Holger Vitus Nødskov Rune nåede for tredje gang i træk til semifinalen i en Grade 2 turnering, hvor han desuden var i finalen i double

Når 15-årige Holger Vitus Nødskov Rune stiller op i en Grade 2 turnering er der de seneste måneder skabt tradition for, at han spiller sig frem til semifinalen i single, og at han desuden når helt til finalen i double, hvilket også var tilfældet, da Holger i sidste uge deltog i TC Bakkum Dutch Junior Open 2018, som har eksisteret siden 1956 og betegnes som internationalt hollandsk juniormesterskab.

Felix Auger-Aliassime
Foto: Dutch Junior Open – Felix Auger-Aliassime var i semifinalen i 2015

For 3 år siden deltog Felix Auger-Aliassime, som af mange betragtes som det største talent i Verden, og derfor pryder han ovenstående plakat for turneringen, hvor han i øvrigt ligesom Holger nåede til semifinalen som 15-årig, så måske bliver det Holgers tur til at pryde plakaten en gang i fremtiden.

I så fald er der masser af billed-materiale, idet arrangørerne har lagt bunkevis af billeder på turneringens facebook-side på https://www.facebook.com/tcbakkumdutchjunioropen/

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Dutch Junior Open – Holger Vitus Nødskov Rune

Tennisavisen har tidligere berettet om tilmeldings-proceduren, når der vælges hvilke turneringer, man ønsker at deltage i, og derfor forhånds-tilmelder de fleste spillere sig ofte til flere turneringer, inden de tager endelig stilling inden “withdrawal-deadline”.
Holger var også forhånds-tilmeldt til juniorernes Wimbledon, hvor han længe optrådte på alternate-listen, men kort før deadline havde han faktisk mulighed for at deltage i kvalifikationen til Wimbledon i Roehampton i sidste uge.

Fristelsen for at få denne unikke mulighed, som ingen andre drenge fra Holgers årgang 2003 er i nærheden af, blev overvejet til det sidste, men “fornuften” sejrede dog, da både træneren og DTFs Sportschef finder det vigtigere at prioritere Europamesterskaberne i U16, som afvikles på grus i Moskva 17-23. juli, og derfor giver det bedre mening, at Holger brugte turneringen i Holland i forberedelserne, hvor deltagelse i denne uges senior DM også indgår.

Holger var seedet 2 i turneringen, og derfor var han oversidder i 1. runde, hvorefter han i 2. runde (R32) uden problemer vandt 6-0, 6-1 over Tomasz Dudek (POL).
I 1/8-finalen var der der lagt op til en større udfordring mod 16-årige Guy den Ouden (NED), som Holger havde mødt 3 gange tidligere i år, og i de seneste 2 opgør var det med hollandsk sejr.

Der blev dog skabt balance i den indbyrdes stilling, da Holger vandt 6-2, 6-4, og han fortsatte sejrs-rækken med spil på højt niveau i kvartfinalen, hvor han vandt 6-4, 6-2 over 6. seedede Peter Makk (HUN).

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Dutch Junior Open

I semifinalen var modstanderen 11. seedede Filip Kolasinski (POL), som Holger havde slået så sikkert som 6-2, 6-2 i semifinalen i Riga for godt et år siden, da Holger vandt sin første ITF-titel, men selvom Holger har udviklet sig markant siden, fik han ikke spillet til at fungere mod den 17-årige polak, som i mellemtiden har udviklet sig til at blive en “rigtig mand” med stor kraft i slagene, hvorimod Holger virkede låst og ikke fik rigtig gang i benene, og semifinalen sluttede med sikker polsk sejr 6-4, 6-2.

Måske har en medvirkende årsag til, at Holger ikke havde det energimæssige overskud til levere en toppræstation i semifinalen, at han de fleste dage både spillede kampe i single og double, hvor han sammen med Mathys Erhard (FRA) spillede sig i finalen.
Da det primære formål med deltagelse i forskellige turneringer er den fortsatte udvikling, er deltagelse i double dog en god investering, da det især bidrager til at forbedre flugtspillet, og ITF motiverer spillerne til at spille double gennem rangliste-systemet, da optjente point i double medregnes med 25 procent i den samlede point-sum.

