Tredje gang blev lykkens gang, da Philip Hjorth i sin 3. ITF-finale sikrede sig titlen i Kina

Da 17-årige Philip Hjorth for første gang var i en ITF-finale, var det mod hans 1 år ældre landsmand August Holmgren, som han ofte har rejst sammen med ved turneringer i Østen.
I december 2015 mødtes de i finalen i Ipoh, Malaysia, hvor August snuppede pokalen, og da Philip for 4 uger siden var i finalen i Tallin, Estland, var det russiske Vladislav Ivanov, der forhindrede at Philip løb med titlen.

I den forløbne uge forsøgte hele 5 kinesere at forpurre, at det skulle blive ved Grade 4 turneringen China Junior 11 Jinan i Kina, men Philip har ugen igennem spillet på et niveau, som ingen af dem helt kunne matche, og da Philip derved nåede frem til finalen var turneringen løbet tør for kinesere fra selve Kina, og derfor måtte man i stedet finde en finale-modstander, som repræsenterer Taiwan eller Hongkong, som Philips mor, Paulette Hjorth, selv har repræsenteret i hendes aktive karriere.
Dette blev afgjort i den anden semifinale, hvor 2. seedede no. 235 Bang Shuo Ying fra Taiwan vandt 6-2, 6-4 over no. 1365 Wai Yu Kai fra Hongkong.

Philip vandt finalen 7-6(5), 6-3, og Tennisavisen har modtaget meldinger om, at det var en velspillet og dramatisk kamp, hvor Philip servede og spillede fantastisk på de vigtige bolde, specielt i andet sæt.

Kampen startede udendørs i 35 graders varme, og Philip servede og spillede godt og kom foran 5-2, hvor han havde sætbold i taiwaneserens serveparti.
2. serven blev – ifølge meldingen fra Jinan – sendt ca. 30 cm ud, men blev alligevel kaldt inde af stoledommeren.

Philip protesterede, men kaldet blev opretholdt, og derefter kom taiwaneseren i gang, holdt serv til 3-5, brød Philips serv og holdt serv til 5-5.
Sættet endte i tiebreak hvor Philip spillede solidt og vandt 7-5.

Inden starten af 2. sæt væltede den tropiske regn ned over begge spillere, som referee bad om at blive på banen.
Senere blev kampen genoptaget indendørs under helt andre forhold.

Taiwaneseren holdt flere af sine servepartier rent, mens Philip flere gange måtte bruge 5-10 minutter på at hive hans servepartier hjem.
Philip spillede sig dog frem til break-muligheder i både det andet og det sidste serveparti, og i begge tilfælde lykkedes det at bryde serven, og dermed sikrede Philip sig sin første ITF-titel.

Philip Hjorth
Foto: Hjorth

Præmieoverrækkelsen var meget formel på bedste kinesiske vis med en lokal TV station, interview med tolk og præsentation af lokale sponsorer, hvilket var et fantastisk punktum for Philips flotte turnerings sejr i Kina.

Tennisavisen ønsker stort tillykke til Philip, som med denne sejr belønnes for det hårde og målrettede arbejde, som han lagt for dagen både på og udenfor banen – ikke mindst i det seneste års tid.

På nedenstående video kan man opleve den pomp og pragt, som prydede ceremonien på Philips store dag.