Selvom Clara Tauson allerede havde kvalificeret sig til semifinalen ved Junior Masters efter 2 sejre i gruppespillet blev der ikke slækket på koncentrationen i den sidste kamp

Efter et forrygende comeback i torsdagens gruppekamp mod Xin Yu Wang (CHN) ved 2018 ITF Junior Masters i Chengdu var Clara Tauson som omtalt i Tennisavisen klar til semifinalen inden den sidste pulje-kamp fredag.

ITF Junior Masters: Clara Tauson vendte truende ydmygelse til stor triumf i TV-gyser

I interviewet efter kampen mod kineseren fortalte Clara, at hun ikke ønskede at 2. sæt også skulle ende 0-6, og derfor kæmpede hun for hvert eneste point, hvilket gav pote.
Hun følte i både 2. og 3. sæt, at hun kunne håndtere kineserens kanon-slag (hard hitting) og følge med i tempoet, hvilket hun var ganske tilfreds med, og hun tilføjede, at hun ikke fokuserede så meget på resultaterne, men mere på at have det sjovt på banen (fun on court).

Den sidste pulje-kamp fredag havde ingen betydning for placeringen i Group Li, idet Clara som nævnt havde sikret sig 1. pladsen, og hendes canadiske modstander Leyland Fernandez havde efter nederlag i de to første kampe ikke mulighed for at undgå sidstepladsen.

Det hindrede dog ikke, at begge spillere gik seriøst ind til opgaven og leverede en god kamp, som TV2 Sport transmitterede direkte med Claras onkel Michael Tauson som ekspert kommentator.

Ligesom det er tilfældet, når Patrik Wozniacki kommenterer sin søsters kampe, blev der heller ikke i Claras kamp lagt fingre imellem, hvis der undervejs var anledning til at forholde sig kritisk til indsatsen.
Der var dog ikke meget at udsætte på indsatsen, idet Clara gennem det meste af kampen bevarede koncentrationen og spillede disciplineret, men onklen efterlyste alligevel, at Clara i 2. sæt var en smule mere koncentreret i modstanderens servepartier.

Ved stillingen 4-4 i 2. sæt blev koncentrationen dog løftet så meget, at Clara med en longline baghånds-vinder, som kan ses herunder, sikrede den nødvendige break-mulighed, som hun derefter udnyttede, hvorefter hun sikkert servede kampen hjem med cifrene 6-2, 6-4.

I interviewet efter kampen erkendte Clara, at hun i starten af kampen ikke helt havde føling med sit spil, da hun havde været i tvivl om, hvordan hun mentalt kunne indstille sig på en kamp, hvor hun på forhånd vidste, at hun havde kvalificeret sig videre.
Hun var glad for endnu en sejr, og hun ser frem til lørdagens semifinale.

Da hun blev spurgt til forventningerne efter sidste uges titel ved Grade A turneringen i Osaka, svarede Clara at hun ikke havde forventet at nå langt ved Junior Masters, og hun følte sig ikke helt på toppen lige efter flyveturen til Kina efter en lang uge i Japan.
Hun håber dog, at hun kan fortsætte på samme niveau og intensitet lørdag.

I interviewet fremævede Clara, at hun har arbejdet meget med sin fysik, bevægelse på banen og på at forblive længst mulig i duellerne, hvilket har hjulpet alle aspekter af hendes spil, som det har været tilfældet ved de 3 sejre – “It’s great to see”, tilføjede hun.

Semifinale lørdag kl. 0730 på TV2 Sport

Clara møder i den ene semifinale Maria Camila Osorio Serrano (COL), der i den afgørende kamp om 2. pladsen i Group Liang vandt 6-3, 3-6, 7-5 over Eleonora Molinaro (LUX), som havde ført 5-3 i 3. sæt, og derfor var meget tæt på en semifinale mod sin gode danske veninde, som hun flere gange har spillet sammen med i double.

Det er første gang Clara møder columbianeren, der også var med i Junior Masters for et år siden, hvor hun havde præcis samme alder som Clara har nu, idet hun er født 22. december 2001, mens Clara er født 21. december 2002.

Dengang var Serrano tæt på semifinalen, og hun er begejstret for at det lykkedes i år, hvilket derfor er ekstra specielt, fortalte hun med et strålende smil i et interview.
Hun tilføjede, at hun er lykkelig for sin indsats hidtil, og hun vil gøre sit bedste i lørdagens semifinale.
Ligesom Clara fremhæver Serrano, at hun først og fremmest vil nyde situationen på banen, hvilket hun udtrykker således:
I’m just going to go out and enjoy myself in every second on the court. The results will come, but I have to enjoy myself first.

Kampen spilles tidligst kl. 0730 dansk tid, hvor den kan følges på TV2 Sport.

Den sidste kamp i Group Li mellem Liang En Shou (TPE) og Xin Yu Wang (CHN), som begge havde tabt til Clara, blev ikke gennemført, da kineseren har trukket sig fra turneringen.
Således er begge de top seedede kinesere med næsten identiske navne, Xiyu Wang og Xin Yu Wang ude af turneringen på hjemmebanen i Kina.

I den anden semifinale mødes Clara Burel (FRA), som efter afbud fra Xiyu Wang havde sikret sig gruppens 1. plads, og Liang En Shou, der blev no. 2 i Clara Tausons pulje.

Efter Tennisavisens beregninger – som dog bør tages med en anelse forbehold – vil franske Clara med 3 pulje-sejre overhale Xiyu Wang på ranglistens 1. plads, som hun dermed vil overtage, med mindre danske Clara vinder turneringen og samtidig overtager 1. pladsen.

Galleri med 24 billeder fra Junior Masters

Tennisavisen har fra fotograf Paul Zimmer modtaget 24 billeder med Clara fra turneringen.
Alle billederne bringes derfor i galleriet herunder.
Som det fremgår af et par af billederne, kan en traditionel kinesisk silkekjole beregnet til et “nips af en kineser” sagtens bæres med ynde af en 182 cm høj dansk pige.

 

 

Forrige artikelKlubranglister for mændenes DH-hold
Næste artikelLørdag 27. oktober: Semifinaler i WTA og Junior Masters slutspil samt ATP 500
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.