Det aarhusianske stortalent indgår samarbejdsaftale med Good to Great-akademiet i Stockholm. Her vil han få daglig matching på et internationalt højt niveau. Ambitionen er at forfølge drømmen om en professionel tenniskarriere.

15-år men allerede med ambitioner og indstilling til den store guldmedalje. Senest blev det til sølv ved sidste sommer EM for spillere op til 16 år i Rusland. Det der startede som sjov hjemme i bedsteforældrenes have med en omgang stangtennis er nu blevet til den vigtigste ingrediens i Aarhusianske Elmer Møllers liv. Skobakken-spilleren har de seneste år udviklet sig så meget, at han har været nødt til at kigge mod udlandet for at finde optimale udviklingsmuligheder. Han måler sig nemlig ikke længere kun med de bedste herhjemme, en række flotte internationale sejre i ungdomsregi har sendt ham et godt stykke op ad verdensranglisten for spillere op til 18 år.

I Sverige startede Magnus Norman, tidligere nummer to i verden og French Open-finalist, for et par år siden akademiet Good to Great op i udkanten af Stockholm. I første omgang fik akademiet vind i sejlene via Normans samarbejde med Stanislas Wawrinka og kompagnonen Mikael Tilströms arbejde med bulgarske Grigor Dimitrov.

Med små logoer på tøjet kunne tv-seere verden over notere sig, at de to svenske trænere repræsenterede det nystartede akademi i Sverige. Og at de tidligere svenske topspillere ikke bare mener det for sjov blev tydeligt sidste år, da et helt nyt træningsanlæg opført af folkene bag akademiet åbnede i Stockholm.
Her kan spillere bo, træne og gå i skole. Alt en professionel tennisspiller har brug for i dagligdagen er samlet under et tag. Et drømmesetup for et ungt tennistalent, og så endda kun 1 times flyvetur fra Aarhus. Her her Elmer Møller længe hungret efter et internationalt supplement til sit setup, hvor gode folk i smilets by hjælper ham med at udvikle sig. Det er bare, med al respekt, ikke nok hvis man på sigt vil spille sig ind blandt verdens bedste tennisspillere. Det var også derfor valget om at lade sig tilknytte til akademiet i Stockholm ikke var svært for Elmer Møller, da muligheden opstod.
– Jeg har længe syntes, det kunne være spændende at træne på et akademi, hvor man oplever en mere professionel hverdag bygget op omkring tennis. På ”Good to Great” – akademiet er der stor fokus på tennis, og hvordan man når langt med sin tennis, forklarer Elmer Møller i et interview med Lokalavisen Aarhus.
Og det vil være Stockholm og Good to Great, der bliver det nærmeste Elmer Møller de kommende år kommer på et hjem. En typisk rytme i hans liv vil give ham tre uger i Sverige, to uger ved turneringer verden over og så en enkelt uge hjemme hos familien i Jylland. Det kan lyde som hård kost for en ung dreng, der kun lige har ramt tilværelsen som teenager.

Skolegang passes sideløbende
Besøgene hjemme i Danmark er typisk ikke grundet familie eller tennis. Det er det naturligvis også, men det er i høj grad den niende klasse han går i på den specielle sportslinje ESAA på Ellevangsskolen. Den klasse han også gik i sidste skoleår, men som ikke har set meget til den tennisspillende Elmer i niende grundet den store succes rundt om på alverdens tennisbaner.
– Jeg tager det meste online, og når jeg så er hjemme, er jeg på Ellevangskolen, hvor der er nogle lærere, som er rigtig hjælpsomme og strukturerer min hverdag for mig, fortæller Elmer Møller.

For når niende klasse til sommer er afsluttet, så har han ingen intentioner om at skolen skal spille en vigtig rolle i hans liv de kommende år.
– Når jeg er færdig med 9.klasse håber jeg at kunne spille en masse turneringer i udlandet i nogle år, men jeg regner stærkt med, at jeg igen på et tidspunkt skal tage en uddannelse. Man ved jo aldrig, hvad der kan ske. Jeg kan jo falde og blive skadet i morgen, forklarer Elmer Møller til Lokalavisen Aarhus.

Forskellen på Elmer Møller i sidste sæson og denne er i høj grad resultaterne på den internationale scene. Dem der følger tennissporten vil for længe siden have bemærket, hvordan den arbejdsomme og ydmyg dreng fra Aarhus har den helt rette indstilling til livet som professionel. Nu begynder resultaterne af det hårde slid også at dukke op, hvilket blandt andet skete under sidste års Junior Davis Cup. Sammen med et andet stortalent, Holger Rune, var Danmark for første gang nogensinde repræsenteret ved finalestævnet i ungdommens VM for hold. Selvom de to var oppe mod ældre modstandere, blev det til en plads i kvartfinalen.

Skyhøje ambitioner
Aktuelt rangerer Elmer Møller som nummer 141 i verden på juniorverdensranglisten, der tæller spillere op til 18 år. Han er den fjerdebedste tennisspiller i verden i sin årgang. Mest kigger han dog selv på udvikling og det længere perspektiv.
– Min store drøm er at komme til at leve af min tennis. Ellers ville jeg ikke lægge så meget tid og energi i det. Jeg ofrer en del, men det er det værd med oplevelser og rejser, fortæller Elmer Møller.

Den aktuelle placering, der uden tvivl kan forbedres yderligere det kommende år, vil gøre Elmer i stand til at stille til start ved ungdomsudgaverne af de fire Grand Slamturneringer. Her vil det blive spændende at følge det unge tennistalent fra Aarhus, der leverer meget mere end en god omgang stangtennis.

Forrige artikelKampe uge 12: ATP/WTA Miami Open uge 1, Torpegaard Challenger, Tauson W15
Næste artikelITF Junior Benicarlo: Elmer Møller tager største skalp mod 18-årig top-junior
Per Colstrup Vinkel
Per Vinkel er professional journalist og tenniskommentator. Hans mangeårige arbejde, interesse og engagement i tennissporten, gør Per til en af de bedste danske tennisjournalister.