til det, kan hun sætte sig på kampen og vinde den.

Som allerede sagt skal man ikke tage noget for givet, og det gør Caroline selvfølgelig heller ikke. Der kan i årets Båstad turnering sagtens forekomme nogle artige overraskelser, hvilket vi jo som publikummer på stedet eller hjemme i lænestolen sædvanligvis værdsætter – de skal bare helst gå den rigtige vej.

Og ellers er Båstad en særdeles hyggelig lille by skønt beliggende på den svenske riviera ved foden af Hallandsåsen. Denne lille perle er i sommerperioden et meget søgt sted for turister, svenske kendisser og andet godt folk, som bare nyder livet.

Forrige artikelITF Junior Wels: Clara Tauson stoppet i semifinale i superturnering. Spiller double finale
Næste artikelDagens kampe mandag 24. juli: ATP 500 Hamburg og WTA Båstad samt EM juniorer
Avatar photo
Ole Jørgensen har siden 1992 har været aktiv i den lokale tennisklub bl.a. som formand for klubben i 10 år, som træner, som holdleder på et motionist turneringshold og som aktiv spiller. På den globale scene er hans store interesse dels udvikling og tendenser på og omkring WTA-touren og dels den enkelte spillers udnyttelse af sit potentiale. Oles interesse for udviklingen på WTA-touren, som han har fulgt nøje, startede især da Caroline Wozniacki vandt Wimbledon som junior.