Hannah Viller Møller og Helena Francati er begge videre til hovedturneringen. Trods exit i 1. kvalrunde bliver der masser af tennis for Patrick Kristensen og nordmanden Lukas Hellum Lilleengen

Når hovedturneringen ved Grade 1 Mundial Juvenil de Tenis, San Joaquin,  Ecuador indledes, er EuroElite teamet kun repræsenteret i single hos pigerne, da både Patrick Kristensen og nordmanden Lukas Hellum Lilleengen som tidligere omtalt begge er slået ud i kvalifikationen.

Det betyder dog ikke, at de bare kan slappe af resten af ugen, inden næste uges turnering i Paraguay. Tværtimod kommer de til at tilbringe masser af timer med både træning og venskabskampe.

Helena Francati fortsatte de gode takter fra 1. kvalrunde, da hun i kvalfinalen mødte 5. seedede no. 336 Jimar Geraldine Gerald Gonzalez (CHI), der er rangeret godt 100 pladser højere end danskeren.

Helena fortæller i sin blog, at hun i 1. sæt havde svært ved at finde timingen, og derfor lavede hun for mange fejl, og hun kom hurtigt under pres, da hun kun satte ganske få returneringer.
Sættet var dog tæt, Chileneren vandt 1. sæt 7-5.

I 2. sæt var Helena bedre med fra start, hvor hun fik presset modstanderen til flere fejl.
Hun fik både servet og spillet til hendes baghånd, og det var Helena, der havde overtaget og vandt de lange dueller, og da returneringerne blev en del bedre, kunne Helena bringe sig foran 4-2.
Det var dog fortsat en tæt kamp, hvor Chileneren brød tilbage, men ved 5-5 vandt Helena “to sindssyg lange partier” og dermed sættet 7-5.

Også i 3. sæt kom Helena godt fra start, og hun kom mere frem i banen og fik lagt tryk på modstanderen.
Desuden vandt hun mange nemme bolde på sin serv, og dominansen gav føring 5-0, hvorefter modstanderen begyndte at spille bedre, mens Helena blev en smule passiv.
Da Helena ikke fik udnyttet flere matchbolde, blev der alligevel spænding til det sidste, da Chileneren vandt 4 partier i træk til 4-5, men tættere på kom hun ikke, da Helena sluttede med et rigtig godt servepart og sikrede sig den endelige sejr med cifrene 5-7, 7-5, 6-4.

Dermed er Helena for første gang videre til hovedturneringen i en Grade 1, og hun har på papiret fået en ganske glimrende lodtrækning, idet hun i 1. runde (R64) møder no. 1839 Nicole Andrea Cuesta Casares (ECU), der har fået wildcard.
I tilfælde af sejr bliver modstanderen i næste runde 7. seedede no. 107 Ann Li (USA)

Hannah Viller Møller, der var seedet 1 i kvalifikationen, levede fint op til favorit-værdigheden, da hun vandt 6-1, 6-2 over 12. seedede no. 950 Zoe Hitt (USA), der ligesom Hannah er 15 år.

I sin blog fortæller Hannah efter kampen, at hun spillede en god og solid kamp, hvor modstanderen tidligt blev utålmodig og lavede mange fejl.
Hannah servede mere til modstanderens baghånd, så hun ikke kom lige så meget under pres som i forrige kamp.
Hannah spillede godt på de vigtige bolde, og vandt derved 1. sæt 6-1.

I 2. sæt kom Hannah igen godt fra start med føring 3-0, hvor hun blev en smule passiv, og amerikaneren begyndte at spille bedre.
Partierne blev tættere, og nerverne begyndt at spille ind, men Hannah spillede fortsat godt på de vigtige bolde, og hun vandt derfor med overbevisende cifre 6-1, 6-2.

Hannah møder også en 15-årig i 1. runde af hovedturneringen, no. 234 Clara Burel (FRA), som er rangeret 30 pladser højere end danskeren, og hun var sidste år i kvartfinalen i flere Grade 2 turneringer – Bytom i Polen, Novi Sad i Serbien og Haifa i Israel, så på papiret tegner det til et åbent opgør.

Da Hannah må have masser af selvtillid efter titlen ved Salk Open og den meget tætte kamp i sidste uge, hvor hun tabte 5-7 i 3. sæt til ranglistens no. 118, er der god grund til optimisme på Hannahs vegne.
Hvis det lykkes at vinde over franskmanden, venter 13. seedede no. 144 Lea Ma (USA), der er oversidder i 1. runde.

 

Forrige artikelAustralian Open: Karolina Pliskova nu i kvart-finalen
Næste artikelAustralian Open: Nadal klar til Raonic-møde
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.