Philip Hjorth blev for 2. turnering i træk slået ud af en senere finalist i single. I double var han sammen med Philipinsk makker blot en match-tiebreak fra titlen

17-årige Philip Hjorth har i den forløbne uge deltaget i Grade 3 turneringen China Junior 15 Guangzhou, hvor han var seedet 6 i single og spillede sig i kvartfinalen efter sikre 2-sæts sejre 6-3, 6-4 i 1. runde over no. 753  Yuchen Wu (CHN), der havde wildcard, og i 1/8-finalen 6-0, 6-3 over no. 327 Charles Roberts (THA).

Sidstnævnte kamp var mere jævnbyrdig end cifrene antyder mod den 2 meter høje stor-servende Thailænder.
Philip returnerede optimalt og spillede klogt og smart på de vigtige point.

I kvartfinalen mod 3. seedede no. 147 Yeongseok Jeong (KOR), der er rangeret 70 pladser højere end Philip, blev ganske få bolde afgørende i begge sæt i en jævnbyrdig kamp, som Philip tabte 4-6, 5-7.
Philip ændrede ‘gameplan’ undervejs og spillede meget aggresiv tennis med serv/volley for at få lukket op i den defensive sydkoreaners spil, hvilket var meget tæt på at lykkedes.
Jeong nåede senere finalen, hvor han tabte 6-3, 4-6, 1-6 til den talentfulde 15-årige landsmand Seon Yong Han, og det var 2. turnering i træk, hvor Philip tabte til en senere finalist.

Herunder en række billeder fra Philips single-kampe – øverste billede er fra Tallinn 2016

Philip var også selv finalist, da han sammen med John Bryan Decasa Otico (PHI) i en jævnbyrdig double-finale tabte 6-4, 4-6, [4-10] til det 2. seedede russiske par Savriyan Danilov og Egor Noskin.
Philips makker havde samme morgen været ude i en længere kamp i single, da han tabte semifinale til den senere vinder, og han løb til sidst tør for kræfter i det varme og fugtige vejr.

Samarbejdet havde gennem turneringen fungeret optimalt, og inden finalen opnåede parret, der var seedet 4, følgende 3 sejre:
1/8-finale mod Chong Yuan Fan/Sheng Tang (CHN) 4-6, 6-4, [10-5]
Kvartfinale mod Yuchen Wu/Changli Zhang (CHN) 6-2, 6-3
Semifinale mod Yu-Hsiang Su/Bang Shuo Yin (TPE) 4-6, 6-4, [10-5].

Herunder desuden billeder fra double og præmie-ceremonien

Forrige artikelChallenger Columbus: Torpegaard i semi på Livestream i både single og double
Næste artikelChallenger Columbus: Torpegaard i finalen efter klasse-spil
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.