Et wildcard til hovedturneringen blev udnyttet af Patrick Kristensen til at optjente sine første point i en Grade 1 turnering

Kort før Nytår indledte Patrick Kristensen og norske Lukas Hellum Lilleengen sammen med Euroelite Tennis en invasion i Mellem- og Sydamerika, hvor der indgår 4 Grade 1 turneringer – Costa Rica i uge 1 og fra uge 3-5 i Columbia, Ecuador og Paraguay.
I de 3 sidste uger deltager desuden Sebastian Grundtvig, Hannah Viller Møller og Helena Francati.

Et par dage efter ankomsten 27. december blev den første rapport offentliggjort på EuroElites Facebook herunder, hvor der berettes om forberedelser i form af træning og venskabskampe, hvor der blev spillet om “Pop’s icecream”, som vist er berømte i Costa Rica.

Dave Bandelin havde sikret, at Patrick kunne gå direkte i hovedturneringen i 53rd Coffee Bowl (Copa Del Cafe) i San José, hvorimod hans norske teamkammerat måtte gennem kvalifikation, hvilket blev fulgt nøje hjemme i Norge, hvor Norges Tennisforbund informerede om Lukas Hellum Lilleengens bedrifter på deres Facebook-side

Den 16-årige nordmand klarede sig fortrinligt i kvalifikationen, og med 2 sejre 7-5, 6-1 over Kevin Kwong (ARG) og 6-4, 6-3 over 13. seedede Felipe Hidalgo (USA) sikrede Lukas sig videre adgang til hovedturneringen, hvilket blev fejret med “Strawberry Smoothie”, som det fremgår herunder, hvor Dave Bandelin desuden fortæller om Patricks forberedelser, hvor han bl.a. spillede med Mark Mandlik (USA), som ligeledes er i hovedturneringen, hvor han er videre til 1/8-finalen.
Mange tennis-interesserede husker formentlig hans mor, som er Hana Mandlikova.

I 1. runde (R64) af hovedturneringen mandag tabte Lukas 3-6, 2-6 til 17-årige no. 262 Rafael Bejar Levy (MEX), der er rangeret godt 300 pladser højere end nordmanden, som var ganske tilfreds med sin indsats, som han fortæller herunder til Norges Tennisforbund

Patrick fortæller herunder om sin første kamp ved turneringen, hvor han mødte no. 422 Zachary Garner (USA), der er rangeret en smule under Patrick, der efter Nytår er no. 398.
Patrick vandt kampen 7-5, 6-0, hvilket indbringer 20 point til ranglisten, hvor Patrick ikke tidligere har optjent point i single ved en Grade 1 turnering.

Patrick følte selv, at det gav tryghed, at kampen blev spillet på bane 13 på et mindre anlæg i nærheden, hvor han havde trænet en del, og han følte sig derfor mentalt bedre forberedt.
Alligevel kom Patrick bagud, da han blev brudt i det første parti, og amerikaneren bevarede forspringet frem til 5-4, hvor han servede for sættet, men Patrick fik udlignet efter et langt parti til tydelig irritation for modstanderen.

Patrick holdt derefter serv til 6-5, hvilket han betegnede som komfortabelt, selvom han var nede med en breakbold, men han følte stadig, at han var i førersædet.
Amerikaneren var fortsat irriteret, hvilket Patrick udnyttede til at bryde hans serv med enkle midler, som blot var at spille til hans baghånd, og Patrick sikrede sig derved sættet 7-5.

2. sæt fortsatte på samme måde som slutningen af 1. sæt, og Patrick fik brudt amerikaneren fra starten af sættet, og i resten af kampen blev han “kørt over”, som Patrick selv udtrykker det.

Dave fremhæver betydningen af, at EuroElite har gode relationer til den private Costa Rica Tennisclub, hvilket gør, at de selv har fuld kontrol over forberedelserne, da de har baner til egen disposition.

Desuden kunne Dave konstatere, at hans svenske EuroElite Partner/Coach Andre Andersson har sørget for, at der er sket forbedringer med Patricks benarbejde, teknik og mentalitet gennem “the NEW EE Weekly lessons”, som er gennemført efter at Patrick som tidligere omtalt er blevet full-time hos EuroElite, og Dave fremhæver det “Great Teamwork” med team Fair Play, hvor Patrick træner to gange om ugen, samt Båstad RIG, hvor han en eller to gange om måneden træner nogle dage.

Dave påpeger betydningen af, at det er 2. gang, at Patrick deltager i Costa Rica, så han føler sig tryg og “in charge”, og han synes Patrick har fortjent sine første Grade 1 point ved at spille korrekt, solid tennis, hvor han udnyttede modstanderens svagheder, og vandt relativt nemt, da han først var “rolling”.

Det får han også brug for, hvis han skal have en chance for også at klare sig igennem 1/8-finalen, hvor han møder 3. seedede Trent Bryde (USA), der efter nytår er no. 28 på ranglisten.
Dave har dog sin egen måde at udtrykke muligheden for at sende en seedet spiller ud af turneringen: “Seeds are meant to be burried!!!

Forrige artikelWTA: Auckland 2017 – Caroline i forrygende form
Næste artikelITF Junior Bromma: Holger slår Sveriges no. 3. Alle danske piger videre
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.