Patrick Kristensen tabte 1. sæt trods 3 sætbolde, hvorefter han viste god moral og vandt 2. sæt. Italienske Gabriele Bosio vandt herefter et tæt 3. sæt

16-årige Patrick Kristensen opnåede sit hidtil bedste resultat på ITF-niveaku, da det blev til semifinale og 20 rangliste-point ved Grade 4 turneringen ITF High Coast Junior World Ranking Tournament 2016 i Kramfors i Sverige.

Det kunne såmænd også være blevet til en finale, hvis de små marginaler var faldet ud til Skovbakken-spillerens fordel mod Gabriele Bosio (ITA), der dagen forinden havde sendt 1. seedede Kristofer Siimar (EST) ud med de vanvittige cifre 6-0, 6-0.

Hvor tæt Patrick var på finalen fremgår af nedenstående kommentarer fra både ham selv og Kalle Averfalk fra Euroelite Tennis.
Først Patricks beskrivelse

“Første set gik meget med, at jeg skulle lære at kende hans spil. Så partierne gik meget let uden nogle forhindringer i partierne. Så første set skulle afgøres i en tiebreak (6-6).
Jeg fik en god start og styrede føringen hele vejen til 6-3 i tiebreaken, men Italieneren servede to gode server og kom på 6-5. Derefter har jeg selv serv, men udnytter ikke chancen, da jeg har en rimelig oplagt forhånd, men den rammer jeg skævt – 6-6.
Så har vi tre sindssyge bolde, der går plus 15 gange, og jeg vinder den første, men taber derefter desværre de næste to… 6-7(7).

Andet set er han ret træt, og min slice kører rigtig godt, så han bliver brudt ned mentalt, og jeg breaker ham en gang i andet set: 6-4 til mig.

Tredje set har jeg mange chancer for at bryde ham. I hans tre første servepartier har jeg break muligheder, men misbruger dem. Sætter forløber sig helt tæt indtil 5-6 til Italieneren. Vi har et langt game, hvor der er rigtig meget tænding på. Det ender med at Italieneren trækker det længste strå og vinder tredje set 5-7. “

Forrige artikelNy Tennisavisen på gaden
Næste artikelJuan Martin del Potro: Den venlige kæmpe i endnu et comeback
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.