Johanne Christine Svendsen vandt årets tredje internationale titel ved Grade 2 i Sydafrika, hvor Natacha Schou var i double-finalen. Rebecca Munk Mortensen nåede kvartfinalen i sin første Grade 1 optræden

Danmarks 3 højst rangerede junior-piger har i den forløbne uge været i aktion i nogle af de højeste internationale junior-kategorier.

15-årige Rebecca Munk Mortensen, der er no. 228 på ITFs junior-rangliste, deltog for første gang nogensinde i Grade 1 kategorien i Sanxenxo i Spanien, hvor hun i 1. runde vandt 6-3, 6-2 over 6. seedede no. 103 Raquel Gonzalex Vilar (ESP).

I 1/8-finalen mødte Rebecca igen en væsentligt højere rangeret spiller, da hun vandt 7-5, 7-5 over no. 133 Nina Vargova (SVK).
I kvartfinalen blev udfordringen dog for stor, da Rebecca mødte 1. seedede no. 36 Hanne Vandewinkel (BEL), der vandt 6-2, 6-1.

Rebecca, der fylder 16 år 1. november, har med sine resultater bekræftet, at hun er klar til at dyste mere permanent i de højere kategorier, efter at hun i løbet af året har været i flere Grade 4 og 5 finaler med en Grade 5 titel og 2 Grade 4 titler som resultat.
Desuden har Rebecca vundet 5 double-titler, heraf 2 i Grade 3 kategorien, hvor hun sammen med 17-årige Johanne Christine Svendsen vandt titlen i Manacor i august måned.

Grade 3 Manacor

I nedenstående midtvejs-rapport i sidste uge kunne Leschly Tennis Foundation desuden bringe andre gode nyheder, idet Johanne Christine Svendsen netop havde spillet sig frem til semifinalen i både single og double sammen med Amelie Van Impe (BEL) ved Grade 2 turneringen i Stellenbosch i Sydafrika, hvor 17-årige Natacha Schou også var videre til semifinalen i double sammen med Irina Balus (SVK).

Johanne og Van Impe var seedet 1 i double, men i semifinalen blev de efter en meget jævnbyrdig match-tiebreak besejret 4-6, 6-4, [11-9] af 3. seedede Amelie Smejkalova (CZE) og Clervie Ngounoue (USA).

Til gengæld havde Natacha og Balus marginalerne på deres side, da de i den anden semifinale vandt 7-6(2), 2-6, [10-8] over Aya El Aouni (MAR) og Angella Okutoyi (KEN).
I finalen mod Smejkalova og Ngounoue, der som nævnt havde vundet over Johanne og Van Impe, trak det 3. seedede par igen det længste strå, da de vandt 6-4, 6-2.

På vejen til semifinalen havde Natacha og Balus i 1/8-finalen vundet 6-4, 7-6(8) over Alina Khvatova (RUS) og Aruzhan Sagandikova (KAZ), og i kvartfinalen vandt de 7-5, 6-1 over 2. seedede Carolina Kuhl (GER) og Maria Sholokhova (RUS).

Johanne og Van Impe vandt i 1/8-finalen 6-3, 3-6, [10-4] over det østrigske par Mia Liepert og Liel Marlies Rothensteiner, og i kvartfinalen 6-3, 6-1 over Zhanel Rustemova og Tatyana Nikolenko fra Kazakhstan.

Tatyana Nikolenko er no. 111 på ranglisten, og hun havde i 1. runde i single vundet 6-2, 6-2 over Natacha, der er no. 201.

Johanne var seedet 1 i turneringen, og trods en smule besvær i 1. sæt vandt hun i 1. runde 7-5, 6-3 over no. 392 Zhanel Rustemova (KAZ), som hun som nævnt også vandt over i doublen.
I 1/8-finalen blev det til endnu en sejr i 2 sæt, da Johanne vandt 6-4, 6-3 over no. 282 Marie Vogt (GER).

