Clara Tauson leverede et gigantisk comeback, da hun efter at have tabt 1. sæt var bagud både 0-3 og 1-4 samt nede med 2 matchbolde ved 3-5 alligevel sikrede titlen i US Open optakt i Canada

Efter relativt sikre sejre i de 3 første kampe ved Grade 1 turneringen Les Internationaux de Tennis Junior Banque Nationale du Canada fortsatte 15-årige Clara Tauson den ubrudte stime af 2-sæts sejre, da hun i semifinalen vandt med overbevisende cifre 6-1, 6-0 over Clara Burel (FRA).

ITF Junior: Clara Tauson får optimal start i optakt til US Open

Sejren sættes i yderligere relief i betragtning af, at den franske “navnesøster”, der er no. 17 på ITFs junior-rangliste, i starten af året var i finalen ved Grand Slam turneringen Australian Open.

De 2 Clara’er mødtes også i semifinalen i double, hvor Tauson ligesom i single er seedet 1 sammen med Elisabetta Cocciaretto (ITA), og med sejr på 2-6, 6-1, [10-4] over den franske Clara og hendes landsmand Diane Parry kvalificerede de sig til finalen, hvor de tabte 2-6, 6-4, [4-10] til 2. seedede Naho Sato (JPN) og Margaryta Bilokin (UKR).

Det blev dog ikke – som det ellers fremgik af omtalen i andre medier – til en finale i single mod Claras doublemakker, der i semifinalen tabte 5-7, 5-7 til den 17-årige 8. seedede Victoria Dema (UKR), der er no. 25 på ranglisten.

I finalen var Clara bagud 1-4, da hun havde medical timeout på grund af nogle gener i benet, men efter behandling mærkede hun ikke mere til det resten af kampen.
Ukraineren vandt derefter sættet 6-2, og hun var tilsyneladende på vej mod en sikker sejr, da hun førte 4-1 40-0 i 2. sæt.

Clara fik dog stoppet stimen, men ved 5-3 havde ukraineren 2 matchbolde, som Clara overlevede, hvorefter hun sikrede sig 2. sæt i tiebreak, men også i 3. sæt var Clara konstant bagud, indtil hun fik udlignet til 5-5 og derefter sikrede sig en fornem sejr 2-6, 7-6(1), 7-5.

Dermed kan Clara føje endnu en titel til sit CV, hvor hun alene i 2018 har vundet 4 ITF-titler.
Den første var Grade 1 i marts måned i Vrsar i Kroatien, hvor Clara også vandt over Viktoriia Dema 6-1, 6-2.
Ugen efter vandt Clara Grade 2 i Firenze med finale-sejr 0-6, 6-4, 6-1 over Eleonora Molinaro (LUZ), og den seneste titel var, da Clara i slutningen af juli blev U18 Europamester med sejr over Maja Chwalinska (POL) 6-3, 6-3.

De flotte resultater betyder formentlig, at Clara avancerer til 4. pladsen på ranglisten efter Whitney Osuigwe (USA), En Shuo Liang (TPE) og super-talentet 14-årige Cori Gauff (USA), men da der seedes til US Open efter den nuværende rangliste, hvor Clara er no. 9, bliver hun formentlig seedet 5-8.

Clara har tidligere deltaget i Grand Slam ved både French Open og Wimbledon, hvor hun nåede henholdsvis 1/8-finalen og 2. runde (R32), men forud for US Open kan hun ikke undgå, at der vil være berettigede forventninger om, at hun kan få et endnu bedre resultat i årets sidste Grand Slam.

Det lykkedes ikke for Hannah Viller Møller, der er no. 109 på ranglisten, at kvalificere sig til hovedturneringen ved US Open, idet hun efter sejr i 1. kvalrunde 6-1, 6-3 over ranglistens no. 62 Stefania Rogozinska Dzik (POL) tabte 2-6, 1-6 til no. 73 Anastasia Tikhonova (RUS) – med mindre hun er så “heldig”, at hun kommer med som Lucky Loser.

Forrige artikelTennisavisen – September 2018
Næste artikelSøndag 2. september: 4. runde kampe med bla. Barty mod Ka. Pliskova
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.