Danmark var tæt på 2-0 føring og sejr mod Slovakiet efter 2 matchbolde til Elmer Møller, men efter 3 timer 15 minutter i 42 graders varme glippede sejren, hvorefter Slovakiet sikrede sejren i doublen

Efter 1-2 nederlaget på førstedagen ved U14 EM for hold mod Italien, mødte Danmark lørdag Slovakiet i den ene kamp om placeringerne 5-8, hvilket foregik i ekstrem varme.
Lars Christensen, der er coach for det danske hold, indleder sin orientering til Tennisavisen med, at drengene måtte indkassere et meget ærgerligt nederlag.

Holger Vitus Nødskov Rune indledte kl. 0930 i 28 graders varme mod no. 28 Jakub Katuch, og han bragte Danmark foran 1-0 efter sejr på 3-6, 6-1, 6-2.
Lars havde disse bemærkninger til kampen.

“Første set gik til Katuch 6/3, men nede 0/1 og 15/40 blev Holger sådan rigtig varm (temperaturen var der nået op på 38 grader) og vandt 6/1-6/2 i andet og tredie set i en kamp der tog knap 2 1/2 time.
Det var en kamp på meget højt niveau fra begge spillere, og kampens dommer kom til mig efter kampen og sagde at begge spillere havde potentiale til at blive professionelle.”

Herefter mødte Elmer Møller no. 27 Lukas Palovic i en kamp, der blev afviklet i ekstrem varme, hvor temperaturen nåede helt op på 42 graders varme.
Elmer havde 2 matchbolde i kampen, men efter 3 timer 15 minutter endte det med Slovakisk sejr 4-6, 6-2, 7-6(3) og udligning til 1-1.
Her følger kommentarerne fra Lars.

“Da Elmer gik på var temperaturen steget til 40 grader, og den peakede under kampen, der tog 3 timer og er kvarter, på 42 grader.
Elmer var nede 1/4, men kæmpede sig tilbage i settet. Palovic tog to medical timeouts undervejs i settet, men Elmer holdt fokus og vandt 6/4.

I andet set forsøgte modstanderen at spille meget mere offensivt, hvilket Elmer aldrig rigtig fik dæmmet op for, og settet gik til Palovic 6/2.
I tredie set var det ren overlevelse. Ingen formåede at holde serv, og da det så lykkedes Palovic ved 4/4 at holde serv, stod han pludselig med matchbold i Elmers serv ved stillingen 4/5 30/40. Elmer overlevede og holdt serv og brød efterfølgende Palovic til stillingen 6/5 i Elmers favør.

Så var det vores tid til at forlange medical time out, da Elmer begyndte at krampe på grund af dehydrering og overophedning.
Tilbage på banen lykkedes det Elmer at spille sig frem til matchbold på en fordel i egen serv. Den chance blev misset på en dum fejl, og på den næste matchbold lykkedes det Palovic at presse Elmer til fejl.

Det var desværre de sidste krampetrækninger, og Elmer havde ikke mere i sig i tiebreaken der blev vundet 7/3 af Palovic.”

I den afgørende double sikrede Slovakiet sejren 2-1, da Jakub Katuch og Lukas Palovic vandt 6-3, 6-4 over Holger og Elmer. Oskar Brostrøm Poulsen kom således ikke i kamp.

Danmark skal derfor mandag spille om 7-8. pladsen mod Rusland, som tabte 0-2 til Rumænien, der møder Slovakiet i kampen om 5-6. pladsen.

I semifinalerne vandt Frankrig 2-1 over Great Britain og Italien vandt 2-1 over Tjekkiet.
Derfor bliver finalen om Europmesterskabet et opgør mellem Frankrig og Italien, som dermed har chancen for at blive dobbelt EM-vindere, da de tidligere på året vandt EM indendørs.
Great Britain og Tjekkiet spiller således om 3-4. pladsen.

Forrige artikelWimbledon: “Young Guns” i store vanskeligheder
Næste artikelITF Junior Jinan: Philip Hjorth vinder sin første ITF titel
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.