Mikael Torpegaard vandt både kvartfinale i single og double fredag, og derfor venter 2 semifinaler lørdag

Der bliver ikke meget tid til at slappe af for Mikael Torpegaard, der har fået en forrygende indledning på efteråret efter hans tilbagevenden til Ohio State University efter sommerpausen.

Som nævnt flere gange har han fået et wildcard i både single og double til 2016 Columbus Challenger, som er hans debut på ATP Challenger niveau, og lige inden midnat dansk tid nåede Tennisavisen at berette om hans sejr i kvartfinalen i single, hvor han vandt 6-2, 7-5 over 643 Gonzales Austin (USA).

Inden Mikael et par timer senere igen var i aktion i double sammen med finske Herkko Pollanen, som ligeledes spiller for Buckeyes, nåede han at svare på Tennisavisens bemærkning om, at danskeren må betragtes som en seriøs kandidat til den endelige titel, hvilket dog ikke var ment som et forsøg på at lægge et ekstra pres på ham, hvilket han havde dette svar på:

“Ja, ved godt nok ikke om jeg føler super stort Press på semi heller, han er sgu en god spiller. Betragter ham bare som en hver anden og går ind til kampen med troen på at jeg kan vinde!”

Hvorvidt Mikael kan spille sig i finalen får vi svaret på lørdag efter kl. 2030cet, hvor han i semifinalen møder no. 268 Tennys Sandgren (USA).
Forinden spilles kl. 1730cet den første semifinale, hvor 1. seedede no. 99 Benjamin Becker (GER) møder no. 302 John-Patrick Smith (AUS).

Mellem de 2 semifinaler gennemføres “BUDDY UP TENNIS CLINIC KIDS/ADULTS WITH DOWN SYNDROME”.

Begge semifinaler kan følges på Livestream herunder, hvor man efterfølgende også kan følge begge semifinaler i double.

I den første af doublerne spiller Philip Bester og Peter Polansky (CAN) mod Nicolas Meister og Eric Quigley (USA).
Tidligst kl. 2230cet vises den anden semifinale, hvor Mikael Torpegaard og Herkko Pollanen møder Mikelis Libietis (LAT) og Dennis Novikov (USA).

I fredagens sidste kamp på Court 1 blev det nemlig til en sikker dansk-finsk sejr på 6-2, 6-4 over Steven De Ward (AUS)/Ben McLachlan (NZL).
Hvis man foretrak nattesøvnen – evt. for at være udhvilet inden Wozniacki vs. Radwanska kl. 05 i morges i Tokyo – kan man gense doublen herunder.


Selvom det måske lyder som ønsketænkning, kan man godt spekulere over, hvilke konsekvenser det får på ranglisten, hvis Mikael Torpegaard gentager norske Casper Ruud’s bedrift og snupper single-titlen i karrierens første ATP Challenger.

Live-rankingen viser, at Mikael lige nu er sikret 69 point, hvilket er et avancement på 139 pladser til no. 503, og vinder han semifinalen vil han have 88 point, som er no. 447.
Ultimativt kan han ved at vinde turneringen nå op på 120 point og en rangering som no. 371, hvorved han i så fald vil være højst rangerede dansker foran Frederik Løchte, som er no. 423 med 100 point.

Løchte spiller i øvrigt lørdag kl. 2200cet kvalifikation i ATP Challenger i Tiburon, hvor han i 1. runde møder 5. seedede no. 293 Lloyd Glasspool (GBR), der som tidligere omtalt også var med i Columbus, hvor han tabte i 1. runde til no. 329 Hubert Hurkacz (POL).

Forrige artikelWTA Tokyo 2: Wozniacki i årets første finale
Næste artikelITF Junior Guangzhou: Philip Hjorth finalist i double, nåede kvartfinale i single
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.