Sebastian Grundtvig er eneste danske deltager i single, når kvartfinalerne indledes. Både Elmer Møller, Carl Emil Overbeck og Alisha Ali Husain viste gode takter

Tennisavisens udsendte var på pletten, da 2. runde ved Grade 4 turneringen EuroElite ITF Junior Malmö Open blev afviklet tirsdag, og det var intentionen at informere løbende på Tennisavisens Twitter, hvordan stillingen var i kampene med dansk deltagelse.

Ved ankomsten til tennishallen var Elmer Møller netop gået i gang på bane 3 mod 7. seedede 17-årige Jan Jermar (CZE), der er no. 382 på ITFs rangliste, og derfor var den 3 år yngre og fysisk væsentlig mere spinkle dansker på en yderst vanskelig opgave.

Alligevel fulgte Elmer ganske godt med i modstanderens tempo, og gennem hele 1. sæt blev der budt på mange flotte dueller, og Elmer gav flere eksempler på sin evne til at slå kontra, når han var mest presset.
Begge holdt serv gennem hele sættet, men ved 4-4 havde Elmer 2 break-muligheder, som tjekken afværgede, og med en smule besvær holdt Elmer derefter serv til 5-5, og det endte med, at sættet måtte afgøres i tiebreak.
Elmer kom en smule uheldigt bagud 0-2, men han fik dog bragt balance i scoren ved både 3-4 og 4-4, og han kom for første gang i tiebreak’en også foran 5-4, men tjekken vandt de næste 3 bolde og sikrede sættet 7-5 i tiebreak.

Elmer Møller
Foto: Tennisavisen – Elmer Møller

I starten af 2. sæt blev der en pause i twitter-opdateringerne, da både Carl Emil Overbeck og Alisha Ali Hussein spillede samtidig på andre baner, som ikke var til at overskue samtidig.
Da opdateringerne fra Elmers kamp blev genoptaget, var Jan Jermar foran 4-3 i 2. sæt, og han holdt derefter serv til 5-3, hvorefter Elmer igen fik brudt sin serv, så kampen endte med tjekkisk sejr 7-6(5), 6-3.

Selvom Elmer havde vundet 1. runde 6-1, 6-1 over Teodor Hessle (SWE), var der ingen rangliste-point, da 2. runde var R32, som ikke giver point i Grade 4.

Carl Emil Overbeck
Foto: Sportsfotograf.com. – Carl Emil Overbeck

16-årige Carl Emil Overbeck mødte 4. seedede 17-årige Anton Ornberg, der er en af Sveriges bedste juniorer, og det blev som ventet sejr til favoritten 6-2, 6-1.
Carl Emil har dog fået 10 kampe i alt i løbet af den seneste 2 uger, idet han i sidste uge spillede 3 kvalkampe ved SALK Open i Bromma, og selvom han tabte i kvalfinalen, fik han yderligere 2 kampe, da han som Lucky Loser besejrede Leo Borg (SWE) 6-2, 6-4, hvorefter han tabte 0-6, 3-6 til 5. seedede Filippo Moroni (ITA).

Også i Malmø blev det til 5 kampe, da Carl Emil vandt 3 kampe i kvalifikationen, og i 1. runde (R64) blev det til sejr (“seger” på svensk) over Timothy Carlsson Seger (SWE).
De mange kampe samt muligheden for at blive testet mod seedede spillere i ITF-sammenhæng er uden tvivl guld værd for Carl Emil, som derved får løftet sit niveau til et nyt trin.

- Malmø
Foto: Tennisavisen – Alisha Ali Hussain på vej til at sige tak for kampen i Malmø

Alisha Ali Hussain opnåede sit bedste resultat i ITF-sammenhæng, da hun i oktober 2017 nåede finalen ved Grade 4 turneringen i Rungsted Kyst, hvor hun tabte til Olga Helmi efter at hun i semifinalen havde vundet over Sofia Nami Samavati.

Derefter har hun kun deltaget i en enkelt turnering i Bergen, hvor hun i 1. runde tabte til 5. seedede no. 443 Irina Shchetinina (RUS).

