Kasper Elsvad og Nikolaj Katic er som de eneste danske deltagere videre til kvartfinalen efter nye sejre mod svenskerne. Philip Hjort tabte til norsk topspiller, og pigerne fik klø af østeuropæere

Efter Tennisavisens begejstrede omtaler – nærmende sig landskamp-stemning – efter 1. runde ved Grade 4 turneringen SEB Outdoor Open i Ljuseveka
ITF Junior Ljuseveka: Da-da til svensken på succes-fuld dansker-dag
ITF Junior Ljuseveka: Nikolaj Katic fuldfører svensk da-da i 1. runde. Fuldt hus i double
manede Frank Kjeldsen i en kommentar til sidstnævnte til besindighed med denne bemærkning

[quote_box_center]”Vi er kun’ nået til en første runde i en lille’ grand 4 ITF Tour ?!
Lad os nu først se de kommende runder”[/quote_box_center]

Frank kan have en pointe, hvis målestokken for spillernes præstationer skal sammenlignes med det øverste ITF Junior niveau, som er Grade A og Grade 1, hvor nogle af Danmarks bedste juniorer som Emilie Francati, Benjamin Hannestad, Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard har vist, at de kan være med.

På Tennisavisen lader vi os også begejstre, når spillere på et hvilket som helst niveau viser gode resultater, især når der nogle gange brydes barrierer ved at nogle spillere klarer sig over forventning.

Selvom turneringen i Ljuseveka “kun” er en Grade 4, er niveauet alligevel generelt så højt, at det for mange danske talenter er en præstation i sig selv blot at slippe igennem kvalifikationen, og for mange spillere er et stort mål i første omgang at komme videre fra 1. runde og optjene rangliste-point, som er livsvigtige for overhovedet at komme ind i sådanne turneringer, hvor arrangørerne naturligt nok som regel giver wildcards til lokale spillere.

Som Frank formentlig forsøgte at antyde, kunne der muligvis forventes større “mandefald” i de kommende runder. Det fik han også delvis ret i, især hvis man i stedet benytter udtrykket “pigefald”.

Alle 4 danske piger fik “store klø” af østeuropæiske piger, hvilket samtidig illustrerer, at også en Grade 4 foregår på et højt niveau.
Det er formentlig velkendt af de fleste, der har indsigt i dansk tennis, at de 3 danske deltagere i Girls single, 13-årige Hannah Viller Møller (årgang 01) og de 2 15-årige (årgang 00) Olga Helmi og Rebekka La Cour Hillingsø alle har et stort potentiale og formentlig på længere sigt kommer til at kandidere til det danske FED Cup hold.

Kan man så ikke forvente, at de bare spadserer igennem en Grade 4 turnering? – Nej, så nemt er det heller ikke, og man skal desuden huske, at ITF junior også omfatter årgange tilbage til 1997.

Hannah Viller Møller har under turneringen demonstreret, at hun også kan gøre sig gældende mod ældre spillere, da hun i både kvalfinalen og 1. runde vandt over 17-årige modstandere.
I 2. runde skulle det 13-årige talent prøve kræfter med turneringens 1. seedede, som er ranglistens no. 364 Daria Kuczer (POL), som er 16 år.
Det blev trods alt for stor en opgave for Hannah, der tabte 0-6, 1-6.

Olga, der er no. 574 på ranglisten og seedet 3, mødte Maja Chwalinska (POL), der havde wildcard, da hun ikke har ITF rangering, men hun er til gengæld i top 10 på TE U14, hvilket forekommer helt berettiget i betragtning af, at hun vandt så overbevisende som 6-2, 6-0.

Rebekka, der er no. 692 og seedet 5, tabte 3-6, 2-6 til no. 1255 Barbora Matusova (SVK), hvilket var hendes første nederlag efter 9 sejre på stribe i ITF regi, hvor hun i februar overraskede alle – formentlig også hende selv – ved at vinde sin første ITF-titel i Oslo. ITF Junior Oslo: Rebekka tager titel efter et års benhårdt mentalt arbejde
KB-træner Rune Thomsen havde den forklaring, som kan være medvirkende til torsdagens nederlag

[quote_box_center]”Rebekka fik aldrig helt indstillet sigtekornet, og hendes stærke venstrehåndsserv, blev aldrig et rigtig våben i dag.”[/quote_box_center]

Olga og Rebekka mødte hinanden i kvartfinalen i double, hvor de begge havde makker fra Estland.
Olga og hendes makker Anette Maelt vandt 6-1, 6-2 over Rebekka og Maileen Nuudi. som er seedet 2.

I semifinalen møder Olga og hendes makker 4. seeded Sabina Drabkova (CZE)/Barbora Matusova (SVK).
I tilfælde af sejr skal Olga spille finale lørdag, men skal man tro Dansk Tennis Forbunds “afsløringer” af holdopstillingen til holdkampen mellem KB og Birkerød, skal Olga samme dag spille 3. damesingle for Birkerød mod Frederikke Svarre fra KB.
Et eventuelt nederlag i doublen kan løse det dilemma.

I Boys single blev det også nederlag til en seedet dansk spiller, da 8. seedede no. 609 Philip Hjorth tabte 5-7, 3-6 til no. 1323 Jacob Eskeland (NOR), der er i top 3 årgang 98 i Norge.

Det bedste er gemt til sidst, for der er ikke kun nederlag at berette om efter torsdagens kampe.
Rune Thomsen indledte sin rapport til Tennisavisen med denne kommentar, som inspirerede til emne-overskriften efter yderligere 2 sejre over svenske modstandere

[quote_box_center]”Knold & Tot” tilbage i single, aka. Kasper Elsvad & Nikolaj Katic[/quote_box_center]

Kasper Elsvad (billedet), der er no. 1421, fik revanche med sejr 6-0, 6-4 over (WC) Almir Nokic, som han havde tabt til i Kramfors. Rune Thomsen havde denne kommentar efter den flyvende start

“Kasper førte 10-0 før svenskeren fik sit første parti. I morgen venter USA’s bedste 00’er Sangeet Sridhar, det bliver svært, men Kasper er i topform og fyldt med selvtillid.”

Nikolaj Katic med kroatiske rødder vandt 6-2, 6-3 i “slaget om Balkan” over den 6. seedede svensker no. 497 Filip Malbasic med bosniske rødder.
Det er den højst rangerede spiller, som Nikolaj har slået, og Rune Thomsen tror på hans chance, når han i kvartfinalen møder 2. seedede (350) Rudolfs Mednis (LAT)

[quote_box_center]”Niko har en god chance for at lave en overraskelse, da han har spillet til at knække de fleste spillere på grus.”[/quote_box_center]

En ren dansk semifinale kan blive en realitet, hvis begge leverer en sensation i kvartfinalen.

Philip Hjorth skal også i aktion fredag, da han sammen med Rudolfs Mednis vandt kvartfinalen i double mod en “dobbelt Axel” Axel Fries/Axel Oljons (SWE) 6-4, 3-6, [10-8].
Det 2. seedede dansk-lettiske par møder i semifinalen 4. seedede Arnaud Destrebecq (BEL)/Jake Hersey (GBR).

 

Forrige artikelWTA Strasbourg: Stosur i Semifinalen
Næste artikelElitedivisionen: Update på topkampe i Elitedivisionen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.