En lille gruppe danskere tog til ITF grade 5 i Jönköping for at kæmpe om pointene. Maria Jespersen, var med som coach på hele turen, og hun har udarbejdet denne update om turen

Weekenden stod på kvalifikationskampe, hvor Felipe Mikkelsen, Zoe Du Pasquier Jensen og Rebecca Munk Mortensen var i spil.
Felipe spillede en meget flot første runde, som han desværre tabte i MT. Felipe havde sine chancer for at hive første sæt hjem, men en velspillende svensker spillede hver bold, som var det den sidste. Felipe spillede et solidt og meget velspillende andet sæt.
Vi var flere på anlægget der gerne ville have set et fuldt tredje sæt, men da dette ikke var tilfældet for kampene i kvalifikationen, så måtte Felipe se sig slået 5-7 6-1 [6-10] til Jacob Danell (SWE).

UM ude 2018
Foto: Tennisavisen – Felipe Mikkelsen efter finalesejr ved U16 UM 2018.

Zoe og Rebecca havde ugen forinden vist storform i en TE Falköping med en finaleplads til Zoe i single og en doubletitel til Rebecca. Pigerne fortsatte de gode takter og sejrede både lørdag og søndag. I samarbejde fik vi udarbejdet en gameplan, som pigerne arbejdede med. I momenter af kampene viste pigerne høj klasse. Hvis sådan niveau kan bevares i længere perioder, så ser det rigtig godt ud for fremtiden.

Vejen til hovedturnering:
Zoe Du Pasquier Jensen vs. Isabel Petri Bere (SWE) 5-7 6-3 [10-6]
Zoe Du Pasquier Jensen vs. Ebba Hennemann (SWE) 6-1 6-3
Zoe Du Pasquier Jensen vs. Alexandra Jansson (SWE) 6-7(4) 6-0 [10-6]

Rebecca Munk Mortensen vs. Elsa Joensson (SWE) (WC) 6-1 4-6 [10-8]
Rebecca Munk Mortensen vs. Felicia Derva (SWE) 6-2 6-4
Rebecca Munk Mortensen vs. Ella Virdarson (SWE) 6/3 7/5

Johanne Svendsen og Cirkeline Lundberg gjorde os selskab til hovedturneringen. De havde kampstart mandag, og grundet dårligt vejr blev dagen meget lang. Pigerne var selvfølgelig også sidste runde og med 7 timers forsinkelse, så det blev en dag med kampstart for pigerne ved 19-tiden.

Cirkeline kom først i gang og spillede et rigtig godt første sæt mod en dygtig svensker, og ved stillingen 4-6 1-3 begyndte det at regne igen.
Johanne nåede også lige at komme i gang og blev afbrudt ved stillingen 3-1. Johanne kom rigtig godt fra start, så afbrydelsen kom på et dårligt tidspunkt.

Kampene skulle først spilles færdig tirsdag, og da Cirkeline desværre var tvunget til at møde op til en eksamen tirsdag, blev hun nødt til at trække sig fra kampen og derfor sejr til Ida Johanson (SWE) med slutresultatet 6-4 3-1 def.

Tirsdag var dagen hvor alle pigerne (Zoe, Rebecca og Johanne) skulle i spil i både single og double. En senere start grundet regn, gjorde at turneringsledelsen rykkede pigernes double til onsdag, så det var kun single der var i fokus for dagen.

Zoe var den første i ilden, og det var mod 1. seedede Agnes Gustafsson fra Helsingborg (SWE). Zoe gjorde god figur gennem hele kampen, men specielt i første sæt, hvor mange af partierne var tætte. Zoe taber 3-6 2-6.

Rebecca skulle spille mod 6. seedede Klara Nelander (SWE). Rebecca, og jeg lavede en aftale i forhold til det mentale arbejde i kampen, som Rebecca holdt sig til.
Cifrene i kampen afviger markant fra Rebeccas indsats, men Rebecca havde ikke lige de rette værktøjer til at slå en spiller som Klara. Kampen blev 0-6 0-6.
Klara Nelander blev desuden runner-up i single og vinder af doublerækken.

