Selvom Christian Sigsgaard er på Alternate-listen, tager han alligevel til Mallorca og håber på at slippe ind i samme turnering som Holger Rune

Tennisavisen har tidligere forsøgt at belyse, at det nærmest er umuligt at få adgang til internationale turneringer, hvis man ikke i forvejen har en rangering eller kan få et wildcard, hvilket 23-årige Christian Sigsgaard (Sigs) har måttet sande, efter at han i 2020 afsluttede sit 4 års ophold på college i Texas.

Derfor er hans oprindelige plan om at forsøge at etablere sig på ATP-ranglisten indtil videre løbet ud i sandet, ikke mindst fordi antallet af turneringer på grund af corona-situationen har været så begrænset, at eneste mulighed for at slippe ind i en turnering var, hvis man var villig til at tage chancen og rejse ud til turneringer og håbe på, at et stort antal tilmeldte undlod at melde sig ved signin, som typisk er kl. 18 dagen før kvalifikationen starter.

Rang- og Entrylister uge 44->: Umuligt at få adgang til ITF Futures uden rangering eller wildcard

Sigs har været tilmeldt flere M15 turneringer i starten af 2021, men hans placering på Alternate-listen har ikke tydet på, at der var realistisk mulighed for at få adgang, men forud for næste uges M15 turnering i Antalya var han dog avanceret så meget på Alternate-listen, at der kunne være en realistisk mulighed for at komme ind.
Dog blev han nødt til at droppe planen, da det forudsatte at han efter indrejse i Tyrkiet var en uge i karantæne på grund af indrejse-restriktioner fra Danmark.

Da Sigs også var på Alternate-listen til M15 turneringen i Manacor på Mallorca, hvor han for få dage var no. 31 på listen, indgik den mulighed i stedet for i overvejelserne, og dagen før signin er Sigs anført som 5. alternate, og dermed ser muligheden for at deltage i kvalifikationen ud til at være mere realistisk, og derfor rejser Sigs sammen med Gentofte træner Philip Ørnø til Mallorca lørdag morgen.

Det kan få afgørende betydning for Sigs’ muligheder for at få adgang til turneringer i de næste par måneder, at han optjener point til ATP-ranglisten, hvilket både forudsætter at han vinder sine kampe i kvalifikationen, og mindst 1 sejr i hovedturneringen, da hverken sejre i kvalifikationen eller nederlag i 1. runde giver point i en M15, hvor der optjenes point således:
1/8-finale: 1 point
Kvartfinale: 2 point
Semifinale: 4 point
Finalist: 6 point
Vinder: 10 point

Vigtigheden understreges af, at Sigs er no. 132 på Alternate-listen til M15 i Antalya ugen efter, og de mange tilmeldte til relativt få turneringer de kommende uger tyder ikke på, at det er realistisk at deltage uden rangering.
Hvis det lykkes for Sigs at udnytte chancen og optjene ATP-point, vil han tidligst optræde på ATP-ranglisten pr. 25. januar, og rangeringen vil tidligst danne grundlag for tilmeldinger til turneringer fra 15. februar.

Derfor vil der være et ekstra pres på skuldrene af Sigs, da en tidlig exit kan betyde, at der kan gå yderligere tid, inden han igen får muligheden, og selvom Sigs har kvaliteterne til at være selvskreven deltager på ITF Men’s World Tennis Tour, er niveauet alligevel så højt, at der ikke er nogen garanti for point efter turneringen i Manacor.

Holger Rune træning med Mevedev og Auger-Aliassime

Hvis det lykkes for Sigs at kvalificere sig til hovedturneringen er han næsten sikker på, at han allerede i 1. runde møder en spiller fra top 500, og teoretisk set kan det blive hans landsmand, og team-kammerat på Davis Cup holdet, 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune, der er direkte i hovedturneringen på en “Junior Reserved” plads.

Holger Vitus Nødskov Rune og Daniil Medvedev
Foto: Privat – Holger Vitus Nødskov Rune og Daniil Medvedev

Holger møder velforberedt op til turneringen efter en uges træningsophold på Mouratoglou Tennis Academy i Nice, hvor han onsdag trænede med ATP-ranglistens no. 4 Daniil Medvedev, der betegnes som en “vanvittig sød dreng”, og det lyser ud af ham, at han elsker tennis.
Dagen efter trænede Holger med no. 21 Felix Auger-Aliassime, der har været et af hans store forbilleder.

De to stjerner var så begejstrede for at træne med Holger, at de begge spurgte, om Holger var klar til yderligere 2 træningspas næste dag.
Et kompromis endte dog med, at Holger først trænede med Auger i Monaco og derefter med Medvedev i Nice.

Holger fik samtidig et indblik i, hvilken monster fysik topspillerne besidder, da Medvedev efter 2,5 timers intens træning med Holger fortsatte direkte med 1,5 times fysisk træning – vel at mærke uden at blive udmattet.

Desuden fik Holger bekræftet, at han i træningskampe kan spille lige op med stjernerne, når han har 200 procent fokus og maksimal intensitet.

Felix Auger-Aliassime og Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Privat – Felix Auger-Aliassime og Holger Vitus Nødskov Rune
Forrige artikelITF Junior Frankfurt: Både Johanne og Rebecca er i kvartfinale efter solide sejre uden at afgive sæt
Næste artikelTurneringer uge 2: Tauson og Torpegaard spiller AO kval. Sigsgaard og Rune dyster på Mallorca
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.