Johannes Svendsen deltager i denne uge i en Grade 1 turnering i Mexico, inden hun slutter sæsonen med 2 turneringer i Florida

Da 17-årige Johanne Christine Svendsen i starten af 2021 deltog i en Grade 4 turnering i Frankfurt, var hun no. 376 på ITF’s juniorrangliste, men allerede i løbet af den første halvdel af året var Johanne avanceret til top 100, bl.a. på grund af hendes første Grade 1 titel i Colombia i marts måned.
Efterfølgende er Johanne avanceret yderligere til en rangering som no. 29, bl.a. som følge af 100 point fra en kvartfinale ved en Grade 1 i Belgien og 200 point fra Grade 2 titlen i Stellenbosch og 150 point for en kvartfinale ved en Grade A titel i Cape Town for en måned siden.

Begge de 2 sidstnævnte var i Sydafrika, men i de næste 3 uger forsøger Johanne at forbedre sin rangering yderligere, når hun i denne uge deltager ved Grade A turneringen XXXIV MUNDIAL JUVENIL YUCATAN FMT i Merida i Mexico, hvor Morten Christensen fra Leschly Tennis Foundation er med som coach, og de næste 2 uger spiller Johanne turneringer i Florida.

Johanne er seedet 7 i turneringen i Mexico, og da alle 16 seedede er oversiddere i 1. runde (R64), træder hun først ind i turneringen i 2. runde, hvor hun enten møder no. 131 Alexia Harmon (USA) eller no. 273 Sayaka Ishii (JPN), der er videre fra kvalifikationen.

Ifølge seedningen kan Johanne i en eventuel 1/8-finale møde 10. seedede no. 43 Lucia Ciric Bagaric (CRO), og holder seedningen, venter det 14-årige tjekkiske supertalent 4. seedede no. 10 Brenda Fruhvirtova.
Ranglistens no. 1 Victoria Jimenez Kasintseva (AND) er i samme halvdel.

Under ITF-Junior sektionen i “Turneringer uge 47” bliver Johannes spilletider og resultater opdateret, og der er desuden link til livestream på Youtube, hvor nogle af kampene kan følges.

I næste uge drager Johanne videre til Florida, hvor hun deltager i Grade 1 turneringen “Eddie Herr” i Bradenton, hvor både 17-årige Natacha Schou og 16-årige Rebecca Munk Mortensen også deltager.
Johanne og Rebecca er desuden tilmeldt Grade A turneringen “Orange Bowl” i Plantation, hvor Natacha håber at komme med i kvalifikationen.