Holger og Erhard var seedet 1 i double og derfor oversidder i 1. runde (R32).
I 2. runde vandt de 6-4, 6-3 over Tomasz Dudek (POL) og Christian Lerby (NED), der er søn af den berømte danske fodboldspiller Søren Lerby fra dynamit-holdet i 1980’erne.

I kvartfinalen var modstanderne Javier Cueto Ramos/Alvaro Saez-Royuela Ariza (ESP), som blev besejret 6-1, 6-2, og semifinalen blev vundet 6-4, 3-6, [10-6] over det 4. seedede ungarske par Peter Makk og Mate Voros.

Holger og hans makker tabte i finalen 6-7(4), 3-6 til Nicholas David Ionel (ROU) og Phuong Van Nguyen (VIE).

Herunder et udvalg af de billeder som findes på ovennævnte link på turneringens facebook-side

Efter hjemkomsten tog Holger sig tid til at tilbringe et par timer, hvor han spillede tennis sammen med deltagerne ved Tennis 10 Festival i HIK, og billederne herover efterlader ingen tvivl om han popularitet blandt børnene.
Holger spillede flere bolde med samtlige deltagere, og mange fik autografer at deres idol, hvis tilstedeværelse var værdsat.

Tennis 10 Festival
Foto: Privat – Lars Christensen og Holger Vitus Nødskov Rune sammen med deltaerne ved Tennis 10 Festival i HIK

Senior DM sidste forberedelse inden EM

Inden afrejsen til Europamesterskaberne deltager Holger for første gang i DM for seniorer, og trods hans kun 15 år er han seedet 1 ved mesterskaberne, og hvis han lever op til denne seedning, vil han blive den suverænt yngste vinder af DM i herresingle.

Der er dog størst fokus på, at Holger bruger kampene ved DM som forberedelse til EM, og derfor gælder det om at afprøve nogle detaljer, så de forhåbentlig sidder lige i skabet til EM.

Holger har spillet den første kamp ved DM, hvor han i 1/8-finalen vandt 6-2, 6-1 over Magnus Ibh (Vi/So), der var videre fra kvalifikationen som Lucky Loser.
Der var lagt op til, at Holger i kvartfinalen torsdag kunne møde Andreas Bjerrehuus, der ligesom Holger har spillet på det danske Davis Cup hold, men Bjerrehuus har trukket sig fra turneringen.

Holgers modstander i kvartfinalen bliver Rasmus Michelsen (Skovbakken), som er videre fra kvalifikationen, og han vandt i 1/8-finalen over Kasper Elsvad (KB), der som følge af afbuddet fra Bjerrehuus var videre fra kvalifikationen som Lucky Loser. Kasper måtte dog også trække sig ved stillingen 6-3, 3-0 til Rasmus.

Ifølge Acceptancelisten til EM bliver Holger seedet 2, men deltagerlisten er først og fremmest domineret af den ældste årgang 2002, så både Holger og Elmer Møller, der begge er årgang 2003, får benhård konkurrence.

Elmer er netop fyldt 15 år 9. juli, hvilket han næsten kunne fejre med sejr i 1. runde ved Grade 4 turneringen 3rd Ioannina Cup i Grækenland, hvor Elmer forbereder sig til EM.
Kampen blev dog afbrudt i starten af 2. sæt, efter at Elmer havde sikret sig 1. sæt på sin fødselsdag, og næste dag gjorde han arbejdet færdigt og vandt 6-1, 6-3 over Christos Avraam (CYP).

Tillykke til Elmer med både sejren og fødselsdagen – og såmænd også tillykke til Caroline Wozniacki med 28-års fødselsdagen 11. jul.

 

 

Forrige artikelOnsdag 11. juli: Djokovic og Nadal på Centre Court – Federer og serve-konger på Court 1
Næste artikelTorsdag 12. juli: Løchte og Salisbury semifinale på Court 1 kl. 14
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.