Hverken Christian Sigsgaard eller Johannes Ingildsen rystede på hånden i semifinalerne, og de er nu klar til ren danske finale. Olga Helmi blev fysisk overmatchet. August Holmgren vandt double-titel

Som forsvarende titel-indehaver og 2. seedet var Christian Sigsgaard efter overbevisende spil og 3 sikre sejre i de 3 første runder naturligvis også favorit inden semifinalen mod 5. seedede (334) Emil Ruusuvuori (FIN).

Det 16-årige finske talent havde dog forinden ligeledes vundet 3 sikre 2-sæts sejre i turneringen, hvor han i 2. runde havde sendt Kasper Elsvad ud med 6-2, 6-3.

Christian satte sig på kampen fra start, og sikrede sig et break kort inde i 1. sæt, og man fornemmede hurtigt, at Christian havde det spillemæssige overtag, og at han derfor ville være i stand til at køre en rimelig sikker sejr i hus.

Finnen fik dog fornyet håb, da han brød tilbage til 3-4 i et parti, hvor Christian slækkede på koncentrationen med en række uprovokerede fejl, men allerede i det næste parti, var han tilbage på sporet med et nyt break.

Resten af kampen bevarede Christian koncentrationen og viste, hvorfor han også i år er en seriøs kandidat til titlen, og han vandt en flot sejr på 6-3, 6-2.

På banen ved siden af var semifinalen mellem 1. seedede Johannes Ingildsen og 4. seedede (225) Aaro Pollanen (FIN), der ligesom Christians modstander er 16 år, stadig i fuld gang.

Pollanen havde på vejen til semifinalen afgivet ganske få partier. I 2. runde havde han besejret Patrick Kristensen 6-1, 6-0 og i kvartfinalen blev det 6-1, 6-2 over Johannes Helgo (NOR), som havde sendt Agust Holmgren ud i 1. runde.

Kampen bød på mange velspillede dueller, hvor Joe på grund af stor stabilitet og sikkerhed oftest endte med at vinde duellen. I situationer, hvor finnen havde fået et overtag i en duel, slog Joe flere gange en vinder ved at gå efter de områder, hvor der er plads til at passere modstanderen.

Ved stillingen 5-4 i 2. sæt kunne Joe serve kampen hjem, og han kom også planmæssigt foran 40-15, men modstanderen bed godt fra sig og afværgede begge matchbolde. Kort efter reddede han endnu en matchbold, hvorefter han selv havde en enkelt chance for at udligne til 5-5, men Joe holdt fast og hindrede yderligere spænding, da hun afgjorde kampen på den 4. matchbold til resultatet 6-3, 6-4.

Dermed får vi en ren danske finale, som spilles lørdag kl. 1130.
Det blev nævnt, at Christian hidtil har haft overtaget mod Joe, men som begge har spillet i de seneste kampe, kan en entydig favorit næppe udpeges.

Olga Helmi tabte til fysisk stærkere russer

Olga Helmi mødte i sin semifinale 2. seedede (482) Anastasia Kulikova (RUS), der fylder 15 år på søndag, og hun er således en enkelt måned ældre end Olga, men rent fysisk er hun væsentligt mere udviklet end den mere spinkle danske pige.

Det afspejlede sig da også ved, at den venstre-håndede russer havde væsentlig mere power i sine slag, hvilket Olga i det meste af kampen ikke var i stand til for alvor at dæmme op for.
Ofte blev 2. serven prompte straffet med en kanon af en retur, hvilket også fremprovokerede en række dobbeltfejl fra Olga.

Når det lykkedes for Olga at få flyttet rundt på modstanderen, kunne hun være med i duellerne, men hun var kampen igennem under så massivt et tryk, at hun var nødt til selv at spille fejlfrit, hvilket hun trods alt ikke var i stand til, og det blev til en sikker sejr på 6-1, 6-2 til Kulikova, som i finalen lørdag kl. 1000 møder (742) Sandra Ortevall (SWE), som vandt 6-4, 6-2 over (862) Francesca Jones (GBR).

Med semifinalen opnår Olga 20 point til ranglisten, hvor et nyt avancement fra no. 766 på mere end 100 pladser venter.

Tennisspilleren Olga Helmi
www.sportsfotograf.com

August Holmgren vinder double med makker fra Estland

Med finaleplads til Sigsgaard og Joe var der garanti for mindst en dansk titel ved turneringen.
August Holmgren sørgede dog for den første danske titel, da han med hjælp fra sin makker Kristjan Tamm (EST) vandt 6-4, 6-4 over 3. seedede Tomas Vaise/Lukas Zvikas (LTU) i finalen i double, hvor de er seedet 4.

Der blev også spillet finale i Girls double, hvor Ali Collins/Francesca Jones (GBR) vandt 3-6, 6-2, [10-8] over Dorthea Faa Hviding/Line Ebeltoft Huglen (NOR).

Forrige artikelATP: Favoritterne stormer frem i Rotterdam
Næste artikelTE Junior U12: Ny 3-0 sejr til Holger, Elmer og Arthur sender Danmark i EM-semifinale
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.