I Grade A turneringen i Milano har Clara Tauson i rækkefølge besejret no. 39, 38 og 22 på ITFs rangliste, inden hun i kvartfinalen møder 1. seedet kineser, der er no. 4

Når man på sin mobil-telefon følger med på Resultina-app’en, der viser resultater fra alle kampe i både ATP, WTA og ITF turneringer, ledsages resultatet ofte af en kommentar, som fortæller lidt om den enkelte spillers aktuelle stade.

Da Clara Tauson, der er no. 11 på den seneste ITF-rangliste, i 1. runde (R64) ved Grade A turneringen Campionati Internazionali d’Italia Juniores i Milan, vandt sikkert 6-2, 6-2 over 17-årige Sada Nahimana (BDI) fremgik det både, at det var “Highest ranked player beaten this year(#38)” samt at Clara havde “11:1 in last 12 matches”.
Faktisk havde Clara kun tabt en enkelt gang i de sidste 18 kampe, hvis man ser bort fra kvartfinalen i Gøteborg i sidste uge og udelukkende kigger på junior-kampe hos ITF, idet Clara siden slutningen af februar, kun har tabt en enkelt junior-kamp, som var ved finalen i Porto Alegre i Brasilien.

Derefter er det blevet til en Grade 1 titel i Vrsar i Kroatien i marts efterfulgt af en Grade 2 titel i Firenze ugen efter.
Disse resultater har betydet, at Clara er meget tæt på top 10 på ranglisten, og derfor er hun selvskreven deltager, når juniorernes Grand Slam turnering ved French Open indledes i starten af juni måned.

Turneringen i Milano er et led i forberedelserne til French Open, og Clara fortsætter med at levere stabile resultater, idet hun i 2. runde igen vandt en komfortabel sejr 6-1, 6-4, hvilket denne gang var mod 17-årige no. 39 Ana Makatsaria (GEO).

Torsdag kunne “Resultina” igen berette om “Highest ranked player beaten this year”, da Clara i 1/8-finalen vandt 6-4, 6-4 over 16-årige no. 22 Joanna Garland (TPE).
DTFs Sportschef Jens Anker Buus Andersen ledsager Clara ved turneringen, og DTF har fremsendt dette citat fra Clara:
Det var en tæt kamp, hvor vi begge to spillede godt. Der var mange breaks, fordi jeg ikke servede så godt, men til gengældt havde gode returneringer. Jeg vinder de rigtige bolde til sidst, selvom jeg har havde mange breakbolde imod mig.”

Tennisavisen har også modtaget meldinger fra torsdagens kampe, hvor det fremgår, at det ikke var Clara allerbedste kamp, og hun blev ofte straffet, når boldene manglede kvalitet, og hun var for det meste bagud i begge sæt, men Clara modstod presset og fik alligevel hevet sejren hjem i kraft af stor mental styrke.

Hvis Clara også formår at vinde kvartfinalen, vil der igen blive tale om “Highest ranked player beaten this year”, idet hun møder 16-årige 1. seedede Xin Yu Wang (CHN), der er no. 4 på ranglisten og tidligere på året var i semifinalen ved Australian Open.

Clara deltager også i double, hvor hun sammen med Eleonora Molinaro (LUX) vandt i 1/8-finalen over Mariam Dalakishvili (GEO)/Ania Hertel (POL) 6-3, 6-3.
Efter torsdagens sejr i single, blev det også til sejr i doublen senere på dagen, da de i kvartfinalen vandt 6-3, 6-0 over Gergana Topalova (BUL)/Daniela Vismane (LAT).

Derfor venter der igen fredag 2 kampe for Clara, der spiller kvartfinale i single kl. 1000 og tidligst kl. 1300 gælder det semifinalen i double mod 7. seedede Sofya Lansere/Kamilla Rakhimova (RUS).

Kampene kan følges på livescore hos “Tennis-Ticker” – http://scores.tennisticker.de/ita/sb.html?tournid=3694

Hvis man skal tro live-rankingen på “Resultina” er Clara med de foreløbige resultater sikret en rangering som no. 8, og hun vil være sikker på at blive seedet mindst 5-8 ved French Open.