Mod alle odds står 14-årige Rebekka La Cour Hillingsø med den ultimative triumf, da hun efter 12 måneders benhårdt arbejde på det mentale plan vinder sin første ITF-titel

Forud for den forgangne uges Grade 4 ITF juniorturnering Oslo ITF 2015 var der ingen realistiske forventninger til, at Rebekka La Cour Hillingsø ville have nogen som helst chance for at nå frem til hverken semifinale eller finale i turneringen.

Rebekka har – udover bestræbelserne på at udvikle sit spil – i de seneste 12 måneder arbejdet stenhårdt på at forbedre sig på det mentale plan, som i flere indlæg i Tennisavisen er blevet fremhævet som et væsentligt – og til tider nedprioriteret – element ved tennis.

Når man overværer tennis på et hvilket som helst niveau, under såvel ATP, WTA og ITF kan stort set alle spille tennis på et meget højt plan.
Det samme kunne man med egne øjne konstatere også er tilfældet ved en Grade 4 juniorturnering, da Copenhagen Wintercup blev afviklet i KB for et par uger siden.

Derfor er den mest afgørende forskel på sejr og nederlag i kampe mellem teknisk ligeværdige spillere som regel den, som mentalt bedst formår at håndtere de situationer, der opstår under kampene.
Netop på det punkt har Rebekka som nævnt arbejdet stenhårdt på at forbedre sig, og allerede efter 12 måneders intens arbejde bliver indsatsen belønnet med, at hun allerede som 14-årig vinder sin første ITF titel.

Tennisavisen har i ugens løb modtaget kommentarer fra KB-træner Rune Thomsen, som efter flere af Rebekkas kampe netop har påpeget, at hun både har hævet sit bundniveau, og desuden har hun været i stand til at kæmpe sig ud af problemerne, når det så sværest ud, hvilket er særlig bemærkelsesværdigt i betragtning af, at Rebekka har været kendt for ikke at kunne knække den mentale kode.

Et godt eksempel på, at denne udvikling går den rigtige vej, var i semifinalen, hvor hun virkelig var udfordret mentalt, fordi hun følte sig ramt af flere fejl-domme, hvilket både kostede 1. sæt og senere var medvirkende til, at hun var bagud 3-5 i afgørende sæt.

Også finalen mod 2. seedede Malene Helgo (NOR) var en mental udfordring, da Rebekka – efter at have tabt 1. sæt så knebent som 6-8 i tiebreak – senere 3 gange stod overfor matchbold i 2. sæt.
Indsatsen på det mentale plan må siges at være umagen værd, for det lykkedes Rebekka af afværge samtlige matchbolde, hvorefter hun fik bedre kontrol over kampen, som hun vandt  6-7(6), 7-6(0), 6-3.

KB-træner Rune Thomsen har efter hjemkomsten fremsendt dette billede og disse kommentarer om finalen, hvor Rebekka på forhånd havde stor respekt for sin modstander

[quote_box_center]”Malene Helgø er en fantastisk atlet, og hun bevæger sig næsten som en “kolibri” på banen. Derudover har hun en masse erfaring fra international kampe (bl.a. netop været med til at sikre Norges U16 piger en 6 plads ved EM hold). Derfor var det med stor respekt Rebekka gik ind til kampen”[/quote_box_center]

Respekten forsvandt dog i samme øjeblik, som kampen var startet

[quote_box_center]”Det var 100% Rebekka der styrede kampens dueller fra start. Jeg sad hurtigt med en følelse af “den her kamp kan Rebekka vinde”, og hun var også oppe 4-2 og med bold til 5-2 i første. Desværre røg fokus lidt, og dermed steg antallet af fejl også.
Det hele endte i en tiebreak, hvor Rebekka hurtigt kom bagud 0-3, og så var der lang vej op, så 6-7 (6) blev cifrene i første sæt”[/quote_box_center]

Efter en toiletpause kunne kampen fortsætte med 2. sæt

[quote_box_center]”En genfødt Rebekka kom tilbage og var igen spilstyrende frem til 3-2, hvorefter Rebekka taber de næste 3 games, således at Malene spiller sig frem til matchbolde ved 5-3 og 6-5, men på ukuelig vis afværger Rebekka dem alle, og i tiebreaken misser Malene en åben volley, og så var det som om hendes tro forvandt, og Rebekka vandt tiebreaken med 7-0.”[/quote_box_center]

Også 3. sæt blev utrolig tæt

[quote_box_center]”Faktisk kunne Malene med lidt mere held have været foran 3-0, men det blev kun 2-1, og så startede Rebekka maskinen igen, og vandt efterfølgende 8 ud af 9 bolde på “vindere eller halve vindere”, 3-2 Rebekka.
Og nu var der kun en vej, og på hendes første matchbold ved 5-3 “Add away” slog Malene en forhånd ud, og Rebekka kunne strække armene som vinder.”[/quote_box_center]

Rune fremhæver også det store arbejde, som er gjort hjemme i Rebekkas klub KB

[quote_box_center]”En fantastik uge for Rebekka, som har gjort det helt utroligt godt, dette var dog ikke muligt uden det store arbejde, som Thierry Guardiola, Michael Mortensen, Mikkel Nørby gør i dagligdagen. Samt den eksterne hjælp hun har fået bl.a. fysisk/mentalt fra Adam Juel.
Det er helt tydeligt for mig at se, at hun har forbedret sig markant på disse parametre.”[/quote_box_center]

Der er også pæne ord til Tennis Danmark og Tennisavisen

[quote_box_center]”En stor tak til Tennis Danmark & Tennisavisen for den støtte, der er blevet givet via diverse online medier.
Det har været en stor støtte for Rebekka at kunne se, hvor mange der følger/støtter hende derhjemme.”[/quote_box_center]

[quote_box_center]Over and out.
Mvh Rune
[/quote_box_center]

Tennisavisen har også været i kontakt med Helle La Cour Hillingsø, som har sendt ovenstående billede, da hun var i Lufthavnen for at tage imod den glade vinder og stolte træner, og som det er tradition efter de store sejre, lød der også en tak til Rebekkas team, som også har en væsentlig andel i den fantastiske både mentale og fysiske udvikling, som har gjort dette resultat muligt

[quote_box_center]”Begge dele har Adam Blicher og KB’s trænerteam haft stort del i. Havde ikke klaret det uden dem.
Og så stort tak til Rune Thomsen, som har været der og udholdt den unge dame og holdt os her hjemme underrettet de seneste 15 dage. Der er mange der har del i den her fremgang.”[/quote_box_center]

Foto: Helle La Cour Hillingsø
Foto: Helle La Cour Hillingsø

Udover den velfortjente pokal, som ses på øverste billede, fik Rebekka – ved ankomsten i Lufthavnen sammen med Rune Thomsen – denne ekstra-præmie, som er 1 slags chokolade for hvert vundet sæt i turneringen.
Med sejr i 3 kvalkampe og 5 kampe i hovedrunden løber det snildt op 16 stykker. Hvorvidt der også er chokolade for de 6 vunde sæt i double er svært at afgøre på billedet, hvor der ikke er plads til så meget chokolade.

Dem der kender Rebekka ved – ifølge Helle – at hun er som en Snickers-reklame.
Måske er så meget chokolade slet ikke sundt – men det er i aller højeste grad fuldt fortjent – STORT tillykke fra Tennisavisen.

Dansk Tennis Forbund har også bemærket Rebekkas flotte præstationer i både single

og double

Forrige artikelATP Dubai: Federer i den syvende himmel. Han rundede es nr. 9000
Næste artikelWTA Acapulco: Bacsinszky slår Garcia i Finalen
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.