Johannes Svendsen deltager i denne uge i en Grade 1 turnering i Mexico, inden hun slutter sæsonen med 2 turneringer i Florida

Da 17-årige Johanne Christine Svendsen i starten af 2021 deltog i en Grade 4 turnering i Frankfurt, var hun no. 376 på ITF’s juniorrangliste, men allerede i løbet af den første halvdel af året var Johanne avanceret til top 100, bl.a. på grund af hendes første Grade 1 titel i Colombia i marts måned.
Efterfølgende er Johanne avanceret yderligere til en rangering som no. 29, bl.a. som følge af 100 point fra en kvartfinale ved en Grade 1 i Belgien og 200 point fra Grade 2 titlen i Stellenbosch og 150 point for en kvartfinale ved en Grade A titel i Cape Town for en måned siden.

Begge de 2 sidstnævnte var i Sydafrika, men i de næste 3 uger forsøger Johanne at forbedre sin rangering yderligere, når hun i denne uge deltager ved Grade A turneringen XXXIV MUNDIAL JUVENIL YUCATAN FMT i Merida i Mexico, hvor Morten Christensen fra Leschly Tennis Foundation er med som coach, og de næste 2 uger spiller Johanne turneringer i Florida.

Johanne er seedet 7 i turneringen i Mexico, og da alle 16 seedede er oversiddere i 1. runde (R64), træder hun først ind i turneringen i 2. runde, hvor hun enten møder no. 131 Alexia Harmon (USA) eller no. 273 Sayaka Ishii (JPN), der er videre fra kvalifikationen.

Ifølge seedningen kan Johanne i en eventuel 1/8-finale møde 10. seedede no. 43 Lucia Ciric Bagaric (CRO), og holder seedningen, venter det 14-årige tjekkiske supertalent 4. seedede no. 10 Brenda Fruhvirtova.
Ranglistens no. 1 Victoria Jimenez Kasintseva (AND) er i samme halvdel.

Under ITF-Junior sektionen i “Turneringer uge 47” bliver Johannes spilletider og resultater opdateret, og der er desuden link til livestream på Youtube, hvor nogle af kampene kan følges.

I næste uge drager Johanne videre til Florida, hvor hun deltager i Grade 1 turneringen “Eddie Herr” i Bradenton, hvor både 17-årige Natacha Schou og 16-årige Rebecca Munk Mortensen også deltager.
Johanne og Rebecca er desuden tilmeldt Grade A turneringen “Orange Bowl” i Plantation, hvor Natacha håber at komme med i kvalifikationen.

Forrige artikelTurneringer uge 47: Davis Cup Finals på Eurosport. Knock-out uden Torpe. Holger sidste top 100 skud
Næste artikel2022 vil vise hvor hurtigt Tauson og Rune kan komme til tops
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.