Efter hård træning har Sebastian Grundtvig den seneste måned hævet sit niveau flere trin, hvilket blev belønnet med titler i både single og double

Ingen med kendskab til talentmassen i dansk tennis har været i tvivl om, at 17-årige Sebastian Grundtvig har potentiale til at skabe sig en professionel karriere i tennissporten.
Imidlertid har flere skader i løbet af årene bidraget til, at han de seneste sæsoner ikke helt har opnået de resultater, som man med rette kunne forvente af en spiller med dette potentiale.

Trods de udeblevne resultater viste den danske Davis Cup holdkaptajn, Kenneth Carlsen, at han har så meget tiltro til Sebastian, at han udtog ham til Davis Cup truppen mod Egypten i april.
Sebastian har søgt ny inspiration i form at et klubskifte til Gentofte, og måske var det lige den forandring, der skulle til for, at han kunne løfte sit niveau yderligere nogle trin.

I den forløbne uge har Sebastian deltaget ved Grade 4 turneringen SEB Outdoor Open i Värnamo i Sverige, og resultaterne fra kampene tyder på, at han har fundet frem til et højere niveau, idet Sebastian både blev vinder af titlen i single og double, som han vandt sammen med Filip Kolasinski (POL).

Sebastian havde denne kommentar til Tennisavisen efter sejrene:
Mit spil er gået nogle niveauer op den seneste måned“, og han tilføjede, at det må skyldes den hårde træning.

Både som U12 og U14 var Sebastian blandt de allerbedste i Skandinavien – formentlig DEN bedste, og når man kigger nærmere på resultaterne i Värnamo, hvor næsten alle de bedste svenske juniorer deltog, kunne ingen af svenskerne hamle op med Sebastian, der i samtlige 5 kampe i single-rækken vandt sikre sejre over svenske spillere, herunder 6-4, 6-1 i kvartfinalen mod 1. seedede Erik Grevelius, der er den højst rangerede svensker som no. 92.
Forinden havde Sebastian i de første runder vundet 6-1, 6-1 over John Hallquist Lithen og 6-0, 6-3 over Isac Stroemberg.

I semifinalen blev det en knusende sikker sejr 6-2, 6-0 over 7. seedede Oliver Andersson.
Finalemodstanderen 2. seedede Kevin Chahoud, der er no. 180 og tredje højst rangerede svensker, vandt 6-1 i finalens 1. sæt, men herefter overtog Sebastian kontrollen over kampen, og med cifrene 1-6, 6-4, 6-3 sikrede han sig titlen i single.

Sebastian Grundtvig
Foto: Privat – Leo Borg, Rahul Dhokia samt vinderne Filip Kolasinski, Sebastian Grundtvig

Dagen før vandt Sebastian sammen med Filip Kolasinski titlen i double med finalesejr 3-6, 6-3, [10-3] over 4. seedede Leo Borg (SWE) og Rahul Dhokia (GBR).
Vinderne var seedet 1 og derfor oversiddere i 1/8-finalen, men de måtte alligevel arbejde for titlen med jævnbyrdige kampe i både kvartfinalen mod det franske par Damien Salvestre/Theo Gabbanini 6-3, 7-6(3), og i semifinalen 6-3, 3-6, [10-7] over svenskerne Erik Grevelius og Liam Hedlund.

Sebastian fortalte desuden, at hans næste opgaver er Sjællandske Mesterskaber for senior og Grade 4 turneringen Odense ITF Junior Challenge, som afvikles i uge 25.
Flere af de omtalte svenskere deltager også i sidstnævnte turnering, hvor Sebastian formentlig bliver seedet 1 og vil være oplagt kandidat til endnu en titel.

Alisha Hussain
Foto: Sportsfotograf.com. – Alisha Ali Hussain

Der var også dansk deltagelse i Girls singles, hvor Alisha Ali Hussain i 1. runde vandt 6-1, 6-4 over Frida Furst (SWE).
I 1/8-finalen blev Alisha besejret 6-2, 6-2 af Sydney Berlin (SWE).

Oskar Brostrøm Poulsen
Foto: Sportsfotograf.com. – Oskar Brostrøm Poulsen

Tidligere havde Oskar Brostrøm Poulsen spillet sig i finalen i kvalifikationen efter sejr i 1. kvalrunde over Erik Sarlvik (SWE) 6-7(5), 6-3, 6-0, og i 2. kvalrunde over Stefan Zoric (SWE) 6-2, 6-2.
Oskar tabte kvalfinalen 5-7, 6-4, 3-6, i et tæt opgør mod Oliver Johansson, som efterfølgende vandt 6-3, 6-3 over Leo Borg i 1. runde af hovedturneringen.

Cirkeline Lundberg
Foto: Sportsfotograf.com. – Cirkeline Lundberg

Cirkeline Lundberg deltog i kvalifikationen i Girls singles, hvor hun vandt over Saga Berggren (SWE) 7-5, 3-6, 6-4,  hvorefter Cirkeline i 2. kvalrunde tabte 4-6, 1-6 til Klara Nelander (SWE).