Efter at have tabt det allerførste sæt i turneringen har Clara Tauson haft fuld kontrol over begivenhederne, da hun vandt ITF-titel på hjemmebane. Italiensk sejr over nordmand i drengenes finale

I modsætning til fredag, hvor alle semifinaler ved Grade 4 turneringen Copenhagen Winter Cup i KB blev spillet på samme tid, kl. 0900, blev finalerne lørdag spillet efter hinanden på den centrale bane 5 i KBs tennishal.

Ganske få tilskuere var mødt frem fra start for at følge finalen i Boys singles mellem den 16-årige nordmand Jakob Groener og 17-årige italienske Guido Marson, og de fleste af de fremmødte var primært dukket op for at følge dagens tidligste kampe i en GPS-turnering, som netop er indledt i KBs tennishal.

Til gengæld har flere formentlig med interesse fulgt drengenes finale i Norge, hvor Jakob Groeners landsmænd via Norges Tennisforbund var informeret om, at kampen ville blive livestreamet på Tennisavisens Facebook, hvor den fortsat kan genses

Nordmanden var fredag ude i en næsten 3 timer lang 2-sæts kamp, da han i semifinalen vandt over Jack Davis (CAN) 6-4, 7-6(3), men selvom stillingen i 1. sæt i finalen mod Guido Marson skiftede flere gange i et jævnbyrdigt velspillet sæt, som italieneren vandt 7-5, varede finalen væsentlig kortere tid, og efter godt halvanden time sluttede kampen med italiensk sejr 7-5, 6-1.

Guido Marson
Foto: Tennisavisen – Guido Marson

Tennisavisens “udsendte” – der livestreamede kampen fra en Samsung telefon, der var tæt på at løbe tør for strøm – kom lidt for sent til selve præmieoverrækkelsen, og derfor var nordmanden smuttet, men det lykkedes dog at få vinderen til at stille op endnu en gang til fotografering.
En supporter til italieneren stillede ligeledes beredvilligt op til et ekstra foto sammen med vinderen.

Guido Marson
Foto: Tennisavisen – Guido Garcon sammen med en supporter

Suveræn sejr til Clara Tauson

Mod slutningen af drengenes finale begyndte stadig flere at dukke op, inden det bagefter var tid til at afvikle pigernes finale, og livestreamingen blev overtaget af Morten Sylvest, som benyttede sin iPhone til at livestreame finalen på Tennisavisens facebook, og han “delte” den desuden på sin egen private side, hvor mange rundt om i Verden følger med.

 


Inden kampen blev Tennisavisen gjort opmærksom på, at finalen egentlig var trekvart dansk, idet Clara Tausons svenske modstander Melis Yasar har dansk far, som overværede kampen fra 1. parket i KBs tennishal.

Tidligt i kampen var det tydeligt, at Melis ikke var i stand til at ramme det samme niveau som i semifinalen, hvor hun vandt 6-1, 6-2 over 2. seedede Hannah Viller Møller.
Til gengæld viste 1. seedede Clara Tauson, at hun efter blot et enkelt år på ITF-touren har gennemgået en fornem udvikling i retning af at blive en klassespiller, som hendes talent giver berettigede forventninger om.

Clara satte sig på kampen fra start, og hun efterlod ingen tvivl om udfaldet med tempofyldt og solidt spil, og bagefter kunne hun modtage en fortjent 1. præmie som den hidtil yngste vinder af turneringen. Sejrscifrene blev 6-2, 6-1.

Turneringen var den 14-årige danskers 13. ITF turnering, hvor hun debuterede netop i turneringen i KB for et år siden, og hun har i løbet af dette første år allerede været i 6 finaler, hvor hun udover titlen i KB også vandt en Grade 4 turnering i Dubai i november 2016. 3 af de øvrige finaler var ligeledes i Grade 4, mens den første var Grade 5 på Malta.

Som vinder i både single og double kommer Clara formentlig til at avancere til omkring no. 165 på ranglisten, og hun vil uden tvivl i større udstrækning fremover deltagere i flere turneringer i højere kategorier, hvor hun vil møde endnu hårdere modstand, som kan medvirke til hendes fortsatte udvikling.

Clara har siden den første kamp i turneringen ikke for alvor været i problemer i sine kampe, men i den første kamp blev hun som tidligere omtalt i Tennisavisen for alvor udfordret af 14-årige Emma Raducanu (GBR), som efter eminent spil vandt 1. sæt 6-2.
Netop den kamp viste, at Clara også på det mentale plan har forbedret sig, så frustrationerne over modgangen ikke forplantede sig i spillet, men at hun i stedet var i stand til at bevare roen og koncentrationen, så hun kunne kæmpe sig tilbage og overtage kontrollen af kampen.

Melis Yasar, Clara Tauson
Foto: Tennisavisen – Melis Yasar og Clara Tauson

Slutkampe uden dommere i stolen

En lille skønhedsplet ved turneringen udstiller et af problemerne i dansk tennis – manglen på dommere.
I mange andre sportsgrene er det utænkeligt at afvikle kampe uden dommer, men hverken i semifinalerne eller finalerne ved Copenhagen Winter Cup var der stoledommere, hvilket ikke skyldes manglende vilje fra turneringsledelsen, men Daniel Mølgaard Nielsen fortalte til Tennisavisen, at det ikke havde været muligt at skaffe kvalificerede dommere til slutkampene, selvom det er et krav fra ITF.

I stedet for at sætte ikke-uddannede personer i stolen – hvilket erfaringsmæssigt kan være en endnu dårligere løsning – blev kampene overvåget af en referee, som kunne gribe ind, hvis der opstod problemer.

Forrige artikelWTA Doha 2017: Karolina slog Caroline
Næste artikelWTA Dubai: Største fare for Caroline Wozniacki kan være allerede i 1. runde
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.