Rebekka La Cour Hillingsø har fået mulighed for at deltage i 3 turneringer i Zimbabwe, hvor hun får støtte af prisvinder Adam Blicher

For et par uger siden fortalte Tennisavisen i dette indlæg – Prisuddeling: “Prøve-kanin” Adam Blicher får overrakt Ekstra-pris i USA, at Adam Blicher, der var årets juniortræner i 2013, netop har fået tildelt den fornemme pris ITPA Paul Arber Young Coaches Award 2015.

I forbindelse med denne omtalte blev som eksempel på et resultat af Adams indsats henvist til dette indlæg – ITF Junior Oslo: Rebekka tager titel efter et års benhårdt mentalt arbejde, hvor netop Adams eksterne hjælp mentalt/fysisk blev fremhævet som en væsentlig medvirkende årsag til, at et års målrettet indsats bar frugt.

15-årige Rebekka La Cour Hillingsø er i disse uger begunstiget med, at hun igen har mulighed for at drage nytte af de kompetencer, som Adam er i besiddelse af, når i forbindelse med et ophold ved Harare Sports Club i Zimbabwe 3 uger i træk deltager i Grade 4 ITF-turneringer.
Det betyder samtidig, at Rebekka starter med et par ugers forsinkelse, når hun starter 1-hf på Falkonærgårdens gymnasium, og hun må desuden undvære moar og far, som dog trygt overlader til Adam at holde hende i ørerne.

Resultatmæssigt fik Rebekka, der var seedet 7, ganske vist ikke den bedste start, da hun i den første af turneringerne ITF South/Central Circuit 1 i sidste uge tabte i 1. runde i single til (1214) Keren-Happuch Muswere (ZIM) 1-6, 5-7.
Adam påtager sig en del af ansvaret for dette resultat, da han havde undervurderet, hvor meget højdemeterne dernede spiller ind og hvor meget Rebekkas skulder kan klare.
Højden bevirker, at boldene flyver mere, hvilket kræver en strammere spænding. Den lokale opstrenger troede, at 31 kilo på Rebekkas ketsjer var en joke.

Rebekka klarede sig bedre i double, hvor hun var seedet 2 sammen med Helena Jansen Figueras (ESP), som hun tidligere har vundet en turnering med, og de vandt først over Michelle Nicube/Sasha Taruberekera (ZIM) 6-1, 6-3 og derefter i kvartfinalen over Habiba Khaled Aly/Nermeen Shawky (EGY) 6-0, 7-6(3), inden de i semifinalen tabte til 3. seedede Celestine Avomo Ella (GAB)/Mariam Mujawimana (BDI) 7-5, 2-6, [3-10]

I denne uge gælder det den 2. udgave af turneringen, ITF South/Central Circuit 2, hvor Rebekka er seedet 5, og hun møder i 1. runde (1656) Kimberly Bhunu (ZIM).
Adam har lovet at fortælle lidt fra opholdet til Tennisavisen, som ser frem til at berette om deres oplevelser fra en del af Verden, hvor man meget sjældent hører fra danske tennis-spillere.

Nedenstående billede viser, at der trænes på livet løs indtil solnedgang

Practicing until the ? is going down…

Et billede slået op af Adam Blicher (@adamblicher) den

og her et billede af den “bløde” ketsjer

Forrige artikelBirkerød Elite Camp 2015: Se 72 billeder fra campen
Næste artikelITF Junior Harare: Rebekka vinder med et ekstra kilo
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.