14-årige Holger Vitus Nødskov Rune vandt lørdag sin første ITF-turnering, efter han i finalen ved Riga Open i Letland slog sin klubkammerat, Sebastian Grundtvig, i tre sæt med cifrene 2-6, 6-2, 6-3. I doublefinalen var de på trods af en hård singlefinale stadig velspillende og snuppede titlen 7-6, 7-6.

Det startede som en joke mellem to klubkammerater, men lørdag blev vittigheden en realitet, da Holger Rune og Sebastian Grundtvig stod over for hinanden i finalen i Grade 4 turneringen Riga Open i Letland.

Finalen viste sig også at være en tæt en af slagsen. I første sæt var det 16-årige Sebastian Grundtvig, der kom flyvende fra start og vandt sættet 6-2. Et nærmest fejlfrit sæt af ‘Seb’, der dog måtte se sin klubkammerat overtage styringen i andet sæt. Her vandt Holger Rune 6-2, og i det tredje og afgørende sæt var det Holger, der var skarpest og vandt 6-3 og dermed kampen.

Dermed har Holger Rune nu vundet sin anden turnering i streg, efter at han i sin seneste turnering blev kåret som U14-europamester uden at have afgivet et eneste sæt. Det næste erklærede mål var derfor en ITF-turnering, som altså blev indfriet i første hug. En stor bedrift af det unge danske stjerneskud.

Dansk double-sejr på trods af ømme ben

Efter en halv times pause stod de to danske drenge igen på banen i en finale. Denne gang på samme side af nettet, hvor de i doublefinalen stod over for det 1.seedede lettiske par Roberts Grinvalds/Karlis Ozolins. Og på trods af at begge drenge var noget mærket efter deres kamp, formåede de at hive en sejr i land med cifrene 7-6, 7-6.

Med Holgers sejr i både single og double betyder det samtidig, at han tager et skridt fremad på ITF-ranglisten, så han kommer op på en placering omkring nr. 400.

Også Sebastian rykker frem på ranglisten med finalepladsen og sejren i double. Han når op på en placering som cirka nr. 645.

Forrige artikelCaroline Wozniacki har skabt sine hidtil bedste Grand Slam resultater i US Open. Nu må hun gerne skabe det allerbedste.
Næste artikelDagens kampe søndag 27. august: Følg Karen Barritzas finale på livescore
Daniel Nøjsen Fallah er journaliststuderende på Journalisthøjskolen i Aarhus. Han er tenniselsker, der drømmer om at dække verdens bedste sportsgren. Daniel har spillet tennis i 10 år, hvor både turneringer og trænergerninger har været på programmet. Særligt ATP-touren følges tæt, hvor favoritterne er Rafael Nadal og Frederik Løchte.