Alisha har fået wildcard til turneringen i Malmø, hvor hun ikke fik den bedste lodtrækning, da hun i 1. runde mødte 6. seedede Sydney Berlin (SWE), der er no. 298 på ranglisten, men da Alisha havde bragt sig foran 5-3 i 1. sæt, måtte svenskeren trække sig fra kampen.

I 1/8-finalen fik Alisha den værst tænkelige start, da hun tabte 1. sæt 0-6 til no. 521 Tiegan Aitken (GBR), der ligesom Alisha er årgang 2001.
Det gik væsentligt bedre i 2. sæt, som Alisha vandt 6-2, og de fulgtes ad i starten af 3. sæt, men en periode med alt for mange fejl, betød at britten lidt for nemt kunne sikre sit sættet og sejren 6-0, 2-6, 6-2.

Alisha viste i perioder så gode takter, at der er god grund til at tro på, at hun med mere erfaring være i stand til at begå sig på et endnu højere niveau.
Hun fortalte efter kampen til Tennisavisen, at hun er indstillet på at gå “all in” for tennis, og hun opremsede et større antal internationale turneringer, hvor hun har planer om at deltage i de kommende måneder.

Sebastian Grundtvig gav afkald på 5-1 føring

Efter at de 3 førnævnte kampe var færdige, ventede 16-årige 2. seedede Sebastian Grundtvig (Seb) på, at der blev spillet færdigt på bane 6, hvor han i 2. runde (R32) mødte 15-årige Toby Samuel (GBR), der er en solid og boldsikker spiller.
Kenneth Carlsen havde inden kampen opfordret Seb til at sørge for at tage initiativet i kampen.

Det var dog britten, der kom bedst fra start med et break, men allerede ved 1-2 brød Seb tilbage, og med endnu et break, bragte Seb sig foran 4-2, da han i en presset situation sendte en fremragende retur direkte i fødderne på sin modstander, der var på vej frem til nettet.

Samuel tog dog sit break tilbage og udlignede til 4-4, men med både et rent serveparti og et rent break sikrede Seb sig 1. sæt 6-4 til trænerens store tilfredshed.

Kenneth Carlsen
Foto: Tennisavisen – Kenneth Carlsen

Carlsen var også godt tilfreds med fortsættelsen af kampen – i det mindste frem til stillingen 4-1 til Seb – og det så endnu bedre ud, da Seb også bragte sig foran 5-1, men efter diskussion med modstanderen om, hvorvidt en bold var ude, undlod Seb at holde fast i sin oprindelige dom, og partiet endte i stedet med britisk reducering til 2-4.

I det næste parti gik det helt galt, da Seb efter 3 dobbeltfejl blev brudt til 3-4, men han fik dog rettet op på tingene ved at bryde britens næste serveparti til 5-3, og han kunne derefter serve kampen hjem, men Seb fik atter brudt sin serv, hvorefter Samuel selv holdt serv til 5-5, og med endnu et break var det pludselig britten, der kunne serve for sættet.

Seb fik dog sættet tvunget ud i en tiebreak med endnu et break, og han indledte tiebreaken med at bringe sig foran 1-0.
Herefter var det slut med flere danske point i sættet, idet Samuel vandt 7-1 i tiebreak.

Seb havde svært ved at skjule frustrationerne over, at han på grund af manglende disciplin og koncentration ikke havde formået at lukke kampen i 2. sæt, men han viste dog klassen i 3. sæt, hvor han genfandt sit fokus, og efter at Samuel havde fulgt med i starten af sættet til 2-2, trak danskeren fra og vandt i sikker stil 6-4, 6-7(1), 6-2.

Onsdag skal Seb stå tidligt op, da han allerede kl. 0830 møder 14. seedede no. 607 Fynn Kuenkler (GER), der ligesom Seb er årgang 2001.

Carl Emil skal også i aktion igen onsdag, idet han sammen med Eric Van Nunen (SWE) vandt i double over Kevin CHahoud/Isac Stroemberg (SWE) 6-2, 7-6(5).
De møder i kvartfinalen kl. 11 det 7. seedede par Nino Ehrenschneider (GER)/Jan Jermar (CZE).

Olivia Gram og Karoline Laursen (DEN) tabte i double til 3. seedede Maria Budin/Erin Richardson (GBR) 1-6, 4-6.