14-årige Holger Vitus Nødskov Rune gav kamp til stregen mod 3 år ældre 2. seedet spanier, og i double blev det til 2 sejre, inden mødet i semifinalen med double-specialist

Drømmen om at blev Verdens bedste tennisspiller er intakt hos 14-årige Holger Vitus Nødskov Rune, og han gentog endnu en gang de høje ambitiøse mål, da han forleden sammen med sin mor medvirkede i Liga på P3 den 8. marts 2018.
Lytterne fik her et godt indblik i, hvad det indebærer at forfølge så stor en drøm 100 procent.

Holger har i de senere år vundet massevis af pokaler, hvor den største må være sidste års titel som U14 Europamester, og han vil formentlig også være i stand til at vinde endnu flere titler i 2018, hvis han udelukkende møder spillere i sin egen årgang, hvor han på ITFs junior-rangliste er no. 190 og dermed den højst rangerede i Verden i årgang 2003.

For at tage nye skridt mod de høje mål er det imidlertid vigtigere, at Holger bliver udfordret ved at spille kampe på stadig højere niveau, og derfor deltog han sidste år primært i turneringer på ITF-niveau, hvor modstanderne kan være indtil 18 år.

Det blev hurtigt klart, at Holger sagtens kunne gøre sig gældende på Grade 4 niveau, hvor han allerede som 13-årig var i sin første finale i Malmø i januar 2017, og senere på året vandt han hele 2 Grade 4 titler i Riga og Nairobi.
Derudover forsøgte Holger sig også i turneringer i både Grade 3 og 2 samt en enkelt Grade A, hvor han for alvor fik en fornemmelse af niveauet i de højere kategorier, hvor ingen med rette kan forvente, at en 14-årig dreng er i stand til at vinde titler mod fysisk overlegne spillere.

Imidlertid er planen, at Holger også i 2018 primært kommer til at deltage i Grade 3 og 2 turneringer, og for et par uger siden deltog Holger i en Grade 3 i Pretoria, hvor han nåede kvartfinalen i single, og sammen med Christian Lerby var han i semifinalen i double.

I denne uge har Holger taget hul på grussæsonen, hvilket foregik i Spanien ved Grade 2 turneringen V ITF Junior GRIP2 Tennis Academy i Vinaros, og allerede i 1. runde blev Holger konfronteret med en større udfordring, som var den 17-årige spanier Alejandro Vedri Asensi, der er no. 75 på ranglisten, hvor han i starten af året var no. 55.

I betragtning af at Holger kun havde haft et par dage til at vænne sig til gruset inden mødet mod en så højt rangeret spiller fra Spanien, som har stolte traditioner på underlaget, ville det være lidt af en sensation, hvis Holger kunne gå videre til 1/8-finalen.
Alligevel blev det små marginaler, der afgjorde at spanieren vandt 6-4 i 1. sæt, hvor Holger reelt havde muligheder for at tage sættet, hvor der blev spillet lange solide dueller i begge spilleres servepartier.

2. sæt fortsatte på samme måde, men Holger var mere mærket af de lange dueller end modstanderen, der fortsatte sit sikre og fejlfrie spil, og kampen endte derfor med spansk sejr 6-4, 6-1, men sættet var markant tættere end cifrene antyder.
Selvom det er ærgerligt at møde 2. seedede allerede i 1. runde, var det en god lærerig kamp.

Holger fik dog lejlighed til at få spillet masser af tennis resten af ugen, idet mange af de øvrige spillere, som blev slået tidligt ud, også deltager i næste uges Grade 2 turnering i Benicarlo, og derfor var der rig anledning til at få god sparring, da alle spillerne er gode.

Holger Vitus Nødskov Rune og Simon Anthony Ivanov, Jesper De Jong og Wojciech Marek
Foto: Aneke Rune

Derudover har Holger også spillet double sammen med Simon Anthony Ivanov (BUL), og deres samarbejde fungerede så godt, at de med 2 sejre nåede semifinalen.
Først vandt de over Zyaan Ahmed (GER)/Carles Hernandez (ESP) 6-2, 6-4, og kvartfinalen mod det spanske par Rafael Izquierdo Luque/Jorge Plans blev vundet 6-2, 6-2.
Parret spillede på et højt niveau, og Holgers indsats betegnes som fejlfri.

I semifinalen ventede det 1. seedede par Jesper De Jong (NED)/Wojciech Marek (POL).
Den 17-årige hollænder har flotte resultater i double, hvor han i 2017 vandt 2 Grade 1 titler og 4 Grade 2 titler med flere forskellige makkere.
Holger og hans makker fik ikke helt det samme flow i spillet som i de tidligere kampe, hvilket måske var påvirket af respekten for hollænderens meritter, og det hollandsk-polske par vandt 6-4, 6-0.

Ugen blev også brugt til at få nogle ting omkring taktikken på grus på plads, og Holgers spil har været på et niveau, som giver grund til at tro på muligheden for nå langt i næste uges Grade 3 turnering ITF/CAT North African Circuit i Casablanca, hvor både Holger, Sebastian Grundtvig og Hannah Viller Møller deltager.

 

Forrige artikelDagens kampe torsdag 15. marts: Kun nattens kampe på TV2 Sport og TV3 Sport
Næste artikelDagens kampe fredag 16. marts: Venus og Halep mod 20-årige opkomlinge
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.