August Holmgren sluttede august måned med 2 titler. September blev indledt med endnu en titel i single samt i double med navnebroder August G.S. Møller

August Holmgren afsluttede 2 forrygende uger på Mauritius ved for 2. uge i træk at vinde titlen i både single og double.

Allerede kl. 0930 lokal tid blev single finalen ved Grade 5 turneringen ITF U18 Mauritius Open spillet, og August vandt i overbevisende stil 6-1, 6-3 over 2. seedede (383) Hua-Chen Yu (TPE).

Augusts dominans ved de 2 turneringer understreges af, at han ikke har afgivet et eneste sæt i begge turneringer.

Efter en pause var næste kamp på samme bane finalen i double, hvor August Holmgren og August G.S. Møller, der var useedede, mødte 4. seedede Ali Mooraj (PAK)/Tim Long Hugo Wong (HKG), og det blev igen til dansk sejr med samme cifre som i singlen 6-1, 6-3.

Det var August Møllers hidtil eneste ITF-titel, og han har med sejren desuden sikret sig 5 point til ITF junior-ranglisten, hvilket gør det lidt nemmere at komme ind i turneringer fremover.

For August Holmgren bliver det næppe et problem at få adgang til diverse turneringer, da han som tidligere nævnt er godt på vej mod top 200, og han vil have en god chance for at komme i top 100, når 1997-årgangen fra næste år ikke mere figurerer på ranglisten.

Ifølge de oplysninger, som Tennisavisen har modtaget, deltager August midt i september for første gang i en ITF Future senior-turnering i Tyrkiet.

Ligesom sidste år deltager han i 4 turneringer i Østen, hvor han har 20 point at forsvare fra sidste år i de samme turneringer, 2 i Malaysia og 2 i Thailand.

Desuden spiller han i november 2 turneringer i Mexico, hvor han har 30 point at forsvare i en Grade A, som er højeste niveau.

Selvom Tennisavisen har antydet, at August har gode muligheder for, at hans rangering fra starten af næste år kan give adgang til Australian Open, er det planen at spille 4 Grade 1 turneringer i Mellemamerika i januar med det formål at sikre et tilstrækkeligt antal point til ranglisten, så han forhåbentlig kan være sikker på at spille French Open, Wimbledon og US Open næste år.

Blog af August Holmgren

Jeg har spillet finaler i G5 turneringen på Mauritius i dag. Min doublemakker, August Møller, og jeg vandt doublen 6/1 6/3, og jeg vandt singlen med samme resultat.

Jeg har brugt samme taktik i alle kampe i denne turnering. 3 til baghånden og en til forhånden, indtil jeg fik en kort bold, som jeg kunne angribe og løbe til nettet på.

Her i finalen spillede jeg imod Hua-Chen Yu fra Taipei. Jeg pillede ham fra hinanden i et hurtigt første sæt, ved at spille aggressiv tennis med få fejl.

I andet sæt kom jeg godt fra start. Jeg holdt serv og breakede ham til 2-0. Derefter begyndte han at ”tanke” halvt. Han gad ikke rigtigt at løbe efter boldene, og slog meget hårdere end han gjorde i første sæt.

Jeg skriver at han ”tankede” halvt, fordi at han nok prøvede at lave vindere for at ændre kampens flow. Men fordi han heller ikke gad kæmpe for pointene syntes jeg at det kan klassificeres som ”tanking”.

Han vandt to partier på utrolige slag. Det gjorde mig lidt stresset, så jeg prøvede at ende pointene for hurtigt, og endte med at lave fejl og blive breaket. Heldigvis fandt jeg hurtigt tilbage til 3-1 taktikken og vandt resten af partierne.

I doublen spillede August og jeg sublimt. Vi vandt første sæt 6/1 og førte 5-0 i andet. Vi tænkte allerede på trofæet der stod og ventede på os og mistede derfor koncentrationen. Vi tabte 3 partier i træk inklusiv 2 matchbolde.

Det ”vækkede” os og med nogle gode server fra August og 1 flugtevinder sikrede vi os sejren. Det var en stor fejl af os, ikke at afslutte kampen på vores første matchbolde.

Efter vi havde tabt det tredje parti, kom jeg til at tænke på vores kvartfinale, som vi vandt 12-10 i en match-tiebreak efter at have været bagud 5-9. Vi nægtede at lade vores modstandere lave et lignende comeback.

Det har været 2 fantastiske uger her på Mauritius, selvom det har regnet en del. Udover turneringssejrene har det bedste været, at vi har lært en masse. Det er SÅ fedt at selv efter 6 år kan EuroElite stadig lærer mig nye ting og måder at tænke på.

Forrige artikelITF Junior Repentigny: Emilie/Emily atter i double-finale. Hannestad ude 8-10 i match-tiebreak
Næste artikelTE Birkerød: Dansk doublesucces – Stemann & Hasselbalch snupper pokalen