Til sidst var det Johannes tur. Hun skulle fortsætte hvor hun slap, hvorfor kampen startede 3-1 til Johanne. De første to partier var tætte, men de gik til svenskeren. Johanne var forberedt på den mentale udfordring, og der var kamp for alle partierne.
Et meget tæt første sæt gik til svenskeren, og derfra var det lidt svært at få tankerne samlet.
Andet sæt gik stærkt til trods for mange velspillende bolde. Johanne måtte se sig slået med cifrene 6-7(6) 1-6 til Smilla Kjaergaard (SWE).

Grade 5 Jönköping 2019
Foto: Maria Jespersen – Tennisanlægget i Jönköping

Vi havde alle en lang snak efter. Det der gjorde sig gældende i alle kampene var at erfaringen sejrede. De svenske piger var virkelig gode til at kæmpe for hver en bold – uanset stilling og resultat af det sidste spillende point. De spillede alle bolde, som var det den sidste.
Pigerne har hver især fået nogle ting, de skal hjem og arbejde på, så de kan fortsætte deres udvikling og vinde mange gode single-kampe i fremtiden.

Doublerne blev spillet onsdag. Pigerne spillede desværre ikke doubler sammen, da de allerede havde lavet aftaler med andre spillere.

En solid sejr til Johanne & Liisa Varul (EST) over Amanda Menendez Thomasson (SWE) & Alva Norberg (SWE) med cifrene 6-4 7-5 i regn, lyn og torden.

Zoe & Viktoria Kliimand (EST) og Rebecca & June Björk (SWE) blev nødt til at gå indendørs undervejs, da vejret blev for voldsomt og banerne for glatte.
Her måtte Zoe og Viktoria se sig besejret med cifrene 6-2 6-3 af Sissi Axelsson (SWE) & Isabella Martensson (SWE).
Rebecca og June sejrede sikkert med cifrene 6-0 6-2 over Ruya Mavi (SWE) & Ella Virdarson (SWE).

Grundet vejrudfordringer skulle der spilles to runder doubler torsdag. Vi kunne have en lang dag foran os, hvis pigerne vandt deres første kampe. Forinden troede vi at det ville se svært ud at sejre, men det blev en realitet med den lange dag grundet to rigtig gode doublepræstationer fra pigerne.

Rebecca og June slog 2. seedede Johanna Bernhold (SWE) & Olivia Malm (SWE) med cifrene 6-4 7-5.
Johanne og Liisa slog 1. seedede Johanna Ström (SWE) & Tilde Strömquist (SWE) i en spændende double, der endte 6-4 6-3.

Dette betød at begge doubler skulle spille hver deres semifinale, hvilket blev endestationen.
Johanne og Liisa måtte se sig slået i en god double af 4. seedede Klara Nelander (SWE) og Emilia Valentinsson (SWE) med resultatet 7-6(6) 6-2.
De vandt i fredags doublefinalen i en tæt kamp.

Rebecca og June tabte 6-2 6-7(6) [9-11] til Smilla Kjaergaard (SWE) og Angelina Melki (SWE). Dette var et af de tungere nederlag, da Rebecca og June havde to matchbolde i andet sæt samt tre matchbolde ved føringen 9-6 i MT. Men sådan skulle det ikke gå, og det er tennis, når det er værst.

Alt i alt var det en lærerig tur med godkendte præstationer. Pigerne hyggede sig udenfor banen og havde god energi inde på banen. Pigerne er topmotiveret for fremtidens udfordringer, og træneren er tilfreds med danskernes indsats.

Foto: Maria Jespersen – Johanna (til højre) og hendes svenske makker Liisa Varul

Maria fremsendte en række billeder fra turneringen. På det øverste billede ses (fra venstre) Zoe, Johanne og Rebecca.
Herover Johanna og Liisa Varul og herunder Rebecca og June Bjork med bronze-medaljer.

Foto: Maria Jespersen – Rebecca (til højre) og hendes svenske makker June Bjork
Forrige artikelRang- og Entrylister uge 22: Både Holger og Clara no. 1 på road til Junior Masters
Næste artikelKun KB er ubesejret
Avatar photo
Tennisavisen.dk anvender forskellige gæsteskribenter, der bidrager med nyheder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen. Denne artikel er skrevet af en gæsteskribent.