I kvartfinalen mod 6. seedede no. 79 Qavia Lopez (USA) vandt Johanne igen i 2 sæt 6-4, 7-6, og stimen af 2-sæts sejre fortsatte i semifinalen, da Johanne vandt 7-5, 6-3 over 7. seedede no. 90 Joelle Lilly Sophie Steur (GER).

I finalen mod 3. seedede no. 56 Yaroslava Bartashevich (RUS) spillede Johanne en af sine hidtil bedste kampe, da hun med en fokuseret indsats fuldkommen dominerede kampen, som Johanne vandt med de overlegne cifre 6-2, 6-0.

Dermed har Johanne i 2021 vundet sin tredje internationale titler udover en Grade 1 titel i Barranquilla i Colombia i marts måned og W15-titlen i Vejle i hendes første turnering på ITF Women’s World Tennis Tour’en.

Hos Leschly Tennis Foundation måles Johanne i forhold til de bedste, som hun uden tvivl kan hamle op med på sine bedste dage.

I denne uge får Johanne igen mulighed for at prøve kræfter med nogle af de bedste, når både Natacha og Johanne atter deltager i en turneringe i Sydafrika i den højeste Grade A kategori ved David Samaai Junior i Cape Town.

Arrangørerne er tilsyneladende bevidste om den PR-mæssige værdi i at påpege, at tennislegenden Bjørn Borgs søn, Leo Borg er topseedet i Boys singles, hvor 11 af spillerne er i top 100.
Leo var også seedet 1 i Stellenbosch, hvor han i kvartfinalen mødte 8. seedede Orel Kimhi (ISR), der vandt 7-6(2), 6-4.

Der er også 11 top 100 spillere i Girls singles, hvor det 14-årige tjekkiske supertalent no. 10 Brenda Fruhvirova er seedet 1.

Johanne er seedet 5. i turneringen, hvor hun i 1. runde møder no. 208 Feryel Ben Hassen (TUN), og i en eventuel 1/8-finale får hun på papiret en endnu mere overkommelig opgave mod enten no. 342 Liel Marlies Rothensteiner (AUT), der er videre fra kvalifikationen, eller no. 735 Tayla Wilmot (RSA), der har wildcard.

I kvartfinalen kan Johanne derefter møde 2. seedede 17-årige Ksenia Zaytseva, der får en overkommelig opgave i 1. runde mod no. 129 Amelie Smejkalova (CZE), som formentlig stadig husker, at russeren vandt 6-0, 6-0, da de i 2019 mødtes i en TE Category 1 finale i Barcelona, og i 1/8-finalen vil Zaytseva også være oplagt favorit mod enten no. 90 Joelle Lilly Sophie Steur (GER) eller no. 143 Luca Udvardy (HUN).

I en eventuel semifinale kan Johanne ifølge seedningerne møde 4. seedede no. 28 Barbora Palicova (CZE) eller 6. seedede no. 48 Clervie Ngounoue.

Natacha får en større udfordring i 1. runde, hvor hun møder 17-årige Amelie Van Impe (BEL), der i starten af september vandt en Grade 2 titel i Cairo, hvor hun ugen efter igen var i finalen mod Tilwith Di Girolami (BEL), der fik revanche for finale-nederlaget i 3 sæt, da hun denne gang selv vandt yderst knebent i 3 sæt 4-6, 7-6(6), 3-6.

Hvis Natacha leverer overraskelsen og vinder over Van Impe, skal hun bestige endnu et bjerg, da modstanderen formentlig bliver 8. seedede no. 68 Maria Sholokhova (RUS), og hvis det lykkes, venter formentlig 3. seedede no. 20 Petra Marcinko (CRO) i kvartfinalen.

Både Natacha og Johanne er med i double, hvor Natacha spiller sammen med Marie Vogt (GER), og Johanne er sammen med Petra Marcinko (CRO) seedet 2 i double.

Forrige artikelWTA 250 Tenerife: Clara Tauson færdig efter 5½ times tennis i 2 kampe a 3 sæt
Næste artikelTurneringer uge 43: Clara i topform kandidat til ny WTA-titel. Sidste udkald for Holger til Next Gen Finals