Der blev skrevet dansk tennishistorie i Sverige, da alle fire semifinalister i Girls singles er danske

Tennisavisen antydede torsdag, at der kunne blive mulighed for at omdanne pigerækken ved Grade 4 turneringen SEB Outdoor Open, Ljusseveka i Värnamo i Sverige til en særlig udgave af et dansk UM, da der var dansk deltagelse i alle 4 kvartfinaler, og med realistisk mulighed for danske sejre.

Det var præcis hvad der skete, da alle de danske piger sørgede for, at lørdagens semifinaler bliver rent danske opgør.

1. seedede Olga Helmi er årgang 2000, og hun lagde ud i overbevisende stil mod 7. seedede Lillian Gabrielsen (NOR), der er årgang 1999, med 6-0 i 1. sæt.
Der blev dog mere kamp om tingene efterfølgende, men det endte med dansk sejr 6-0, 4-6, 7-5.

I kampen mellem 5. seedede Hannah Viller Møller (DEN) (årgang 2001) og Ana Lantigua De La Nuez (ESP) var det spanieren, der kom bedst fra start ved at tage 1. sæt 1-6, men Hannah er kendt for sin vedholdenhed, så hun tog 2. sæt 6-4, og derefter var der ikke mere tvivl om udfaldet, som blev 1-6, 6-4, 6-0 til Hannah, som derfor møder Olga i den ene semifinale lørdag.

Rebecca La Cour Hillingsø er ligesom Olga årgang 2000, og hun har i en periode haft svært ved at finde frem til det høje niveau, som både hun selv og omgivelserne er helt bevidste om hun er i besiddelse af.
De første kampe i Sverige kan tyde på, at hun måske har fået knækket den mentale kode, da hun også i kvartfinalen mod Sydney Berlin (SWE) holdt det samme høje niveau, og Rebecca bevarede kontrollen under hele kampen, hvor hun brød samtlige af modstanderens servepartier, og Rebecca vandt kampen 6-2, 6-2.

Den yngste af danskerne er 8. seedede Clara Tauson, som er årgang 2002 – faktisk kun få dage fra at være fra 2003 – og hun har siden sin indtræden på ITF-touren vist skræmmende styrke, idet hun i 2 af 3 turneringer har været fremme i finalen, hvor hun dog har sin første titel til gode.
Kun i den første ITF-turnering i KB i februar 2002 er hun slået tidligt ud, men det var såmænd af de sidste to års vinder Anastasia Kulikova (RUS).

Clara har i de første 2 kampe uddelt et enkelt “æg” (6-0) i begge kampe. Det gjorde hun ganske vist ikke i kvartfinalen mod Sarina Reinertsen, der ligeledes er årgang 2002 og deltog ved NM for Norge for nylig, men nordmanden måtte nøjes med et enkelt point i hvert sæt, da Clara vandt 6-1, 6-1.

Dermed bliver begge semifinaler et opgør mellem de “etablerede” årgang 2000-spillere, Olga og Rebecca, som begge har prøvet at vinde ITF-titler, mod de yngre “opkomlingene” Hannah og Clara, som begge har markeret sig på en måde, som giver grobund for optimisme for dansk tennis.
Hannah var i finalen ved DM inde for seniorer, hvor hun dog ikke kunne stille meget op mod Karen Barritza, og Clara vandt tidligere en senior GPS med finalesejr over Julie Noe.

Hvis man ikke har fulgt nøje med i dansk tennis tidligere, bør man overveje at holde øje med de fire piger på ovenstående billede, som Rune Thomsen netop har fremsendt fra Värnamo i Sverige – fra venstre: Olga, Rebecca, Clara, Hannah.

Træerne vokser som bekendt ikke ind i himmelen, hvilket kunne være blevet tilfældet, hvis det også var blevet ren dansk finale i double, men begge de danske par tabte i fredagens semifinaler.

1. seedede Rebecca og Hannah tabte til 4. seedede Marcelle Cirino (BRA)/Salma Djoubri (FRA) 6-7(5), 1-6, mens 3. seedede Olga og Clara blev besejret af Ida Ferding/Alexandra Viktorovitch (SWE) 6-4, 6-3